Basescu insista: Acciza, profund nociva. Voi scrie fiecarui deputat, discut cu FMI

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 10:35
2756 citiri
Basescu insista: Acciza, profund nociva. Voi scrie fiecarui deputat, discut cu FMI
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a atacat din nou, miercuri, noua acciza la carburanti. Seful statului a precizat, inainte de a pleca la summit-ul UE-Africa de la Bruxelles, ca ii va trimite o scrisoare fiecarui deputat, in care va explica de ce majorarea este "profund nociva".

In plus, el a anuntat ca va discuta cu Fondul Monetar International (FMI) dupa ce se va intoarce de la evenimentele la care participa saptamana aceasta.

Presedintele le va spune expertilor FMI ca programul bugetar este, in opinia sa, defectuos si va propune solutii prin care sa se poata renunta la majorarea accizei.

In declaratia sustinuta de pe Aeroportul International "Henri Coanda" din Otopeni, Basescu a vorbit si despre summit-ul UE-Africa, una dintre temele acestuia fiind cooperarea dintre statele africane si cele europene.

De asemenea, Basescu a anuntat ca, vineri, va participa la un summit european pentru incluziunea comunitatilor de rromi.

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT afirmatiile presedintelui:

- Am transmis Parlamentului o scrisoare prin care explic de ce e necesar sa respinga acciza. Mai bine ajustam cheltuielile. In cursul zilei de azi voi transmite o scrisoare cu acelasi continut fiecarui deputat. Acciza este profund nociva.

- Aceasta actiune are rolul de a atentiona ca politica fiscala e gresita, ca nu putem avea un buget cu 17 miliarde de lei mai mare fata de executia bugetara de anul trecut.

Basescu ataca acciza in Parlament: Ponta si FMI au gresit. Reveniti la vechile preturi!

- Este necesara reducerea cheltuielilor excesive din interiorul statului. Ei spun ca banii sunt pentru autostrazi, dar pentru autostrazi sunt sume uriase din bani europeni. Sa le folosim pe acestea.

- Dupa summit-ul UE-Africa, vineri voi participa si la summit-ul european pentru integrarea rromilor, va participa si Rovana Plumb, Damian Draghici si reprezentanti ai rromilor.

- Summit-ul UE-Africa are ca obiectiv consolidarea cooperarii politice si economice dintre UE si statele africane.

- Summit-ul se va finaliza cu doua documente generale si alte trei sectoriale.

- Un document general va fi planul de actiune pentru 2014. Un document sectorial se leaga de protejarea mediului.

- Summit-ul pentru incluziunea rromilor e la a treia editie. Principalul obiectiv e sa sublinieze dimensiunea locala a procesului de integrare a minoritatii si summit-ul ne lasa sa subliniem implicarea UE in solutionarea problemei rrome.

- O tema e incluziunea rromilor la nivel local. O alta tema e modalitatea prin care finantarea europena poate ajunge la administratii.

- Acesta este sumarul celor doua evenimente, dupa adoptarea documentelor la summit-ul UE-Africa le voi prezenta.

- Cu FMI discut dupa ce ma intorc. Nu am crezut niciodata in cresteri aberante de taxe. E clar ca ceva e gresit, iar sustinerea pe care o voi explica FMI e sa ajustam chetuielile.

- Scrisoarea de azi nu il vizeaza doar pe Zgonea, ci pe toti deputatii.

Basescu ii scrie lui Zgonea: Respingeti acciza pe carburanti. Exista alternative! (Video)

La summitul UE-Africa, incepand cu ora 15.00 (ora Romaniei), va avea loc primirea oficiala de catre presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, si de catre presedintele Uniunii Africane, Mohamed Ould Abdel Aziz, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Pe parcursul zilei de miercuri, Traian Basescu va participa la mai multe lucrari ale summit-ului, urmand ca seara sa fie prezent la dineul sefilor de stat si de guvern.

De asemenea, dupa sesiunea de lucru de joi, presedintele va sustine o declaratie de presa de la Bruxelles, in jurul orei 13:40 (ora Romaniei), urmand ca apoi sa participe la receptia oferita de regele Philippe al Belgiei.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Traian Basescu declaratii, #Traian Basescu Bruxelles, #Traian Basescu Summit UE Africa , #presedinte