Sorin Ovidiu Vintu: Izolati-l pe Basescu, domnilor!

Luni, 09 August 2010, ora 10:34
10454 citiri
Sorin Ovidiu Vintu: Izolati-l pe Basescu, domnilor!
Foto: Arhiva

La multe luni dupa ce promisese ca va face dezvaluiri senzationale, Sorin Ovidiu Vintu iese din nou la rampa, cu cateva declaratii spectaculoase. Patronul Realitatii afirma, printre altele, ca a fost surprins de agresivitatea unuia dintre angajatii sai la adresa presedintelui, ca sustine modernizarea Codurilor Civil si Penal, si ca cel mai minunat lucru pentru Romania ar fi izolarea lui Traian Basescu.

"In acest moment, presa este profund militanta politic: de o parte, un grup de institutii media care il iubesc pe Basescu si ii sustin, la gramada, toate initiativele - B1TV, Evenimentul zilei, HotNews; de cealalta, grupurile Realitatea si Intact, care-si permit sa semnaleze toate derapajele puterii. Nimeni nu va contesta, domnilor jurnalisti, dreptul sa fiti militanti. Oricine sustine altceva este sarman cu duhul", a declarat SOV intr-un interviu acordat pentru Bursa.

In ceea ce ii priveste pe angajatii sai de la Realitaeta TV, "eu, unul, nu le-am impus nici o linie politica. Criticismul la adresa lui Basescu este optiunea ziaristilor si numai a lor. A existat momentul, cand, chiar si mie mi s-a parut ca exagereaza, dar ziaristul in cauza mi-a raspuns ca asta este convingerea sa. Situatia este delicata, nu poti cenzura convingeri. Desigur, criticismul ziaristilor mei la adresa lui Basescu ma bucura, dar nu am nici un rol in asta".

Basescu, o mediocritate nervoasa

Vintu mai spune ca nu il uraste pe Traian Basescu, motivand ca ar fi "un consum sentimental fara rost".

"Functia lui este importanta, dar omul este mic. Desi unora poate ca le creeaza o alta impresie, Basescu este o mediocritate. O mediocritate nervoasa.(...)Pentru Traian Basescu, lumea se imparte in doua: obedientii decerebrati (pe care ii dispretuieste in secret, dar nu-i ataca la vedere) si restul. Restul 'se bucura' de deplina ura a domniei sale. Fac parte din 'restul'', a subliniat omul de afaceri.

In momentul in care i s-a reamintit de catre cel care ii lua interviul ca in primii doi ani de mandat trustul de presa Realitatea l-a sustinut pe Traian Basescu, Sorin Ovidiu Vintu a explicat ca nu a fost vorba de persoana ci de proiectele propuse de noul sef al statului.

"Ideea de modernizare a sistemului de sanatate este absolut necesara, iar presedintele a promovat-o absolut corect. Tot asa, ideile de modernizare a sistemului de invatamant si a sistemului de pensii. Modernizarea Codurilor penal si civil. Modernizarea mediului rural si industrializarea agriculturii prin unitati de procesare plantate la sate. Toate astea sunt absolut necesare. Din nefericire, nu a reusit sa modernizeze nimic", a mai spus Vintu.

Care este, in opinia sa, explicatia acestui esec? "Cabotin, Basescu si-a insusit doar ideile, dar nu detine nimic din ceea ce ar trebui sa se afle indaratul lor. Nu are convingeri. Nu are acces la viziune. Si este departe de orice metafizica. In schimb are puterea politica. Sa folosesti uriasa putere a Presedintiei doar pentru a-l pune pe Maior sa asculte telefoanele si pe Morar sa-i aresteze pe dusmani, asta ilustreaza o mentalitate marunta, de chelner care strica afacerea, pentru ciubuc".

SOV apreciaza ca actualul guvern este "cel mai ciudat de la fanarioti incoace", membrilor sai lipsindu-le nu banii "ci minimum de inteligenta".

Basescu, raul care trebuie izolat

"Acest om este un rau care trebuie izolat pe scena politica romaneasca. Izolati-l pe Basescu, domnilor!", le cere SOV politicienilor, sustinand foarte ferm ca actualul sef al statului este urat inclusiv de membrii PD-L, pentru ca "este un bolovan legat de picioarele partidului" in timp ce tripleta "Basescu, Boc si Udrea" este identificat de democrat-liberali drept "axa a raului".

Intrebat care este cel mai minunat lucru care ni s-ar putea intampla, dar si cel mai rau, SOV a raspuns: "

"Izolarea lui Basescu pe scena politica" si "Sa ne trezim cu o gospodina deraiata de la cratita drept premier", referire evidenta la Elena Udrea.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Sorin Ovidiu Vintu, #SOV Basescu, #Vintu Basescu, #Vintu Udrea , #presedinte
Comentarii