Traian Basescu, in vizita la Europa Libera

Joi, 16 Iulie 2009, ora 16:20
1703 citiri
Traian Basescu, in vizita la Europa Libera

Presedintele Traian Basescu a avut, joi, o intalnire cu reprezentanti ai postului Radio Europa Libera, discutiile desfasurandu-se in cadrul unei intalniri informale, la care au mai participat ministrii Cristian Diaconescu si Catalin Predoiu, dar si fostul director al sectiei romane, Nestor Rates.

Seful statului a fost intampinat de Jay Tolson, seful departamentului Stiri si reprezentant al conducerii REL, care i-a urat presedintelui bun-venit alaturi de sotia sa.

La remarca lui Traian Basescu ca a venit in Cehia fara doamna Basescu, Tolson a continua intr-o nota joviala prezentarea sefului de stat roman. Astfel, reprezentantul Radio Europa Libera l-a prezentat colegilor sai pe Basescu de la cariera de comandant de nava pana la cea de "primar foarte popular".

Tolson nu a uitat sa faca referire si la "afectiunea" fostului edil al Capitalei pentru cainii vagabonzi si l-a caracterizat pe Basescu drept un presedinte "robust, care a avut o campanie agresiva impotriva coruptiei".

In continuare, discutiile dintre Traian Basescu si reprezentantii Radio Europa Libera s-au desfasurat off the record, Traian Basescu explicand ca "avand in vedere ca sunt jurnalisti locali aici, ma gandesc ca nu e nevoie de presa romaneasca".

Anterior, presedintele Traian Basescu s-a intalnit la Praga si cu primarul orasului, Pavel Bem. In cadrul discutiilor, cei doi au evocat momentul 1968.

"Pentru Praga am un sentiment aparte. Eram foarte tanar in '68, dar Primavara de la Praga nu o poti uita", s-a adresat seful statului roman edilului capitalei cehe.

Traian Basescu a precizat ca tensiunea acelor momente s-a transmis intregii natiuni romane, apreciind ca Primavara de la Praga a reprezentat semnalul, atat pentru Cehia cat si pentru Romania, ca se poate scapa de comunism, semnal finalizat in 1989.

Pe de alta parte, Traian Basescu i-a vorbit primarului orasului Praga si despre experienta sa din aceasta calitate. "As spune ca o astfel de functie (de primar - n.r) te responsabilizeaza pentru intreaga cariera politica", a apreciat Traian Basescu.

Pavel Bem i-a inmanat lui Traian Basescu cheia orasului Praga, cu mesajul ca este binevenit oricand in capitala Cehiei si ca are intotdeauna "poarta deschisa".

Intalnirea dintre cei doi oficiali a fost continuata cu o vizita in primaria Orasului Vechi, moment marcat si de oficializarea unei casatorii concomitent cu vizita sefului statului roman.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Traian Basescu, #Radio Europa Libera, #intalnire Cehia , #presedinte