Basescu: Am semnat decretele pentru ministrii interimari

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 13:05
7780 citiri
Basescu: Am semnat decretele pentru ministrii interimari

Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, in cadrul unei declaratii de presa, ca a semnat decretele de numire in functie a unor interimari propusi de Victor Ponta, dupa ce ministrii liberali si-au dat demisia din Guvern.

Seful statului a atras insa atentia ca "in acest moment Guvernul are 9 ministere din 17 ocupate de interimari, ceea ce arata un guvern instabil".

Traian Basescu si-a exprimat speranta ca, cel mai tarziu marti, saptamana viitoare, sa treaca prin Parlament noul Guvern.

Totodata, presedintele a lansat un atac dur la adresa lui Victor POnta si Crin Antonescu, numindu-i "lideri marunti" si "de proasta calitate".

"Daca este ceva ce ma deranjeaza e ca sunt atat de marunti cei doi lideri - Ponta si Antonescu - incat au simtit nevoia sa faca un joc despre cine comunica cu presedintele si asta ar fi motivul pentru care se despart", a declarat Traian Basescu.

USL s-a rupt: Ce au discutat Ponta si Basescu la Cotroceni

Traian Basescu a mai declarat ca a vorbit cu premierul Victor Ponta despre scrisoarea FMI, precizand ca o va semna cu doua conditii: "in scrisoare nu poate sa apara cresterea taxelor pe combustibil" si "sa nu apara in scrisoare celebra electorata".

Crin Antonescu: USL si-a incetat existenta. Cerem demisia lui Victor Ponta

Ziare.com a transmis in format LIVE TEXT declaratiile sefului statului

- Primul ministru a solicitat ca alte sapte ministere sa fie ocupate de ministri interimari, actuali membri ai Guvernului.

- Intelegand ca nu a incheiat negocierile cu alte formatiuni, am fost de acord sa semnez imediat decretele pentru interimari.

- In acest moment, avem 9 ministri din 17 interimari, ceea ce arata o instabiliate.

- Daca este ceva ce ma deranjeaza e ca sunt atat de marunti cei doi lideri - Ponta si Antonescu - incat au simtit nevoia sa faca un joc despre cine comunica cu presedintele si asta ar motivul pentru care se despart.

- In perioada aceasta, de cand se chinuie sa arate cine e vinovatul pentru ruperea USL, am avut un moment de reflectie si m-am intrebat ce s-ar fi intamplat daca, in criza din 2009, in Guvern s-ar fi aflat acesti oameni si nu Emil Boc, un lider responsabil.

- M-am intrebat ce s-ar fi intamplat daca oameni de aceasta teapa ar fi trebuit sa isi asume masurile de trecere a tarii prin criza.

- Am avut noroc ca oameni de proasta calitate ca Victor Ponta nu s-au aflat atunci la guvernare. Romania s-ar fi ingropat cu astfel de oameni lipsiti de responsabilitate fata de cei care i-au ales. Nu intotdeauna cei care te aleg asteapta de la tine sa le dai bani, asteapta o guvernare corecta, in interes national. Prin disputa lor au pus tara in dificultate intr-o perioada de instabilitate in regiune.

- Au reusit sa dea impresia de instabilitate.

- Ii compatimesc pentru faptul ca detin functii si nu au reusit sa se ridice la inaltimea functiilor lor.

- Al doilea subiect este legat de scrisoarea FMI. Din punctul meu de vedere, scrisoarea este semnata si voi da mandat de semnare de catre ministrul Finantelor si guvernatorul Isarescu, cu 2 conditii.

- In scrisoare nu poate sa apara cresterea taxelor pe combustibil, si aceasta conditie nu o pun de dragul de a o pune. Asa cum v-am spus, primul ministru este un om profund corupt prin traficul de influenta al baronilor. El nu are nevoie de acesti bani pentru buget, ci pentru a umple buzunarele baronilor. Nu voi fi partenerul lui Ponta la un act imoral, de coruptie institutionalizata.

- A doua conditie este sa nu apara in scrisoare celebra electorata. Chiar daca a avut asistenta BNR pentru a lansa acest proiect, el este destinat sa-i insele pe romani. Vor plati mai mult pentru ca se prelungeste perioada de rambursare.

- Si BNR a facut analizele pe care le-am facut in prima clipa, si dupa ce a fost un promotor al masurii, ieri, am vazut o analiza a BNR care spune ca romanii vor fi pagubiti de aceasta masura.

- Deci, daca nu apare cresterea taxelor pe combustibili si electorata, voi semna scrisoarea cu FMI.

- Atat semnarea imediata a interimatelor, cat si semnarea scrisorii cu FMI sunt semnale de oarecare stabilitate a Romaniei.

Miercuri, ministrii liberali din Guvernul Ponta au demisionat, iar PNL urmeaza sa treaca in Opozitie. Decizia a fost anuntata marti seara de presedintele PNL, Crin Antonescu, dupa mai multe saptamani de criza politica provocata de refuzul premierului Victor Ponta de a accepta nominalizarea PNL pentru functia de ministru de interne si vicepremier, Klaus Iohannis.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#rupere USL, #ministri interimari guvern, #Traian Basescu ministri interimari , #presedinte
Comentarii
Poza anty virus
anty virus
rank 5
.Basescu evidentiaza inca-odata minimicia lui Ponta si Antonescu.