Traian Basescu declara razboi presei

Sambata, 15 Martie 2008, ora 07:20
8191 citiri
Traian Basescu declara razboi presei

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri razboi presei, care, in opinia sa, ii este ostila, in special trustului lui "Felix", trustului lui Sorin Ovidiu Vantu, trustului lui Sarbu si chiar si TVR-ului.

De data aceasta, seful statului reactioneza in calitate de familist, de aparator al "celor trei femei" din familia sa.

Presedintele Traian Basescu a promis ca de acum incolo va raspunde de fiecare data cand presa il va mai ataca pe el sau pe membrii familiei sale.

"Incepand de astazi voi replica la toate mizeriile pe care le indreapta impotriva familiei mele, nu in calitate de presedinte, ci in calitate de sot si tata care are obligatia sa-si apere familia, onoarea familiei si onoarea lui", a promis Basescu.

Andrei Badin, senior editor Antena 3 si autorul articolului aparut in Jurnalul National, a declarat ca in articol nu se spune ca Basescu nu si-ar fi platit datoriile.

Mai mult, cel care a spus ca presedintele ar fi dat o Ordonata de Urgenta prin care familia sa ar fi scapat de o datorie de 200.000 de dolari la Banca Agricola este Valerian Stan.

"Aceste acuzatii au fost facute de Valerian Stan. Basescu l-a acuzat pe Valerian, atunci, de calomnie. Basescu a pierdut procesul in instanta", a explicat Badin, adaugand ca discursul presedintelui a fost o tehnica foarte buna de manipulare: familia, fetita lui care este criticata.

"As vrea sa spun cateva cuvinte, nu neaparat in calitate de presedinte al Romaniei, ci in calitate de cap al unei familii, care se numeste Basescu. Decizia de a face aceasta declaratie a plecat de la articolul aparut astazi (vineri n.r.)in Jurnalul National, apartinand trustului lui Felix Motanul, altfel dovedit ca fiind turnator si care se intitula "Basescu si-a sters datoriile la banci", a tinut sa precizeze seful statului.

Nu eu am facut credit, ci fratele meu

"Este un material care are ca intentie manipularea si este efect al faptului ca am acuzat Parlamentul si sistemul de tip mafiot care a devalizat Bancorex-ul, Banca Agricola, Bankcoop-ul, si care prin legile actualului Parlament a fost scutit de raspundere", a acuzat Basescu.

"Ziaristul Badin, partener cu Ciuvica, la Grupul de investigatii Politice, finantat de Felix Motanul face afirmatii mincinoase. Afirma ca as fi luat un credit. Niciodata, nici eu, nici sotia mea, nici fetele mele nu au luat credite de la banci. Un credit de 200.000 de dolari. Repet. Nu am luat niciodata credite de la banci", respinge Basescu acuzatiile ce i se aduc.

"Acelasi ziarist, asa zis ziarist al lui Felix, afirma ca am initiat in calitate de ministru al Transporturilor o Ordonanta de Guvern prin care mi-am sters propriile datorii. Ministrul Transporturilor nu initiaza nicidata orodonante care tin de datorii la banci. Este dat ministrului Finanantelor si neavand niciodata vreun credit, nu aveam de ce sa initiez o astfel de ordonanta in timpul guvernului Isarescu", s-a aparat Basescu.

"Se face afirmatia ca acesti bani au fost din fonduri Phare. Nu am luat niciodata bani din fonduri Phare. Fratele meu a avut un credit de 158.000 de dolari, contractat in 1994, cu termen de rambursare in 1999, deci cini ani. L-a achitat integral si in acest sens are toate documentele. Ce face trustul lui Felix acum este doar sa apere multitudinea de politicieni, procurori, ziaristi si politisti care au participat cu veselie la devalizarea Bancorex-ului si a Bancii Agricole si n-au dat niciodata banii inapoi. In familia Basescu datoriile se platesc", a precizat Basescu.

In articolul din Jurnalul National se scrie ca Basescu ar fi promovat o Ordonanta de Urgenta, de pe vremea cand era ministru al Transporturilor, prin care familia sa ar fi scapat de o datorie de 200.000 de dolari la Banca Agricola, acuzatie pe care seful statului o respinge categoric.

