Revista Presei: De ce a lipsit Basescu de la Ziua Marinei?

Marti, 16 August 2011, ora 09:35
2569 citiri
Revista Presei: De ce a lipsit Basescu de la Ziua Marinei?

Presedintele Traian Basescu a lipsit pentru prima oara in ultimii ani de la Ziua Marinei, fara sa ofere explicatii. In schimb au fost prezenti Miron Cozma si Nicolae Mavrodin, care au facut show, noteaza presa de marti.

Presedintele Traian Basescu a lipsit de la ceremonialul de Ziua Marinei, scrie "Adevarul", care arata ca si fratele presedintelui, Mircea Basescu a lipsit de la festivitati.

Seful statului a trimis doar un comunicat de presa in care a transmis felicitari pentru personalul fortelor navale, scrie "Evenimentul Zilei".

Ziua Marinei nu a fost insa lipsita de evenimente, chiar daca a lipsit presedintele.

Fostul lider al minerilor, Miron Cozma, nu a fost lasat sa depuna coroane, asa ca a facut scandal, arata "Puterea".

"Romania Libera" arata ca Ziua Marinei a fost transformata in vendeta politica, dupa ce Nicolae Mavrodin si Miron Cozma au incercat sa intre pe faleza si au strigat lozinci impotriva presedintelui.

Adevarul: De ce a lipsit Basescu de la Ziua Marinei?

Pentru prima oara in ultimii ani, presedintele Traian Basescu a lipsit de la ceremonialul traditional de pe faleza Cazinoului fara sa ofere explicatii.

Desi este unul dintre obisnuitii tribunelor oficiale, indiferent de ocazie, si Mircea Basescu s-a numarat printre absenti. "M-am trezit tarziu", si-a explicat el absenta.

Fratele cel mic al presedintelui a mai spus ca nu cunoaste programul lui Traian Basescu si nu stie de ce acesta nu a aparut la festivitati, informeaza Adevarul.

Evenimentul Zilei: Basescu - Felicitari Fortelor Navale

Presedintele Traian Basescu le ureaza "La multi ani!" celor care isi sarbatoresc astazi onomastica, adresand totodata multumiri tuturor acelora care isi desfasoara activitatea in slujba Fortelor Navale Romane.

"Cu ocazia sarbatorii 'Adormirea Maicii Domnului' doresc sa transmit tuturor cetatenilor romani care isi serbeaza astazi ziua numelui, urarile mele de bine, multa sanatate si impliniri alaturi de cei dragi. De asemenea, pe 15 august sarbatorim Ziua Marinei Romane, prilej cu care le multumesc tuturor acelora care isi desfasoara activitatea in slujba Fortelor Navale Romane pentru daruirea si profesionalismul de care dau dovada", a fost mesajul presedintelui Traian Basescu, transmis prin intermediul unui comunicat de presa citat de Evenimentul Zilei.

Puterea: Ziua Marinei celebrata cu scandal

Scandalul a izbucnit dupa ce membrii unei asociatii de revolutionari din Constanta si ai Sindicatului Cadrelor Militare in Rezerva Filiala Constanta nu au apucat sa mai depuna coroanele de flori pentru ca reprezentantii Fortelor Navale, organizatorii ceremoniilor, le-au spus ca programul depunerilor se incheiase.

Cadrele militare in rezerva din Constanta au depus coroanele de flori la un alt monument, dupa ce au fost informate ca festivitatea s-a incheiat. "Noi ne aflam printre ultimele patru plutoane care trebuiau sa depuna coroane. S-a anuntat ca festivitatea s-a incheiat.

Am intrebat ce facem cu coroanele si ni s-a spus ca au fost date ordine de la Statul Major General sa nu fie depuse mai mult de 18 coroane. (...) Organizatorii sa-si asume raspunderea pentru situatia creata", a declarat presedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) Constanta, Remus Macovei, scrie Puterea.

Romania Libera: Ziua Marinei, transformata in vendeta politica

Nicolae Mavrodin si Miron Cozma au incercat sa intre pe faleza unde aveau loc festivitatile de Ziua Marinei. Nu au fost insa lasati sa intre si au inceput sa strige lozinci impotriva presedintelui, prefectului Constantei si Guvernului.

"Revolutionarul" a fost identificat rapid si luat pe sus de jandarmi, dar se pare ca a lesinat (chiar in fata camerelor de televiziune) si a fost nevoie de interventia unui echipaj de ambulanta, chemat la fata locului. Cei doi au fost dusi la Sectia 3 si amendati contraventional.

Miron Cozma a declarat ca va da in judecata pe aproape toata lumea, de la presedinte la ministrul Apararii, informeaza Romania Libera.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#basescu Ziua Marinei, #presedinte Ziua Marinei , #presedinte