Ziare.com

Traian Basescu a semnat numirea Liviei Stanciu in functia de presedinte al ICCJ

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 09:28

   

Traian Basescu a semnat numirea Liviei Stanciu in functia de presedinte al ICCJ
Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul privind numirea judecatoarei Livia Doina Stanciu in functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe o perioada de trei ani, a informat Administratia Prezidentiala.

De asemenea, seful statului a semnat decretele privind numirea judecatoarei Rodica Aida Popa in functia de vicepresedinte al ICCJ, a judecatorului Adrian Bordea in functia de presedinte al Sectiei comerciale a ICCJ si numirea judecatoarei Lavinia Curelea in functia de presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala a ICCJ. Si aceste numiri au fost facute pentru o perioada de trei ani.

Judecatorul Adrian Bordea a fost delegat, joi, de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sa ocupe interimar functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Functia de presedinte al Instantei supreme a ramas vacanta din 15 septembrie 2009 ca urmare a pensionarii lui Nicolae Popa, iar interimatul sefiei ICCJ a fost asigurat de Lidia Barbulescu, delegarea acesteia expirand in 15 septembrie.

In 25 februarie, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, cu majoritate de voturi, sa propuna sefului statului numirea judecatoarei Livia Doina Stanciu in functia de presedinte al Inaltei Curti, dar, pana acum, presedintele nu s-a pronuntat asupra propunerii CSM.

De asemenea, joi, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis cu majoritate de voturi, sa propuna presedintelui Romaniei pentru functia de vicepresedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie pe judecatoarea Rodica Aida Popa. Procedura a fost reluata ca urmare a respingerii de catre Sectia pentru judecatori a CSM a candidaturilor depuse in procedura anterioara.

Potrivit legii, "presedintele, vicepresedintele si presedintii de sectii ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecatorii Inaltei Curti care au functionat la aceasta instanta cel putin doi ani".

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1843 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pai sa ni se spuna cate ceva despre astia ...

Sau e secret ?

 

Pe Hotnews

Acolo sunt ceva informatii de orgolii.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor