Traian Basescu a semnat decretul de reinvestire a lui Daniel Morar

Joi, 12 Februarie 2009, ora 12:24
1755 citiri
Traian Basescu a semnat decretul de reinvestire a lui Daniel Morar
Foto: Romania Libera

Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul de reinvestire in functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie pe Daniel Morar, anunta administratia prezidentiala printr-un comunicat.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a trimis presedintelui Romaniei, luni dupa-amiaza, propunerea pentru numirea in functia de procuror sef al DNA a lui Daniel Morar.

Ministerul Justitiei a primit de la Consiliul Superior al Magistraturii, in data de 6 februarie, hotararea prin care s-a avizat favorabil numirea in functia de procuror sef al DNA a lui Daniel Morar, potrivit NewsIn.

Sectia pentru procurori a CSM a avizat favorabil, in data de 4 februarie, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justitiei pentru numirea in functia de procuror sef al DNA a lui Daniel Morar.

Predoiu: Daniel Morar a ferit DNA de presiuni

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat saptamana trecuta, la sedinta Sectiei pentru procurori a CSM, ca Daniel Morar a ferit DNA de presiuni si ca il propune pe acesta pentru un nou mandat datorita determinararii sale in lupta anticoruptie.

Morar a declarat ca doreste continuarea investigatiilor in cauzele cu prejudicii mari, combaterea coruptiei clasice din justitie, politie si administratie publica.

El propune modificari in structura organizatorica a DNA, cu referire la Biroul de studii si documentare, Morar urmand sa analizeze si mentinerea serviciilor de investigatii.

Morar a spus ca mediatizarea activitatii DNA nu este imputabila de cele mai multe ori procurorilor DNA.

"Trebuie sa vedem cum va fi rezolvata aceasta problema pe viitor", a afirmat seful DNA.

"Politica de comunicare este aproape inexistenta in sistemul judiciar, sistemul sufera de autism, de o forma de autism, nu aude si nu explica", a spus Morar, precizand ca "procurorii ar trebui sa iasa in mass-media sa explice, dar nu pe cauze concrete si sa nu se antepronunte".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Daniel Morar, #numit Traian Basescu, #sef DNA , #presedinte