Traian Basescu a prelungit programul pentru vizitarea Bisericii Cotroceni

Duminica, 11 Octombrie 2009, ora 21:22
1438 citiri
Traian Basescu a prelungit programul pentru vizitarea Bisericii Cotroceni

Presedintele Traian Basescu a iesit sa-i salute pe oamenii care asteptau sa viziteze Biserica din incinta Palatului Cotroceni si, observand ca sunt foarte multi vizitatori la coada, a decis ca programul pentru public sa se prelungeasca pana cand ultimul are ocazia sa vada locasul de cult.

"Tinem si dupa miezul noptii daca este, ca acum ia parintele o aprobare pentru trecut prin altar si dupa miezul noptii", le-a spus presedintele oamenilor care au format o coada de cateva sute de metri pe aleile Palatului Cotroceni, asteptandu-si randul pentru a intra in Biserica sfintita duminica dimineata de Patriarhul Daniel.

Seful statului s-a aratat suprins de multimea care a venit duminica sa viziteze Biserica din incinta Palatului Cotroceni in ziua in care aceasta a fost sfintita. "Asta arata cat de importanta era deschiderea manastirii complexului Cotroceni. Sunt foarte multi care sunt din zona asta a orasului si erau obisnuiti", a remarcat Basescu.

Duminica a avut loc slujba de sfintire a bisericii reconstruite de la Palatul Cotroceni, inaugurarea lacasului de cult avand loc la 330 de ani de la punerea pietrei de temelie de catre domnitorul Serban Cantacuzino a Bisericii fostei Manastiri Cotroceni.

Biserica de la Palatul Cotroceni "Adormirea Maicii Domnului" va ramane deschisa publicului, fiind integrata in circuitul de vizitare al Muzeului National Cotroceni. In zilele de duminica si cu ocazia marilor sarbatori religioase, vor avea loc slujbe, oficiate de parintele Irineu, la care sunt asteptati toti credinciosii care doresc sa participe. Accesul publicului la slujbele religioase se va realiza pe la intrarea Muzeului National Cotroceni, incepand cu ora 09.00.

Pana la ora 21.00, peste 20.000 de persoane trecusera pragul Palatului Cotroceni.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#prelungire program Biserica Cotroceni, #Basescu prelungit program biserica , #presedinte