Presedintele rupe tacerea cu glontul pe masa (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 15:02
7349 citiri
Presedintele rupe tacerea cu glontul pe masa (Opinii)
Foto: Facebook

Traian Basescu se mandreste cu cele 12 mii si ceva de like-uri si vreo patru mii de mesaje online, dar nu vede milioane care i-au spus la urne, in vara, cat se poate de real, sa se intoarca pe mare.

Ajuns mai degraba presedinte de Facebook decat al unei tari normale, Traian Basescu refuza sa vada adevarata problema a poporului, dar se filmeaza in schimb bantuind singur camerele uriase si pustii ale Palatului Cotroceni. Trist destin pentru politicianul invatat odata cu baile de multime si pupaturile babelor.

Trecut initial cu vederea, din cauza timpului scurt expus vederii si cadrului insuficient de larg deschis, glontul de pe biroul presedintelui de la Cotroceni, chiar daca este doar o bricheta, potrivit Administratiei Prezidentiale, paralizeaza centrii nervosi ai spectatorului mult mai mult decat mesajul initial transmis de intaiul internaut al tarii.

In scurtul mesaj video de multumire pentru cei care i-au urat "La multi ani!", cu ocazia implinirii a 61 de ani, presedintele povesteste sincer uimit si el cat de iubit mai este inca, mandrindu-se cu numarul mare de romani care i-au vizitat casuta Facebook - peste 185.000.

Odata pus in scena pretextul, Traian Basescu ajunge repede acolo unde si-a dorit din momentul in care a fixat atent in cadru "glontul" de pe marginea biroului, la momentul in care isi prezinta strategia pentru campania electorala dinainte de alegerile de pe 9 decembrie si oferta sa pentru cei care au urechi de auzit.

"Chiar daca in ultimul timp am tacut putin, nu inseamna ca am inceput sa gandesc altfel despre tara mea si acest lucru il veti vedea in curand" - presedintele Romaniei, pe Facebook.

Aceasta amenintare vag voalata, la adresa politicienilor si partidelor politice, ilustrata de ceea ce pare un glont de mitraliera de pe marginea biroului prezidential, formeaza o imagine de film horror cu accente de thriller post-modern.

Nici nu stii de care lucru sa te ingrozesti mai repede - de avertizarea ca urmeaza o noua perioada in care vor tasni in breaking news dosare, arestari, stenograme si interceptari, ori ca "glontul" simbolic de pe birou a plecat deja de pe teava si e doar o chestiune de timp pana cand va nimeri in prima tinta?

In primul caz, promisiunea ca va incepe sa vorbeasca odata cu pornirea campaniei electorale, dupa ce a tacut malc trei luni de zile, umilit de votul celor 7,4 milioane de romani impotriva sa, este nu doar o sfidare si o aroganta, ci o noua dovada ca Traian Basescu nu are chiar nimic de-a face cu spiritul si litera Constitutiei.

Pentru ca acolo sta scris ca presedintele este apolitic si independent fata de partidele politice, nefacand campanie electorala unuia sau altuia. Or, ce auzim de la presedinte?

A tacut cand ar fi trebuit sa vorbeasca, dar va vorbi si va milita politic pentru un partid si, evident, impotriva altuia, cand chiar ar fi cazul sa taca si sa-i lase pe romanii (care sigur nu il mai vor pe el) sa decida singuri pe cine voteaza, ce aleg si cum vor sa isi traiasca urmatorii patru ani.

Dar cand ai bricheta-glont pe masa probabil te simti inspirat sa dictezi, sa manipulezi si sa induci tu in primul rand ce si cum trebuie sa faca multimea pe care masurile si ideile tale au saracit-o tot mai mult.

Poate ca aceasta asezare in cadru il face sa se simta stapan pe situatie. Mai ales, cand acest "glont" vine la pachet cu 12.000 de like-uri pe Facebook.

Cei care vor sa scoata deja pixelul albastru din cadrul cu glontul spun deja ca era o doar o bricheta camuflata in forma de cartus. Pentru cine trebuia sa inteleaga insa mesajul, nu mai are nicio importanta daca era o jucarie sau plumb adevarat.

Cert e ca, daca Traian Basescu isi va tine promisiunea si va incepe sa vorbeasca taman cand ar trebui sa taca si mai mult, mi-e teama ca va ingropa si mai rau fenomenala Alianta Romania Dreapta - PDL. Pentru ca doar asa se vor reactiva frustrarile celor peste 7 milioane de romani care nu au reusit sa-si faca inteleasa dorinta in vara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu mesaj multumire Facebook, #Basescu glont Facebook, #Basescu glont bricheta , #presedinte