Tariceanu: Traian Basescu e o calamitate permanenta

Sambata, 20 Iunie 2009, ora 21:37
2127 citiri
Tariceanu: Traian Basescu e o calamitate permanenta
Foto: Realitatea TV

Fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu nu intelege cum de PSD nu a invatat nimic din experienta ultimilor patru ani a liberalilor in relatia cu presedintele Traian Basescu si repeta aceleasi greseli.

"Se pare ca, desi a stat pe margine patru ani, PSD nu a invatat nimic. Are aceleasi probleme pe care le-am avut noi cu PD-ul (...) Basescu permanent isi gaseste un adversar. El nu e niciodata de vina si acum adversarul este PSD. Traian Basescu e o calamitate permanenta", a declarat Tariceanu intr-o emisiune la Realitatea TV.

In privinta permanentelor dispute dintre cele doua partide aflate la guvernare, fostul lider al PNL a spus ca nu stie cine are dreptate dar "din punct de vedere al alegerilor prezidentiale, este o greseala pentru PSD si pentru candidatul Mircea Geoana, pentru ca si-au creat singuri o mare problema fiind copartasi la guvernare".

"Basescu e ca un elefant pe o masa cu bibelouri"

In plus, Tariceanu l-a acuzat pe seful statului ca se amesteca in treburile Executivului. "E ca un elefant pe o masa cu bibelouri umbland peste tot", a spus el.

Intrebat daca ar accepta oferta facuta de actualul lider al PNL, Crin Antonescu, de a deveni premier in cazul castigarii alegerilor prezidentiale, Tariceanu s-a aratat sceptic.

"Nu mi-e frica de o astfel de functie, dar trebuie sa fim realisti sa vedem care sunt rezultatele. Dar asa cum e Parlamentul actual nu se poate forma un guvern monocolor, care sa aiba o majoritate", a spus acesta.

Intrebat daca el crede ca PSD va fi scos de la guvernare dupa alegeri, Tariceanu a fost ferm. "Sunt in stare sa pun pariu pe o suma mare", a afirmat el argumentand ca, daca Traian Basescu va castiga alegerile, nu va mai avea niciun interes sa-i pastreze pe social-democrati la guvernare.

"PD-ul plus UDMR-ul si minoritatile, plus 21 de voturi luate de la alti parlamentari, ca se gasesc oricand, pot forma o majoritate", a spus acesta.

"Dar nu cred ca vom avea parte de asa ceva", a continuat Tariceanu.

El a precizat ca nu crede ca Traian Basescu va castiga aceste alegeri prezidentiale. "Eu cred ca Basescu se epuizeaza si nu joaca bine in ultima perioada. (... ) Actuala coalitie nu va mai continua si se va reconfigura o alta majoritate", a mai prezis fostul lider PNL.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Tariceanu Basescu guvernare, #Tariceanu alegeri prezidentiale, #Tariceanu coalitie guvernare , #presedinte
Comentarii