Traian Basescu culege ce a semanat (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 12:23
3431 citiri
Traian Basescu culege ce a semanat (Opinii)

Traian Basescu a descoperit ca Victor Ponta a intrat cu bocanii in justitie. A descoperit toxicitatea trioului Ponta, Cazanciuc, Nitu. Ce surpriza! Cine s-ar fi gandit?

Eu una nu, cand imi amintesc cu cata hotarare ne explica Traian Basescu ca Nitu Tiberiu este foarte potrivit pentru sefia Parchetului general, dupa ce cu doar cateva luni inainte, propus de Mona Pivniceru, nu era. "M-am convins ca poate face fata functiei si ca justitia nu se va prabusi si nici nu va fi pusa sub control politic", spunea Traian Basescu si semna.

Oricat s-ar da Traian Basescu peste cap si oricat s-ar stradui sa redevina aparatorul justitiei pe care a tradat-o in primavara, faptele raman si il vor urmari in istorie: a negociat ceea nu era de negociat sub nicio forma si in nicio situatie - justitia. Prin semnatura lui si a nimanui altcuiva, Parchetul General a ajuns pe mana servitorului lui Victor Ponta.

Ce era de asteptat?

Traian Basescu trebuia sa fie de o naivitate desavarsita ca sa nu stie exact ce va face Tiberiu Nitu odata instalat peste Parchetul general, adica si peste DNA. Eliminarea lui Lucian Papici este o consecinta perfect previzibila din momentul in care s-a incheiat negocierea pe justitie. A fost un pret pe care Traian Basescu si l-a asumat atunci, degeaba incearca acum sa se dezica de el.

Atunci a dat parchetul general cu DNA cu tot in mana PSD si a tinut DIICOT pentru prietena d-nei Udrea. Apropos, n-am mai vazut-o pe d-na Udrea, altfel vorbareata nevoie mare, scotand vreo vorba de cand cu demiterea lui Lucian Papici. Nu o deranjeaza, bag de seama, ce se intampla cu parchetele sau ii tremura inima sa nu pice d-na Bica in fractura pactului de coabitare?

Cand negociezi, cand instalezi in fruntea ei un om incompetent si complet obedient politic, cand privesti senin cum Ponta isi pune finul ministru de Justitie, completand marea familie a premierului instalata la butoanele Romaniei, ce te astepti?

Traian Basescu culege ce a semanat. Da, sigur, stiu, stabilitatea tarii, presiunea externa. Am mai auzit. False argumente. Nu exista argument pentru negocierea justitiei. Nu exista. Si daca incalci aceasta regula esentiala platesti consecintele.

Nu ma intereseaza ca Traian Basescu ameninta cu ruperea coabitarii. Nu mai conteaza. Ea si-a produs deja efectele. Traian Basescu nu le mai poate repara. Va refuza sa-l numeasca pe inlocuitorul lui Lucian Papici? Foarte bine. O sa-l tina Nitu interimar si o sa exercite aceleasi atributii sub nasul lui Traian Basescu si distrugand justitia acestei tari.

Si-a distrus singur cel mai important obiectiv al celor doua mandate. Acela pentru care a fost ales de doua ori in conditii dramatice. Acesta este adevarul si el il va urmari in istorie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Traian Basescu pact de coabitare, #Traian Basescu procurori , #presedinte