Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Basescu: I-am propus lui Victor Ponta sa fie premier, dar nu a raspuns

Duminica, 18 Martie 2012, ora 21:34
9148 citiri
Basescu: I-am propus lui Victor Ponta sa fie premier, dar nu a raspuns
Foto: B1 TV

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca i-a propus la consultari liderului PSD, Victor Ponta, sa fie premier, dar acesta nu a raspuns.

"I-am propus lui Victor Ponta functia de prim-ministru", a declarat liderul de la Cotroceni, referindu-se la consultarile din 6 februarie 2012.

"Victor Ponta n-a raspuns nimic ... a raspuns Crin Antonescu [...] a raspuns Daniel Constantin. A fost o oferta facuta la consultarile de la Cotroceni. Nu a spus publicului", a adaugat seful statului, mentionand ca ar fi posibil ca "Victor Ponta sa aiba ceva pe constiinta, care inca nu poate fi spus public".

Potrivit lui Traian Basescu, invitat in emisiunea "La taifas cu Ion Cristoiu", transmisa de B1 TV, liderii din PDL stiau de propunerea pe care i-a facut-o lui Victor Ponta si "au fost pentru".

Basescu explica umilinta de la Cotroceni si de ce promoveaza femeile

De asemenea, in conditiile in care liderii USL ar contesta veridicitatea acestor discutii, seful statului a declarat ca este dispus sa puna la dispozitie inregistrarile de la consultari.

Ponta neaga: Basescu minte!

Nu a durat mult si liderul PSD, Victor Ponta, a dezmintit informatia, asa cum anticipase presedintele Romaniei.

"Domnul Basescu spunea zilele trecute ca stabilise numirea lui Ungureanu inca din decembrie ca prim-ministru si ca nu ar fi numit pe cineva din USL sau pe mine premier. Deci declaratia din seara aceasta este o declaratie de duminica seara, la restaurant. Nu este nimic adevarat in aceasta declaratie. E ca duminica seara, la carciuma, cand te lauzi sau inventezi", a replicat Ponta, pentru Mediafax.

In aceste conditii, Traian Basescu i-a inmanat lui Ion Cristoiu stenograma in cauza.

Foto: B1 Tv

Greu de crezut o guvernare USL - Ponta se bate doar cu femeile

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu este de parere ca nu va fi cazul unei guvernari USL, in conditiile in care Uniunea nu va trece de 50% la parlamentarele din toamna. "Greu de crezut ca va fi o guvernare USL, nu vor face 50% ca sa guverneze singuri", a explicat seful statului, adaugand ca se stie ca aliantele "se mai si sparg".

Cat despre liderul PSD, desi i-a propus sa fie premier, Basescu sustine ca este un barbat "lipsit de caracter" care isi face ca tinta femeile.

"Victor Ponta se bate doar cu femeile, cu Elena Udrea, cu Roberta Anastase, cu Oana Mizil. Poate e ceva, parca e o refulare impotriva femeilor. Barbatii slabi si lipsiti de caracter isi fac tinta din femei. Dar sa te bati de dimineata pana seara, pentru un barbat este degradant. Ai hoti destui cu care sa te bati in politica. Este unul dintre misterele comportamentului lui Victor Ponta", a subliniat Train Basescu.

Un presedinte poate face mai multe

Traian Basescu a mai afirmat ca un presedinte poate face mai multe in cazul in care lucreaza cu un guvern cu care se poate colabora. Seful statului a spus ca are incredere in capacitatea lui Mihai Razvan Ungureanu de a fi un politician responsabil: "Nu e usor sa conduci SIE, unde oamenii au un IQ (coeficient de inteligenta - n.red.) ridicat."

Basescu ataca liderii PDL: Sunt grei cand se dau functiile. Elena Udrea nu e grea

Potrivit lui Traian Basescu, actualul premier nu are de luat masuri grele, ci doar sa vada daca are de unde sa mareasca salariile bugetarilor. Seful statului a adaugat ca acest lucru pare posibil in acest moment.

Totusi, presedintele nu garanteaza ca premierul Ungureanu nu se poate transforma intr-un al doilea Calin Popescu Tariceanu, desi colaborarea cu acesta pe parcursul anului ar fi un semnal impotriva acestei posibilitati.

"Nu exclud ca am avea puncte de vedere divergente, insa nu inseamna ca divergentele ar pune in instabilitate securitatea guvernamentala. Romania ar plati un pret ridicat pentru instabilitatea politica", a afirmat Traian Basescu.

In legatura cu zvonurile potrivit carora exista tensiuni intre premierul Ungureanu si PDL, seful statului a asigurat ca ele nu sunt fondate.

"Semnalele despre existenta unor tensiuni intre PDL si Mihai Razvan Ungureanu nu sunt corecte. Mihai Razvan Ungureanu a deprins un tip de analiza care il face sa nu se repeada", a adaugat Traian Basescu.

Scoala de politicieni

Ce-si propune presedintele dupa ce i se termina mandatul? A mai spus in cateva randuri ca va iesi din viata politica, dar declaratiile de duminica seara arata ca nu va ajunge chiar atat de departe de ea.

"Fac o scoala pentru politiceni. Fac o fundatie in care sa-i invat pe politicieni putina politica [...] Le-as recomanda intai: reusiti in meserie, hai sa invatati putina politica", a afirmat Traian Basescu, referindu-se in primul rand la tinerii care activeaza in acest domeniu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Basescu premier Ponta, #Ponta premier consultari partide , #presedinte