Secretul Romaniei pentru cea mai mare crestere economica din UE. Basescu: Masurile foarte dure

Vineri, 30 Mai 2014, ora 18:50
3875 citiri
Secretul Romaniei pentru cea mai mare crestere economica din UE. Basescu: Masurile foarte dure

Presedintele Traian Basescu a laudat cresterea economica a Romaniei, intr-un interviu acordat luni unui post bulgar. In schimb, s-a ferit sa catalogheze Romania drept "tigru al Europei", in privinta economiei.

Intrebat, luni, in interviul acordat Bulgaria on air, cum a reusit Romania sa aiba cea mai mare crestere economica din UE, in primul trimestru din 2014, Basescu a facut referire la masurile luate in timpul crizei.

"Au fost luate masuri foarte dure pentru a restabili echilibrul macroeconomic. Romania a fost, practic, in criza doar un an si jumatate. Apoi, a urmat cresterea.

Este adevarat ca masurile care au fost luate au fost foarte dureroase pentru oameni si companii. (...) In timpul crizei, investitiile in Romania nu s-au diminuat", a precizat presedintele.

Romania, cea mai mare crestere economica din UE

Acesta a mentionat ca firmele straine au continuat sa investeasca in tara noastra chiar si in timpul crizei: "Aceasta este explicatia pentru cresterea noastra economica".

"Anul trecut, cresterea noastra a fost de 3,5%. Cresterea pentru primul trimestru al anului 2014 este si mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut. Sper ca tendinta sa continue. Daca-mi permiteti o estimare, cred ca in acest an, Romania va avea o crestere de 4,5%", a spus Traian Basescu.

Premierul Chinei: Romania va deveni un tigru al Europei (Video)

Comentand declaratia prim-ministrului chinez, Li Keqiang, care a spus ca Romania poate deveni "un tigru" in Europa, din punct de vedere economic, seful statului a precizat: "Voi fi sincer. Nu-mi place acest tip de formulari - tigru, leu, leopard in Europa".

"Problema noastra este viteza cu care se reduc diferentele fata de vechile state membre ale Comunitatii Europene. Vom incerca sa pastram ritmul de crestere economica de 3%. Sper sa reusim", a mai afirmat presedintele.

F.N.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#Basescu crestere economica Romania, #Basescu Romania tigru Europa, #Basescu economie Romania , #presedinte