Revista presei: Traian Basescu incinge spiritele la Rosia Montana

Miercuri, 31 August 2011, ora 07:52
2181 citiri
Revista presei: Traian Basescu incinge spiritele la Rosia Montana
Foto: Arhiva/Antena 3

Presedintele Traian Basescu este personajul central din ziarele de miercuri. Dupa ce si-a anuntat sprijinul pentru exploatarea aurului de la Rosia Montana, apoi a facut o vizita in localitate, marti seara a coborat in mijlocul protestatarilor, adunati in fata Palatului Cotroceni.

Presedintele a mers la inceputul acestei saptamani la Rosia Montana, unde a vizitat cariera, iar ulterior a mers la primarie, unde a fost asteptat de cateva zeci de muncitori care au scandat "Vrem minerit" si "Vrem sa muncim", aminteste Jurnalul National, care apreciaza ca "Traian Basescu incinge spiritele la Rosia Montana".

A urmat un flashmob organizat, marti seara, in fata Palatului Cotroceni, in semn de protest fata de sustinerea de catre presedintele Traian Basescu a proiectului Rosia Montana. "Protest la Cotroceni impotriva proiectului Rosia Montana", dezbat, pe larg, jurnalistii de la Puterea acest subiect.

"Basescu, dialog cu protestatarii de la Cotroceni", abordeaza si Evenimentul Zilei aceasta tema, precizand ca seful statului a discutat pret de jumatate de ora cu manifestantii. "Nu renunt la opinia privind Rosia Montana", le-a spus presedintele celor peste 100 de protestatari, completeaza jurnalistii de la Adevarul.

Jurnalul Nationa: Traian Basescu incinge spiritele la Rosia Montana

In urma cu o saptamana, seful tarii si-a anuntat sprijinul pentru demararea exploatarii aurului la Rosia Montana, iar luni a vizitat localitatea, fiind intampinitat pe de-o parte de opozantii proiectului si, pe de alta parte, de minerii care vor sa inceapa sa lucreze.

In timpul vizitei facute in cariera de la Rosia Montana, Basescu a spus ca este un sustinator al proiectului minier "nu de azi, de ieri", amintind ca a fost acolo si in campania electorala pentru a se informa si recomandandu-le reprezentantilor companiei sa gaseasca modalitati sa prezinte populatiei proiectul, aminteste Jurnalul National.

"Romania trebuie informata. Populatia nu e vinovata ca e reticenta, pentru ca e neinformata. V-as recomanda sa investiti mai mult in transferul de informatie", a spus Traian Basescu.

Puterea: Protest la Cotroceni impotriva proiectului Rosia Montana

Filmul evenimentelor a continuat cu un nou episod, care a avut de aceasta data loc in fata Palatului Cotroceni.

Peste 100 de oameni au participat la un flashmob organizat in semn de protest fata de sustinerea de catre presedintele Traian Basescu a proiectului Rosia Montana, scrie Puterea.

Adevarul - Basescu: Nu renunt la opinia privind Rosia Montana

Presedintele Traian Basescu a mers, marti seara, in mijlocul manifestantilor din fata Palatului Cotroceni, spunandu-le ca nu renunta la punctul sau de vedere privind proiectul de la Rosia Montana, opinie care este bazata pe consultari cu specialisti.

Basescu a incercat sa le explice protestatarilor ca din 1997, de cand s-a semnat contractul cu Gold Corporation, nu au fost decat dezbateri, fara nicio actiune concreta, puncteaza Adevarul.

Evenimentul Zilei: Basescu, dialog cu protestatarii de la Cotroceni

"Sa nu credeti ca mie imi pasa mai putin de tara asta decat dumneavoastra. Este interes public sa fie exploatate resursele tarii, sa creeze locuri de munca", i-a replicat presedintele unui protestatar, care i-a spus ca aurul Romaniei trebuie sa stea in pamant, nu sa fie vandut.

La un moment dat, un cetatean a ridicat putin tonul la presedinte. "Discutam decent si ne ascultam", a replicat Basescu, citat de Evenimentul Zilei.

D.R.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Traian Basescu Rosia Montana, #protest cotroceni basescu rosia monatana, #scandal rosia montana cotroceni , #presedinte