Reforma statului e in pauza, anunta Basescu - Boc va ramane un partener

Joi, 02 Februarie 2012, ora 14:34
2262 citiri
Reforma statului e in pauza, anunta Basescu - Boc va ramane un partener

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la conferinta "Romania in UE. Cinci ani de la aderare", ca reforma statului trebuie sa continue, chiar daca acum nu mai sunt conditii pentru asta.

"As mai face cateva observatii - premierul Boc mi-a fost, imi este, imi va fi un partener in incercarea de a face ce e de facut. Esenta modernizarii Romaniei a fost mentinerea institutiilor dinainte de 1989, pe care am asezat legislatia europeana. Uitati-va in judete, avem aceleasi directii (...)ce am inteles amandoi si membrii Cabinetului e ca trebuie o reforma profunda a statului, fara ea nu poate fi performant.

Esenta performantelor noastre si corelarea cu institutiile europene e nevoia de a ne moderniza institutiile (...)sunt prea scumpe, prea birocratice. A fost nevoie, intr-o perioada in care populatia e dominata de criza economica, sa mergem cu un proces de modernizare a statului. El trebuie continuat, vom vedea cand sunt conditii sa se continue", a spus Traian Basescu.

Presedintele a dat exemplul catorva din reformele pe care le-a facut actuala Putere, de la modernizarea justitiei la Codul Muncii si a spus ca mai are trei obiective in procesul de modernizare a statului - Legea Sanatatii, reorganizarea administrativa si reforma Constitutiei.

"Modernizarea justitiei e o prioritate, are toata legislatia sa functioneze ca o justitie eficienta (...)a trebuit sa liberalizam piata muncii, dar si libertate pentru patronat

Legea Educatiei - optiunea a fost sa trimita legea in Parlament - intrata in dezbatere, a fost adusa la legea care era in practica, a fost nevoie sa fie retrasa din Parlament, altfel trecerea prin Parlament devenise o lupta impotriva modernizarii sistemului de educatie romanesc.

(...)Nu e suficient sa fim in familia europeana (...) noi insine trebuie sa fim performanti. Avem nevoie de institutii performante, de o economie a statului performanta si avem nevoie ca si politicienii sa fie performanti.

As spune ca, pentru a ne implini cadrul legislativ al modernizarii, mai avem nevoie de Legea Sanatatii, de reorganizarea administrativa si de noua Constitutie (...)Numai asa vom putea fi parte a acestei Europe", a mai afirmat Basescu in discursul sau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Basescu reforma statului, #Basescu conditii modernizarea statului , #presedinte
Comentarii
Poza bullseye
bullseye
rank 2
cati de pe site-ul asta mai asculta ce latra
Poza lool
lool
rank 5

LIVE ÎN 00:07:49

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 7 de minute

Notifică-mă