Romania, reprezentata de Traian Basescu la summitul UE - surse europene

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 16:49
3633 citiri
Romania, reprezentata de Traian Basescu la summitul UE - surse europene

Premierul roman Victor Ponta i-ar fi spus presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca este de acord ca seful statului Traian Basescu sa reprezinte Romania la urmatorul summit UE de la Bruxelles, potrivit unei surse europene.

Exista putine semne ca lupta dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta s-a domolit, existand temeri ca tensiunile vor escalada in apropierea alegerilor parlamentare din decembrie.

Totusi, la Bruxelles, cei doi incearca sa demonstreze ca au trecut peste aceasta etapa, cel mai concret semn fiind un acord privind reprezentarea tarii la summitul sefilor de stat si de guvern de luna viitoare.

Potrivit unui oficial de rang inalt de la Bruxelles, Ponta i-a spus presedintelui Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, in timpul unei intalniri la Bruxelles, luni, ca accepta ca Basescu sa participe la summit. Un oficial apropiat Guvernului roman a confirmat aceasta informatie pentru Mediafax.

In tara insa, cei doi oameni politici continua sa se atace reciproc in presa. Basescu a sugerat recent ca persoanele care au organizat suspendarea sa - pe care a numit-o "o lovitura de stat esuata" - ar trebui sa raspunda "in fata institutiilor statului".

Iar in timp ce Ponta discuta cu Barroso la Bruxelles, persoane apropiate lui au continuat atacurile impotriva "abordarii extraordinar de partinitoare" a Bruxelles-ului in timpul crizei politice.

"Domnul Ponta nu vrea sa creeze niciun conflict cu presedintele", a declarat oficialul roman. "Totusi, este absolut evident dintr-o perspectiva europeana ca persoana care ar trebui sa mearga la Consiliul European este premierul. Este vorba despre probleme economice. Presedintele nu are nicio competenta in aceasta privinta", a adaugat acesta.

UPDATE

Ponta i-ar fi spus presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca este de acord ca Traian Basescu sa reprezinte Romania la urmatorul summit UE de la Bruxelles, noteaza si Wall Street Journal, citand surse europene. Potrivit publicatiei, pentru Comisie chiar si astfel de semne limitate de cooperare sunt un lucru bun dupa razboiul din vara.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Basescu summit UE Romania, #Basescu Ponta summit UE, #Basescu Ponta Barroso UE , #presedinte