Basescu ii ia apararea Elenei

Seful statului s-a referit si la razboiul indirect pe care presa l-a declarat fiicei sale, Elena Basescu, proaspat aleasa secretar general al organizatiei de tineret a PD-L, acuzand barbatii presei care s-au luptat cu un "copil timid", caruia nu-i gaseste insa scuze, dar considera ca "e parca prea mult".

"Este vorba de familia mea, de campanie pe care greii presei, adevarati barbati, au declansat-o de mai bine de o luna impotriva unui copil, fie el si copiulul presedintelui. Un copil inca prea timid care a fost supus unor adevarate campanii de analisti de tip-tonomat. Ii bagi fisele in euro de la patron si el apare la televizuni si in presa scrisa si spune ce-i place patronului. Astia sunt analistii de tip-tonomat, servitorii credinciosi ai celor care le baga pachetele cu euro si ei isi recita calomniile", a acuzat din nou presedintele presa.

Basescu vorbeste despre Omar Hayssam

Seful statului a precizat ca "a fost o adevarata campanie dusa de trustul lui Felix si nu numai. Nici trustul lui Vantu nu a fost mai prejos. Sunt si acolo tonomate carora le bagi pachetul cu euro si recita la televizuni, fosti directori pe la Cotidianul, Evenimentul Zilei, care au fost extrem de preocupati de tema Omar Hayssam.

Omar Hayssam, fost membru PSD, fost invitat permanent in deplasarile lui Iliescu, a devenit o tema extrem de interesanta pentru jurnalistul Ciutacu, nu numai pentru fostul director de la Evenimentul Zilei. Tonomatul cu euro Ciutacu. Un domn care a fost consilierul lui Musetescu cand lui Omar Hayssam i se vindea fraudulos IPRS Baneasa, Foresta Nehoiu si afacerile de prin Bucovina, cu apa minerala Bucovina".

"As vrea sa spun doar enuntand aceste trei situatii, minciuna, falsul cu creditele familiei Basescu, cu Omar Hayssam sau campania in care barbatii presei s-au masurat in tranta dreapta cu un copil timid caruia nu-i scuz greselile, dar parca a fost prea mult, ca tipul acesta de batalie cu atacuri virulente si mincinoase arata slabicunea sitemului mafiot zdruncinat profund si infricosat", a atacat Traian Basescu.

"Declaratia mea din aceasta seara este facuta, repet, in primul rand in calitate de cap al acestei familii, cu trei femei, pe care am obligatia sa le apar, sa le respect, chiar daca analistii-tonomat isi recita in continuare calomniile", a explicat in continuare Basescu calitatea din care face aceste declaratii.

"Stiu ca nu numai trustul lui Felix are ziaristi si analisti-tonomat in euro. Trustul lui Voiculescu este la fel. Si TVR si-a luat buni recitatori. Nici Sarbu nu se lasa mai prejos in ultima vreme, vad ca si l-a revitalizat pe defunctul Calinescu", a acuzat seful statului presa.

"N-am sa fac niciodata compromisuri cu mogulii presei atata timp cat modul in care isi utilizeaza trusturile de presa este lipsit de deontologie profesionala si nu respecta decat un singur azimut: acela al interesaului de a avea liniste pentru trecutul lor", a asigurat presedintele.

"De trecutul meu nu-mi este nici frica, nici rusine. Incepand de astazi (vineri - n. red.), tonomatele cu euro din presa romaneasca vor primi zilnic replica", a amenintat Basescu, urand "o seara buna".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Posibil atac israelian asupra unor ținte din Iran
Explozii au fost auzite, în această dimineață, în apropierea unui aeroport din orașul Isfahan, situat în centrul Iranului. Agenția de presă iraniană de stat IRNA și alte surse locale...
Care este cea mai importantă armă a Iranului
Care este cea mai importantă armă a Iranului
Principalele arme ale Iranului nu sunt bombele atomice. În ciuda fricii internaționale, țara nu a dezvoltat niciodată un arsenal nuclear. Cea mai puternică armă a regimului de la Teheran...
#Basescu, #presa, #razboi, #ciutacu, #jurnlaul national , #presedinte