Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Revolutionarii lui Costin il apara pe Basescu de protestatari

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 09:18
3084 citiri
Revolutionarii lui Costin il apara pe Basescu de protestatari
Foto: Arhiva

Asociatiile de revolutionari apropiate Puterii fac scut pentru presedintele Traian Basescu. Dupa incidentele de la Palatul Cotroceni de anul trecut, acestea au monopolizat spatiul din fata palatului sub pretextul ca organizeaza acolo in permanenta proteste.

Responsabil de situatie este secretarul de stat pentru problemele revolutionarilor, George Costin (PDL). Dupa protestele violente ale politistilor si ale profesorilor din toamna anului trecut, asociatia lui Costin a luat autorizatie de protest pe termen lung pentru zona din fata Palatului Cotroceni, scrie Adevarul.

Initial a fost vorba despre perioada octombrie 2010 - martie 2011. In martie 2011, Asociatia "Metrou", condusa de George Costin, si-a schimbat numele in Asociatia Revolutionarilor Anticomunisti si a prelungit autorizatia de protest pana in 17 aprilie, dupa care "stafeta" a fost preluata de Fundatia Revolutiei, condusa de Iordan Radulescu, un apropiat al lui Costin.

Secretarul de stat spune ca nu este nicio problema si ca asociatiile fac proteste prin rotatie, pana li se rezolva revendicarile. In realitate, acestea sunt destul de neclare, iar protestele se rezuma la cativa indivizi apatici care mai trec din cand in cand prin fata Palatului Cotroceni, sunt bagati de jandarmi intr-un tarc, stau cateva ore si pleaca acasa.

Important este insa ca spatiul pentru proteste este ocupat permanent asa ca nu se mai pot emite autorizatii de protest pentru zona respectiva. Asa se face ca, nemultumite de decizia premierului Emil Boc de a desfiinta indemnizatiile pentru "luptatorii remarcati", organizatiile din Blocul National al Revolutionarilor (BNR), conduse de pesedistul Dorin Lazar Maior si fidele Opozitiei, au incercat sa obtina autorizatie de protest, dar n-au reusit, din cauza artificiului facut de Costin, astfel ca protestul anuntat pentru miercuri nu va mai avea loc sau, daca va avea loc, va fi ilegal.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#George Costin revolutionari, #proteste Cotroceni , #presedinte