Presedintele R.Moldova multumeste Romaniei pentru ajutorul financiar

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 12:45
1598 citiri
Presedintele R.Moldova multumeste Romaniei pentru ajutorul financiar
Foto: Arhiva

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, i-a multumit joi sefului statului roman, Traian Basescu, pentru sprijinul financiar acordat tarii sale, fara de care, spune oficialul moldovean, reconstructia caselor in urma inundatiilor de anul trecut ar fi fost "o misiune imposibila".

"Domnule presedinte, voi profita de acest prilej pentru a va multumi in mod particular pentru initiativa dumneavoastra de acordare a acestui ajutor financiar pentru R. Moldova, in valoare de 100 de milioane de euro, pe o perioada de patru ani.

Intelegem foarte bine ca aceasta decizie a fost adoptata in conditii economice extrem de dificile, in conditiile de austeritate care au fost determinate de criza economica mondiala. Cu atat mai mult, domnule presedinte, apreciem foarte inalt acest gest care a fost de mare ajutor", a spus presedintele R.Moldova, la inceputul convorbirilor tete-a-tete cu Traian Basescu.

El a precizat ca o parte din sprijinul financiar acordat de Romania s-a indreptat spre diminuarea consecintelor ultimelor inundatii din R. Moldova.

"Vrem sa va zic, cu toata sinceritatea, ca fara aceasta asistenta financiara, cred, era sa fie aproape misiune imposibila acea constructie a caselor pentru sinistrati si as vrea sa mentionez, pentru toti cetatenii romani, gratitudinea si inalta apreciere a poporului nostru", a spus presedintele interimar al R.Moldova.

Marian Lupu si-a inceput joi vizita oficiala de doua zile in Romania, fiind primit la Palatul Cotroceni de seful statului roman, Traian Basescu.

Programul vizitei lui Marian Lupu include si convorbiri cu presedintele Senatului, Mircea Geoana, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, premierul Emil Boc si cu liderii grupurilor parlamentare. Mai sunt prevazute intalniri si cu oameni de afaceri, potentiali investitori, prin intermediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

Din componenta delegatiei Republicii Moldova, aprobata miercuri de Guvernul de la Chisinau, fac parte trei ministri - vicepremierul si ministrul Economiei si Comertului, Valeriu Lazar, ministrul Mediului, Gheorghe Salaru, si cel al Dezvoltarii Regionale si Constructiilor, Marcel Raducan.

Marian Lupu va fi insotit si de deputatul Igor Corman, presedintele Comisiei parlamentare pentru politica externa si integrare europeana, si de o serie de functionari din cadrul guvernului si ai presedintiei.

Vizita are loc la un an de la cea a predecesorului sau, Mihai Ghimpu, care a semnat cu Traian Basescu, la 27 aprilie 2010, instituirea unui parteneriat strategic intre cele doua tari pentru integrarea europeana a Republicii Moldova.

Tot atunci, a fost semnat si acordul prin care Romania se angajeaza sa acorde un ajutor financiar nerambursabil Republicii Moldova de 100 de milioane de euro, pe parcursul a patru ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Marian Lupu vizita Romania, #presedinte Moldova vizita Romania, #intalnire Traian Basescu , #presedinte