Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, cere demisia lui Traian Basescu

Joi, 23 Iunie 2011, ora 18:45
2270 citiri
Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, cere demisia lui Traian Basescu
Foto: Tim News

Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei si presedintele PNTCD Timis, ii cere presedintelui Traian Basesu sa-si dea demisia si sa-si ceara scuze de la Regele Mihai, dupa ce a afirmat ca abdicarea Maiestatii a fost un act de tradare a intereselor Romaniei.

"Intr-o societate normala, in urma unor declaratii precum cele de miercuri, presedintele ar fi trebuit sa isi prezinte demisia. Nu ne putem, insa, astepta la un gest moral din partea lui Traian Basescu. In aceste conditii, credem ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa prezinte scuze fata de Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, fata de Familia Regala si fata de toti timisorenii care ii sunt recunoscatori Majestatii Sale Regelui pentru contributia sa la devenirea Timisoarei" a declarat Gheorghe Ciuhandu, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Edilul Timisoarei a precizat ca "in numele Municipiului Timisoara isi exprim consternarea vizavi de declaratiile presedintelui Traian Basescu, care l-a acuzat public pe Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei de inalta tradare pentru abdicarea Sa la 30 decembrie 1947".

"Presedintele Traian Basescu, prin declaratiile sale, ne arata faptul ca toata condamnarea comunismului in Romania a fost doar o mascarada si o dovada de falsitate din partea sa. Este datoria de onoare a Timisoarei ca, in acest moment, sa sara in apararea Regelui Romaniei. Dincolo de faptul ca este Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara, nu trebuie sa uitam contributia pe care Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei a avut-o la dezvoltarea orasului nostru si la posibilitatea ca astazi Timisoara sa fie unul din cele mai importante orase ale Romaniei si chiar ale acestei regiuni a Europei.

Orasul nostru trebuie sa ii fie recunoscator si astazi Majestatii Sale pentru intemeierea unor institutii de cult, invatamant si cultura: Catedrala Mitropolitana Ortodoxa, Opera Romana, Universitatea de Medicina si Farmacie, Biblioteca Universitara, Universitatea Timisoara, Filarmonica de Stat "Banatul", Facultatea de Agronomie (devenita ulterior Universitatea de Stiinte Agricole a Banatului) sunt numai cateva dintre institutiile emblematice ale Timisoarei care exista datorita Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei", se mai arata in comunicat.

Presedintele PNTCD Timis considera ca seful statului a decredibilizat tara.

"Este vorba despre decedibilizarea tarii. Afirmatiile presedintelui denota nu neaparat necunoasterea istoriei, ci rea-credinta. Prin cele afirmate public, Traian Basescu a dat dovada suprema ca este reprezentantul sistemului comunist si securist care, din pacate, inca este la putere in Romania", a conchis Ciuhandu.

Basescu: Abdicarea Regelui Mihai, un act de tradare nationala!

Traian Basescu a facut cateva remarci usturatoare la adresa Regelui Mihai, miercuri, la 70 de ani de la trecerea Prutului de catre armatele romane la ordinul lui Ion Antonescu, spunand ca abdicarea regelui nu a fost nici pe departe un act patriotic, ci un act de tradare a interesului national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Gheorghe Ciuhandu demisie Basescu, #cerere demisie Traian Basescu , #presedinte