Primarul Chisinaului: Basescu are un viitor politic in Moldova. Poate candida la anul!

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 17:35
4166 citiri
Primarul Chisinaului: Basescu are un viitor politic in Moldova. Poate candida la anul!
Foto: Arhiva

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, membru al Partidului Liberal moldovean, l-a poftit pe presedintele Basescu sa participe la alegerile parlamentare din Republica de toamna viitoare.

"Mai in gluma, dar poate fi si serios, cand avem noi alegerile parlamentare, anul viitor, cand isi duce la indeplinire al doilea mandat si daca doreste poate obtine cetatenia moldoveana" si sa candideze in Moldova, a lansat Chirtoaca invitatia.

"Poate continua lupta de pe acest mal al Prutului, cu noi!", a mai povestit Chirtoaca, transmite corespondentul Ziare.com la Chisinau.

Desi nu ii recomanda lui Basescu sa se orienteze spre Primaria capitalei moldovene si nici spre presedintia tarii, pentru ca "functiile nu se negociaza si putem fi o echipa care sa lupte pentru dreptate in spatiul romanesc", Chirtoaca este de parere ca acesta are totusi un viitor stralucit in politica moldoveana.

"In calitate de Traian Basescu!", intrucat nu are nevoie de nicio alta recomandare in fata electoratului moldovean.

In plus, ar fi un fel de echilibrare a balantei in relatia cu Romania: "La cate cetatenii romane au fost acordate moldovenilor, prin aceasta am avea o situatie cum s-a intamplat cu Alexandru Ioan Cuza in 1859!".

Edilul moldovean nu a dezvaluit ce i-a raspuns Basescu la aceasta propunere insa a continuat sa arate ca este convins ca "ar putea obtine orice pozitie in R. Moldova daca si-ar dori", pentru ca, avand in vedere baile de multime facute miercuri de presedintele roman la Chisinau, e limpede ca moldovenii il iubesc.

"Evident ca se bucura de reactia locuitorilor Chisinaului, pentru ca este pe nedrept de multe ori huiduit in Romania si ii sunt puse in spate toate relele si greutatile pentru care pana la urma suntem de vina cu totii!", a regretat Chirtoaca.

Edilul a incheiat povestind ca i-a aratat o piatra sefului statului roman, gasita "intamplator" la un lac de acumulare din Romania, care pare a fi binecunoscuta presei moldovene, ce a putut constata in mai multe randuri ca are forma Romaniei Mari. "Are o forma aparte, asa a vrut Mama Natura si bunul Dumnezeu!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Chirtoaca Basescu presedinte Moldova, #Dorin Chirtoaca Basescu presedinte, #Basescu vizita Chisinau , #presedinte
Comentarii