Revista presei: Basescu a adus de la Obama promisiunea Visului American

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 08:12
3440 citiri
Revista presei: Basescu a adus de la Obama promisiunea Visului American
Foto: presidency.ro

Vizita presedintelui Traian Basescu la Washington si intalnirea cu omologul sau american, Barack Obama, continua sa tina prima pagina a ziarelor centrale si joi.

Intalnirea dintre sefului statului Traian Basescu si presedintele american Barack Obama a fost o supriza pentru toata lumea. Programul vizitei de lucru a presedintelui Basescu in SUA nu includea o intrevedere cu Barack Obama si nici in agenda presedintelui american prezentata pe site-ul Casei Albe nu era mentionata o astfel de intalnire.

Cu toate acestea, televiziunile si ziarele din Romania, dar si din SUA, au organizat dezbateri si au facut speculatii pe aceasta tema. Acesta se pare ca a fost si motivul pentru care intrevederea dintre cei doi sefi de stat a fost secreta.

Seful statului a explicat motivele care l-au facut "sa tina la secret" intalnirea cu presedintele Obama, scrie Jurnalul National in editia de joi, apreciind ca "Vizita in SUA, secretizata de frica".

Subiectul este dezbatut pe larg si de Romania Libera, care arata "Pe cine a vrut Basescu sa pedepseasca".

Seful satului a venit de la Washington cu asigurari ca Romania va fi inclusa in lista prietenilor SUA, care nu au nevoie de viza, puncteaza si Evenimentul Zilei, titrand "Basescu a adus de la Obama promisiunea Visului American".

Adevarul arata "Ce urmeaza dupa vizita lui Basescu in America", mentionand ca primarul din Deveselu se gandeste serios sa-l invite pe seful SUA la el in comuna.

Jurnalul National: Vizita in SUA, secretizata de frica

Presedintele Traian Basescu a plecat, marti dimineata, in jurul orei 02:50, in vizita de lucru de o zi in Statele Unite.

Programul vizitei de lucru a presedintelui Basescu in SUA nu includea o intrevedere cu Barack Obama si nici in agenda presedintelui american prezentata pe site-ul Casei Albe nu era mentionata o astfel de intalnire. Astfel, intrevederea tete a tete dintre cei doi presedinti a fost o surpriza pentru toata lumea, scrie Jurnalul National.

Romania Libera: Pe cine a vrut Basescu sa pedepseasca

Intr-o intalnire cu romanii din SUA, presedintele Basescu a explicat motivele care l-au facut "sa tina la secret" intalnirea cu presedintele Obama: nu a vrut ca vizita sa fie "distrusa mediatic acasa, de analisti"

Traian Basescu a explicat, marti, la intalnirea cu reprezentantii comunitatii romanesti din SUA, ca vizita sa la Washington a fost "un lucru bun, bine securizat, pentru a nu fi distrus mediatic", mentionand ca si-a luat "toate masurile pentru ca vizita sa nu fie distrusa acasa de analisti", relateaza Romania Libera.

Evenimentul Zilei: Basescu a adus de la Obama promisiunea Visului American

Traian Basescu a venit de la Washington cu asigurari ca Romania va fi inclusa in lista prietenilor SUA, care nu au nevoie de viza.

La intoarcerea din SUA, seful statului a dat asigurari ca, in urma intalnirii cu Barack Obama, presedintele american si-a aratat disponibilitatea de a sprijini Romania pentru a fi inclusa in programul Visa Waiver. Acesta permite sederea in SUA pe o perioada de pana la 90 de zile, in scopuri de afaceri si turistice, fara a solicita viza.

"In Declaratia de Parteneriat Strategic pentru secolul XXI este mentionat faptul ca presedintele Barack Obama isi asuma sustinerea modificarii legii pentru acordarea vizelor", a declarat Traian Basescu, citata de Evenimentul Zilei.

Adevarul: Ce urmeaza dupa vizita lui Basescu in America

Vizita la Washington i-a oferit lui Traian Basescu o baie de multime si o intrevedere de o jumatate de ora cu liderul de la Casa Alba.

"Ma bucur ca au semnat acordul. Romania si in mod special zona Deveselu vor beneficia de investitii in infrastructura in perioada urmatoare. Ma gandesc la apa curenta, la canalizare", a declarat primarul din Deveselu pentru cotidianul Adevarul.

"Acum, dupa ce au semnat acordul, il astept pe Barack Obama intr-o vizita la noi in comuna", a mai spus Gheorghe Beciu, edilul din Deveselu.

Acordul pentru scut prevede ca partea americana va suporta cheltuielile pentru transportul, constructia si intretinerea bazei de la Deveselu, precum si pentru functionarea scutului. Utilitatile si telecomunicatiile sunt platite tot de SUA.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#basescu vize vizita sua, #Basescu intalnire Obama, #Traian Basescu Barack Obama , #presedinte