Presedintia confirma: Basescu l-a avertizat pe Chitoiu sa nu il schimbe pe Ghetea de la CEC Bank

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 22:47
8904 citiri
Presedintia confirma: Basescu l-a avertizat pe Chitoiu sa nu il schimbe pe Ghetea de la CEC Bank

Administratia Prezidentiala a reactionat, miercuri seara, dupa ce ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat ca presedintele Traian Basescu i-ar fi cerut sa il mentina in functie pe presedintele CEC Bank, Radu Ghetea.

Presedintele confirma ca a avut o discutie cu ministrul Finantelor, in data de 17 octombrie, in jurul orei 15:30, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Traian Basescu l-a avertizat pe Chitoiu sa "nu-l schimbe din functie pe presedintele CEC Bank, Radu-Gratian Ghetea, inainte de terminarea mandatului legal", transmite sursa citata.

Chitoiu, acuzatii grave: Basescu mi-a cerut sa nu-l schimb pe presedintele CEC

Motivele pe care Traian Basescu le-a invocat sunt urmatoarele:

- mandatul lui Radu-Gratian Ghetea la conducerea CEC Bank expira in anul 2014, iar intreruperea acestuia fara o motivatie temeinica este de natura a crea neincredere in institutia bancara;

- Radu-Gratian Ghetea detine, in prezent, si functia de presedinte al Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor, functie rezervata numai directorilor de banci. Dupa inlocuirea pe criterii politice a conducerii EximBank, Traian Basescu l-a avertizat pe ministrul Daniel Chitoiu ca schimbarea din functie, nejustificata si tot pe criterii politice, a lui Radu-Gratian Ghetea este de natura sa creeze neincredere in sistemul bancar romanesc. Interventia a fost facuta in baza Articolului 80, alin. (2) din Constitutia Romaniei, mai arata Administratia Prezidentiala.

Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat miercuri seara ca a fost sunat de presedintele Basescu, seful statului cerandu-i "un favor".

"M-a sunat in urma cu doua-trei saptamani, m-a rugat sa il mentin in functie pe presedintele CEC Bank, Radu Ghetea", a declarat ministru Chitoiu, intr-o conferinta de presa de la Palatul Victoria.

Oficialul a declarat ca i-a spus sefului statului la telefon ca Radu Ghetea va ramane in functie doar daca trece de evaluare.

"Cred ca domnul presedinte Ghetea a dat fuga la presedinte pentru a nu fi schimbat. I-am spus ca facem o evaluare a activitatii actualei conduceri. Daca a performat, ramane pe functii, daca nu...", a continuat Daniel Chitoiu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Basescu GHetea CEC Bank, #Basescu Chitoiu , #presedinte