Singurul poet roman din Kazahstan, decorat de presedintele Traian Basescu

Luni, 26 Martie 2012, ora 18:05
1967 citiri
Singurul poet roman din Kazahstan, decorat de presedintele Traian Basescu
Foto: Arhiva

Singurul poet roman din Kazahstan, Simion Plamadeala, a fost decorat de presedintele Traian Basescu cu Ordinul Meritul Cultural in grad de Ofiter, categoria A "Literatura".

Decoratia i-a fost inmanata duminica de catre secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni, Eugen Tomac, in cadrul unei ceremonii festive, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru romanii de Pretutindeni (DRP) remis, luni, Ziare.com.

Vanghelie, decorat de Basescu - e cavaler dezvoltator al infrastructurii urbane

Distinctia i-a fost oferita de presedintele Romaniei, Traian Basescu, prin decretul 735 din 11 octombrie 2011, "in semn de inalta apreciere pentru abnegatia si perseverenta cu care a promovat valorile nationale si culturale ale Romaniei, militand pentru respectarea drepturilor comunitatilor romanesti din afara hotarelor tarii si contribuind la strangerea legaturilor dintre romanii de pretutindeni".

Evenimentul, desfasurat in incinta scolii din localitatea natala a poetului, Grinauti, raionul Rascani, a reunit, deopotriva, personalitati din Romania si Republica Moldova, reprezentanti ai comunitatii romanesti din Kazahstan si localnici.

Neculai Popa, decorat de Traian Basescu cu Ordinul National Steaua Romanie

Simion Plamadeala este o figura marcanta a comunitatii romanesti din Karaganda, Kazahstan. Fortat sa plece din cauza refuzului de a preda limba rusa la o scoala de pe malul Prutului, poetul a lucrat pana la pensionare in minele de carbuni din Karaganda.

Poeziile lui Simion Plamadeala au fost publicate, de-a lungul timpului, in presa locala din Kazahstan. In aprilie 2011, a participat, la Chisinau, la lansarea volumului sau "Departe-aproape. 100 de poezii romanesti din Kazahstan".

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#poet roman Kazhstan decorat, #Simion Plamadeala decorat Traian Basescu, #Simion Plamadeala poet roman Kazahstan, #romanians are smart , #presedinte