Stolojan: Basescu va discuta cu Geoana si Boc despre sefii demisi

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 14:57
1974 citiri
Stolojan: Basescu va discuta cu Geoana si Boc despre sefii demisi
Foto: Daylife

Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat, luni, ca presedintele Traian Basescu va discuta cu liderii PD-L si PSD despre Ordonanta de Urgenta, pe baza careia sunt demisi sefii institutiilor deconcentrate, ocazie cu care va putea sa le transmita sugestiile sale.

Theodor Stolojan a afirmat ca cei care au sugestii privind actul normativ ar putea sa faca amendamente in momentul dezbaterii ordonantei in Parlament. "Ordonanta de Urgenta este trimisa in Parlament unde toata lumea are prilejul sa faca observatii si amendamente. Cine are ceva de spus are posibilitatea sa foloseasca procedura parlamentara", a declarat Stolojan, luni, la finele sedintei Biroului Permanent National al PDL.

Intrebat daca partidele din coalitie nu trec peste cererea presedintelui Basescu de a se mai gandi in privinta schimbarilor din administratie, Stolojan a raspuns: "Presedintele va avea discutii cu premierul, cu liderii celor doua partide de guvernamant si le va transmite sugestiile domniei sale. Toate vor fi luate in discutie".

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a apreciat ca ordonanta va ramane in vigoare, fiind totusi posibile unele completari. Insa, pe ansamblu, prevederile sale esentiale vor ramane aceleasi. "Este totusi un lucru bun ca am pastrat, in corpul functionarilor publici, pe fostii prefecti. Astfel ca atunci cand vor veni altii la guvernare, vor avea de unde sa-si recruteze prefectii", a spus Blaga.

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la Cluj, unde a participat la Congresul UDMR, ca "partidele aflate la putere poate vor mai reflecta putin asupra ordonantei unitatilor descentralizate".

Seful statului, care s-a declarat din nou un "partizan fara rezerve" al descentralizarii, a sustinut cresterea autonomiei structurilor descentralizate. El a spus la Cluj, ca si in alte randuri, ca scolile si spitalele, ca si directiile agricole, ar trebui sa treaca in subordinea autoritatilor locale. In acest sens, seful statului doar a sugerat ca Guvernul, prin partidele aflate la putere, "poate vor mai reflecta" asupra ordonantei deconcentratelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Theodor Stolojan declaratii, #ordonanta urgenta demisii, #demisii institutii deconcentrate , #presedinte
Comentarii
Poza gelu
gelu
rank 1
Draga Stolo face valuri din cind in cind!!!
T
Traiann
rank 1
Cum mai ai tupeul sa apari in media ? Ai compromis ideia de "barbat de stat", ca la compromiterea celei de "om politic" este concurenta mare.