Revista presei: Basescu, despre esecul USL si imaturii Ponta si Antonescu

Marti, 23 August 2011, ora 08:48
2809 citiri
Revista presei: Basescu, despre esecul USL si imaturii Ponta si Antonescu
Foto: Arhiva

Subiectele politice tin si marti prima pagina a presei centrale. Presedintele Traian Basescu a comentat luni seara rezultatele alegerilor de duminica din Neamt si Maramures si a lansat o noua provocare pentru USL: va da premierul acelui partid din alianta care va obtine 50% plus unul din mandatele de parlamentar.

De asemenea, seful statului l-a catalogat pe liderul PSD, Victor Ponta, drept "un om imatur", care nu poate fi luat in serios. De cealalta parte, co-presedintele USL a declarat ca unii primari PSD si PNL din colegiile in care au avut loc, duminica, alegeri partiale au cedat "cantecelor de sirena" ale PDL.

"1-1 in meciul dintre PSD si PDL", amintesc jurnalistii de la Puterea de rezultatele alegerilor din Neamt si Maramures. Traian Basescu a comentat pe marginea acestor rezultate, apreciind ca "USL este si va fi un esec electoral", scrie Evenimentul Zilei.

Declaratiile pe care le-a facut seful statului luni seara la TVR tin prima pagina si a cotidianului Adevarul. "Ce se va intampla mai departe nu depinde de Romania. Aceasta este responsabilitatea Germaniei si a Frantei", a adaugat seful statului despre ideea Statelor Unite ale Europei si criza din zona euro.

Totodata, presedintele Romaniei a vorbit si despre liderii Opozitiei, Victor Ponta si Crin Antonescu, pe care ii considera imaturi. "Ponta este un om atat de imatur incat imi e si jena sa raspund", sun acest titlu trateaza pe larg subiectul jurnalistii de la Romania Libera.

Jurnalul National, pe de alta parte, prezinta afirmatiile lui Victor Ponta, potrivit caruia "Primarii PSD care au tradat vor fi exclusi din partid".

Puterea: 1-1 in meciul dintre PSD si PDL

Alegerile in urma carora s-au desemnat doi deputati care sa reprezinte in Parlamentul Romaniei colegii electorale din Neamt si Maramures continua sa faca subiectul materialelor de presa.

Pesedistul Florin Tataru, director economic al Directiei Silvice Maramures, a fost ales in Colegiul 2 Baia Mare, iar Colegiul 6 Neamt a fost adjudecat de candidatul PDL, Adrian Radulescu, aminteste Puterea.

Florin Tataru a obtinut 42,67%, urmat de candidatii PDL - 35,48%, PER - 19,62% si PRM - 2,23%. In Neamt, Radulescu a castigat 54,95% din voturi, surclasandu-l pe contracandidatul de la PSD, care a luat 45,5%.

Evenimentul Zilei - Traian Basescu: USL este si va fi un esec electoral

Presedintele Traian Basescu a comentat pe marginea alegerilor partiale de duminica. "Aceste alegeri arata un lucru simplu: USL este si va fi un esec electoral", a spus Traian Basescu.

Totodata, seful statului a lansat o noua provocare pentru USL: va da premierul acelui partid din alianta care va obtine 50% plus unu din mandatele de parlamentar, relateaza Evenimentul Zilei.

"La Maramures e extrem de semnificativ: Marea Alianta a luat 42 de procente si PDL 35. Cam aici stam. La Neamt a pierdut de s-a rupt USL", a comentat ironic Basescu.

Romania Libera - Traian Basescu: Ponta este un om atat de imatur incat imi e si jena sa raspund

Seful statului a respins acuzele de frauda electorala inaintate de Opozitie. "Ori de cate ori PSD pierde alegerile, sunt fraudate. Dumnezeu cu ei si cu minciuna asta! Dar asta nu le scuza performanta proasta si niciun roman nu o sa creada la nesfarsit ca atunci cand ei pierd sunt furati", a adaugat Basescu.

El a declarat ca si PNL ar trebui sa faca o analiza a rezultatelor alegerilor partiale, scrie Romania Libera. Basescu a reamintit ca l-a "atentionat amical" pe Crin Antonescu ca daca va ramane in alianta cu PSD va mai sta multi ani in opozitie. "L-am atentionat pentru ca imi pasa de liberali", a punctat seful statului.

In ceea ce priveste acuzatia lui Victor Ponta conform careia Traian Basescu ar fi obtinut sponsorizari de la compania Gabriel Resources, care se ocupa cu exploatarea de la Rosia Montana, presedintele a declarat ca "Ponta este un om imatur".

"Ponta este un om atat de imatur incat imi e si jena sa raspund. Voi ajunge sa intreb cine este Ponta. Este un imatur. Cum poate sa spuna asta despre presedintele statului? Nu trebuie sa luam in serios un om imatur. Eu l-as intreba daca stie ceva despre campania lui Crin Antonescu. Eu va pot garanta ca nu am avut sponsorizare de la Gabriel Resources", a spus presedintele.

Adevarul - Traian Basescu: Ce se va intampla mai departe nu depinde de Romania

De asemenea, Traian Basescu a vorbit despre necesitatea formarii Statelor Unite ale Europei in urmatorii ani.

"Nu este o solutie noua. Ea a mai fost discutata, dezbatuta. Churchill este unul dintre cei care au propus-o prima data... . Este un moment de criza economica si cu riscuri de a se reveni in recesiune - zic cu riscuri ca inca nu suntem la acest stadiu. In situatii de criza trebuie masuri indraznete. Este foarte greu. Guvernele au dovedit ca pot fi infrante de piata. Sistemul global va matura tot ce este lipsit de forta. Statele trebuie sa infrunte efectele globalizarii in partea lor negativa.

Ce se va intampla mai departe nu depinde de Romania. Noi putem fi doar o parte. Aceasta este responsabilitatea Germaniei si a Frantei, in primul rand", a spus Traian Basescu, citat de Adevarul.

Jurnalul National - Ponta: Primarii PSD care au tradat vor fi exclusi din partid

Pe de alta parte, presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca unii primari PSD si PNL din colegiile in care au avut loc, duminica, alegeri partiale au cedat "cantecelor de sirena" ale PDL, cei social-democrati urmand sa fie exclusi din partid.

"Unii au spus ca am pierdut pentru ca nu am furat si noi voturi, ca Pinalti (Gheorghe Stefan - n.r.). Anunt de pe acum ca nici nu o vom face, cu riscul ca vom pierde iar la alegeri. Nu cred ca solutia sa il bati pe Pinalti este sa furi mai mult decat el, sa cumperi mai multe voturi decat el. Nu castigi alegerile contra PDL daca folosesti metodele PDL. Nu o vom face, indiferent de costuri, pentru ca trebuie sa castigam cinstit", a declarat liderul PSD, citat de Jurnalul National.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#traian basescu esec usl, #basescu ponta imaturi , #presedinte