Revista presei: Ce vrea Basescu de la Boc si "clabucii" din USL

Sambata, 21 Mai 2011, ora 09:59
2638 citiri
Revista presei: Ce vrea Basescu de la Boc si "clabucii" din USL
Foto: Jurnalul National

Politica este si sambata principalul subiect din paginile cotidienelor nationale.

Liderul PNL, Crin Antonescu, sustine ca singura solutie pentru iesirea din criza e constituirea unei noi majoritati parlamentare si suspendarea presedintelui Traian Basescu, pe care il acuza de incalcarea Constitutiei.

Dinu Patriciu alimenteaza zvonurile aparute in ultima perioada privind tensiunile dintre el si conducerea PNL, precum si dorinta de a sprijini formarea unui nou partid politic, deoarece PSD si PNL sunt la fel de slabi ca si partidele de la Putere si nu fac decat "clabuci".

Problemele din PNL nu se opresc insa aici. Liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu, a fost implicat intr-un accident rutier, minor insa, pe Soseaua Stefan cel Mare din Capitala, vineri seara.

De cealalta parte, in tabara Puterii, dupa ce a fost sprijinit sa castige un nou mandat in fruntea PD-L, premierul Emil Boc a primit o serie de sarcini de la presedintele Traian Basescu.

"Crin Antonescu: Il suspendam pe Basescu imediat ce avem majoritate", titreaza Jurnalul National, precizand ca Antonescu l-a mai atacat pe Basescu si pe tema faptului ca isi doreste un referendum national pentru modificarea Constitutiei, dar se opune unuia local, la Bucuresti.

Uniunea Social Liberala tine prima pagina si a cotidianului Evenimentul Zilei, intr-un material intitulat "USL, un amestec de ulei cu apa din care ies doar clabuci".

Problemele in PNL se tin lant. "Calin Popescu Tariceanu a fost implicat intr-un accident", precizeaza Adevarul, adaugand ca masina condusa de fostul premier a lovit un taxi.

Pe de alta parte, seful statului are cateva tinte majore pentru perioada urmatoare pe care i le-a pus in vedere premierului. "Ce vrea Traian Basescu de la Emil Boc", este subiectul dezbatut pe larg in Puterea.

Jurnalul National: Crin Antonescu - Il suspendam pe Basescu imediat ce avem majoritate

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a chemat toti parlamentarii Puterii sa se alature demersului de suspendare a presedintelui Traian Basescu pe care USL intentioneaza sa-l demareze in momentul in care va avea majoritate parlamentara.

"Intram acum intr-o noua faza in care, desi vorbeste de stabilitate, presedintele acestei tari e principalul factor de instabilitate si are un comportament iresponsabil (...) Solutia pentru iesirea din criza-constituirea unei noi majoritati pentru suspendarea presedintelui si inlocuirea partidului sau de la guvernare", a declarat liderul liberal, citat de Jurnalul National.

Evenimentul Zilei: USL, un amestec de ulei cu apa din care ies doar clabuci

Crin Antonescu este insa in razboi si cu Dinu Patriciu. Intr-un editorial, Dinu Patriciu semnaleaza o multime de erori facute de actuala guvernare, careia ii cere sa lase locul altora daca nu este in stare sa administreze tara cum se cuvine.

Cu toate acestea, omul de afaceri remarca, in incheiere, ca nici Opozitia nu este mai capabila, potrivit Evenimentul Zilei.

"Nenorocirea este ca la usa guvernarii bat unii care tocmai amesteca uleiul cu apa in cautarea unui leac miraculos. Evident, nu ies decat clabuci", comenteaza Patriciu ironic alianta facuta de PNL cu PSD.

Adevarul: Calin Popescu Tariceanu a fost implicat intr-un accident

Si fostul lider PNL, Calin Popescu Tariceanu, apare in presa de sambata. Fostul premier a fost implicat intr-un accident rutier pe Soseaua Stefan cel Mare din Capitala.

Masina condusa de Calin Popescu Tariceanu a lovit un taxi, in zona Parcul Circului, din Capitala, relateaza Adevarul. Accidentul nu a fost soldat cu victime.

Puterea: Ce vrea Traian Basescu de la Emil Boc

In cealalta tabara, Emil Boc a primit o serie de sarcini de la presedintele Traian Basescu, dupa ce a fost sprijinit sa castige un nou mandat in fruntea PD-L.

Modificarea Constitutiei, reorganizarea administrativa a tarii si rezolvarea problemelor din Coalitia de guvernare prin satisfacerea doleantelor UDMR sunt tintele lui Basescu, sarcini pe care presedintele i le-a pus in vedere lui Emil Boc, potrivit Puterea.

Cerinta presedintelui este cu atat mai importanta cu cat in perioada urmatoare la Palatul Victoria urmeaza sa aiba loc o remaniere guvernamentala.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Emil Boc Traian Basescu PDL, #remaniere guvernamentala boc, #Tariceanu accident, #clabuci usl razboi antonescu patriciu , #presedinte