Reactii politice dupa discursul presedintelui Basescu in Parlament

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 16:42
3448 citiri
Reactii politice dupa discursul presedintelui Basescu in Parlament

Presedintele Traian Basescu a sustinut, marti, un discurs de aproape o ora in Parlament, in care a anuntat ca Romania va avea, in 2011, un nou acord cu Fondul Monetar International si a criticat Opozitia, acuzand-o de populism in perioada de criza.

Mihai Voicu, purtatorul de cuvant al PNL, a declarat dupa discursul presedintelui ca principalul plan al Opozitiei este sa treaca o motiune de cenzura pentru a darama Guvernul Boc, si ca spera sa se gaseasca cele opt voturi de care a fost nevoie la ultima motiune. Acesta a avertizat ca Legea pensiilor, in forma in care a fost votata, va duce la prabusirea sperantei de viata in Romania.

"Sistemul de a taia de unde se poate fara a investi nimic se practica de Basescu si ai lui. Asistam poate si la o prabusire demografica, cu siguranta la o prabusire a sperantei de viata. Votul pe acest subiect de nonsens e o condamnare a multora la un trai foarte greu", a declarat Mihai Voicu.

La randul sau, liberala Alina Gorghiu a declarat ca subiectul zilei il reprezinta modul in care s-a dat votul pe Legea pensiilor, si frauda care s-a produs, ci nu mesajul presedintelui. In ceea ce priveste acordul cu FMI, Alina Gorghiu a precizat ca presedintele exercita din nou atributii ale Executivului.

"Ca de obicei, presedintele intra peste rolul Executivului. Stabilirea oportunitatii unui acord cu FMI nu este atributul presedintelui, lucrul asta trebuia sa il anunte fie prim-ministrul fie Guvernul", a declarat Gorghiu, la Antena 3.

Ponta: Basescu nu mai este presedintele Romaniei

Liderul PSD, Victor Ponta, a facut un apel la parlament sa sustina demersul Opozitiei de a da jos Guvernul Boc si a criticat PD-L pentru votul dat pe Legea pensiilor. Ponta a declarat ca, pentru social-democrati, Romania nu mai are, in prezent, presedinte.

"Astazi pentru Romania nu era important ce ne mai spune presedintele Basescu in Parlament, era important ce se intampla cu viata pensionarilor. Pe el nu l-a interesat ce se intampla cu pensionarii, l-a interesat ce se intampla cu Roberta Anastase si ai lui", a declarat Victor Ponta, dupa discursul presedintelui, adaugand ca, din punctul de vedere al PSD, "Basescu nu mai este presedintele Romaniei".

Deputatul PSD Claudiu Manda a spus ca noul acord cu FMI nu este o noutate, in conditiile in care presedintele l-a anuntat si in cadrul ultimei intalniri cu seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks.

Acesta a adaugat ca bugetul Romaniei va avea si in 2011 un deficit, iar acesta trebuie finantat din bani straini si din reduceri de cheltuieli. In ceea ce priveste discursul presedintelui, Manda a declarat ca, in opinia sa, nu mai sunt multi romani care il cred pe Traian Basescu.

"Nu cred ca are nicio relevanta ce ne spune presedintele, pentru ca maine va avea o cu totul si cu totul alta pozitie. Nici nu cred ca mai sunt multi romani care il cred", a spus Manda.

Parlamentarii PSD si PNL au boicotat sedinta comuna a Camerei Deputatilor si a Senatului, la discurs fiind prezenti doar parlamentarii PD-L si cei din coalitia de Guvernare, adica UDMR, UNPR, independenti si minoritati.

Liberalii au anuntat in urma cu mult timp ca nu vor participa la sedinta, iar social-democratii au parasit sala la sosirea presedintelui, acuzandu-l ca nu au intervenit in problema Legii pensiilor, care a fost aprobata, in opinia lor, printr-o frauda.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Basescu Parlament, #discurs Basescu Parlament , #presedinte