Spitalul groazei din Ploiesti Basescu, acuzatii dure: Nicolaescu mintea cu nerusinare

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 18:45
3295 citiri
Spitalul groazei din Ploiesti Basescu, acuzatii dure: Nicolaescu mintea cu nerusinare

Presedintele Traian Basescu a acuzat, marti seara, ca USL continua lovitura de stat inceputa de asta vara, acuzandu-l in acest sens si pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Presedintele Basescu a facut referire la cazul spitalului din Ploiesti, dupa ce un medic a denuntat multiple cazuri de malpraxis in spitalul in care lucreaza.

"As incepe cu concluzia: USL continua lovitura de stat inceputa in vara si esuata, dar acum cu alte metode si chipurile sub sceptrul democratie.

Spre exemplu declaratiile ministrului Sanatatii, cand a izbucnit scandalul generat de pozitia unui medic din Ploiesti", a acuzat Basescu, de la tribuna oficiala a Palatului Cotroceni.

Acesta i-a reprosat ministrului Sanatatii ca nu a luat masuri decat atunci cand a vazut ca "e groasa".

"Nicolaescu spunea 'nu am ce sa fac, sunt sub administratiile locale, noi doar putem sa privim' si mintea cu nerusinare. Avea in subordine directiile sanitare care exact aceste atributiuni le au, supravegherea functionarii sistemului de sanatate in judete. Abia acum s-a trezit, dupa ce a vazut ca e groasa, si a pus in miscare directiile sanitare", a mai acuzat presedintele Basescu.

In acest context, presedintele a facut referire si la descentralizare.

"Acest lucru ne arata cat de mare e eroarea conceptului domnului Dragnea de a transmite directiile sanitare in subordinea presedintilor CJ, cei care au si spitalele. In opinia mea e o subrezire a statului si a capacitatii de inspectie control si implementare a politicilor. Daca declansa controalele de acum un an probabil se evitau multe situatii grele", a mai declarat Basescu.

"Ceea ce se intampla la Ministerul Sanatatii probeaza ca fara directiile descentralizate practic guvernul ramane izolat la Bucuresti si habar nu are ce se intampla in teritoriu, mai mult, nu poate interveni pentru ca le transfera la baronii locali", a completat seful statului.

Ministerul Sanatatii a declansat un control la Spitalul Judetean din Ploiesti, dupa ce lipsurile si saracia din institutia sanitara au fost facute publice de catre chirurgul ploiestean Dan Oprea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Basescu acuza USL, #Basescu ataca USL lovitura stat , #presedinte