Traian Basescu, audiat in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak: E o palma pentru Romania (Video)

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 09:07
3356 citiri
Traian Basescu, audiat in dosarul jurnalistilor rapiti in Irak: E o palma pentru Romania (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu s-a prezentat, miercuri, la Judecatoria Sectorului 5, unde a fost citat in legatura cu o cerere a Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak.

"Nu am emotii. Sa se deschida dosarul si sa ne lamurim. Eu am calitatea de intimat, adica de om reclamat. Vedem ce va face Parchetul pe urma. In orice caz, dupa parerea mea, solicitarea de deschidere a acestui dosar este o palma pentru Romania.

Cand se aduce in spatiul public ideea ca un sef de stat, in colaborare cu un general american, au putut sa fure bani, iar autoritatile romane fac un spectacol din lucrul acesta, nu prinde bine Romaniei. Dar, asta e viata", a declarat Traian Basescu la intrarea in sediul instantei.

Basescu, dezvaluiri despre capturarea lui Mohammad Munaf. Nu stim exact de la cine am recuperat ziaristii

In opinia sa, documentele de la dosar pot fi desecretizate.

Dosarul a fost deschis dupa ce Corneliu Vadim Tudor a depus o plangere penala la Parchetul General in care ii acuza pe Traian Basescu si pe Vasile Blaga ca si-au insusit o parte din rascumpararea platita de statul roman pentru eliberarea celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak in anul 2005.

In plangerea penala depusa la Parchet, Vadim Tudor aducea ca argumente afirmatiile facute intr-o carte de fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu si anume ca din suma platita de statul roman pentru eliberarea jurnalistilor ar fi disparut 4 milioane de euro.

Basescu: Bine ai venit, Mohammad Munaf! Epopeea rapirii ziaristilor din 2005 in Irak pare sa se fi terminat

Potrivit lui Nastasiu, autoritatile de la Bucuresti ar fi trimis la Bagdad, prin intermediul SIE si cu implicarea lui Traian Basescu, aproximativ 12 - 13 milioane de euro, insa rapitorii ar fi primit doar 9 milioane de euro. El il acuza pe Traian Basescu ca a clasificat pentru 50 de ani documentele despre negocierile din Irak si suma reala platita rapitorilor.

Initial, dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Sectorului 5, care si-a declinat competenta in acest caz pe 28 mai 2015, cauza a ajuns apoi la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta care a retrimis dosarul la Judecatoria Sectorului 5.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Basescu audiat dosar jurnalisti, #Basescu audiat rapire jurnalisti, #Basescu audiat jurnalisti rapiti , #presedinte