Sfaturile lui Andrei Plesu catre Traian Basescu

Sambata, 30 Aprilie 2011, ora 11:56
6748 citiri
Sfaturile lui Andrei Plesu catre Traian Basescu
Foto: jurnale.info

Andrei Plesu, fost consilier prezidential, il dojeneste pe Traian Basescu pentru faptul ca, la randul sau, "si-a mustrat poporul" si ii ofera cateva solutii de incheiere rapida a conflictului presedinte-popor, care pare sa se fi declansat recent.

"De curand, presedintele Traian Basescu si-a mustrat poporul. E cam neperformant, cam netruditor, mai legat de carciuma decat de hectarul din spatele casei. Marturisesc ca nu e zi in care sa n-am, la nivelul meu mai modest, ganduri negre despre co-nationalii mei. (...)Au simtit la fel si au spus-o unii mai mari decat noi: de-alde Eminescu, de-alde Caragiale, de-alde Cioran.

Problema, in cazul domnului Basescu, e insa alta. Domnia sa este presedintele acestei tari. Mai mult: Domnia sa a castigat capital electoral (si doua-trei alegeri) vorbind de tara ca de mama si de popor ca de singurul sau aliat", subliniaza Andrei Plesu intr-un articol publicat in Dilema Veche.

Totodata, acesta reaminteste ca acelasi popor, mustrat acum, a fost cel care a votat la referendum impotriva debarcarii lui Traian Basescu de la Cotroceni.

"Nu era in 2007 mai harnic, mai iubitor de glie, mai strain de sprituri decat este acum, in 2011. N-a avut loc o revolutie genetica. Rezulta ca, pentru dl presedinte, poporul e destept, performant si dulce, cand te alege, si e lenes si betiv, cand te huiduie.

Psihologic, pot intelege dezamagirea pe care o traieste seful statului. E o experienta clasica. (...)Massa e labila, greu de multumit, usor de manipulat. Azi te ridica in slavi, maine te acopera de injurii. A te bizui orbeste pe ea e o naivitate faloasa", il atentioneaza Andrei Plesu pe seful statului.

Fostul consilier ii mai explica lui Traian Basescu faptul ca spre deosebire de noi ceilalti, care "putem bombani cat vrem", el este presedintele tarii.

"Iar ca presedinte a facut doua greseli: mai intai si-a ofensat electoratul, tocmai el care, cu ceva timp in urma, ii certa pe romanii care vorbesc urat despre Romania, si apoi a dat adversarilor sai o prea la indemana ocazie sa se profileze ca mari patrioti", mai scrie filosoful.

Andrei Plesu incheie prezentand cateva solutii posibile, in opinia sa, si intrebandu-l pe Traian Basescu daca nu cumva are o alta mai buna.

"Ce-i de facut? Cred ca daca presedintele unui popor e nemultumit de poporul lui, el are de ales intre urmatoarele variante: 1) Sa puna biciul pe cei pe care ii conduce (ceea ce ar duce la dictatura). Nu cred ca solutia aceasta e posibila intr-o tara a Uniunii Europene si nu cred ca Traian Basescu are visuri de dictator.

2) Sa astepte, trist, incheierea mandatului, abandonand orice initiativa pentru a deveni, din 'presedinte jucator', un presedinte dezabuzat si acru.

3) Sa se retraga din functie pentru 'nepotrivire de caracter'. La ce bun sa incerci mereu remodelarea unei materii recalcitrante?

Sau poate are dl Basescu o a patra solutie?", intreaba retoric Andrei Plesu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Plesu Basescu, #Plesu Basescu demisie, #Plasu Basescu popor , #presedinte