Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Traian Basescu, la Cavalerii de Malta

Sambata, 06 Septembrie 2008, ora 21:14
8153 citiri
Traian Basescu, la Cavalerii de Malta

Dupa ce s-a intalnit cu Papa Benedict, cu presedintele Giorgio Napoletano, Traian Basescu s-a intalnit, la Palatul Cavalerilor de Malta, cu Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Matthew Festing.

Convorbirile oficiale au fost urmate de o ceremonie in cadrul careia presedintele Traian Basescu a primit din partea lui Marelui Maestru, Ordinul 'Il Collare Dell' Smom', un inalt ordin militar.

La randul sau, presedintele Traian Basescu i-a conferit Marelui Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta, Matthew Festing, Ordinul ''Steaua Romaniei'' in grad de Colan.

In timpul discursului sau, Marele Maestru s-a referit, de mai multe ori, in discursul sau la Maria Basescu, care isi sarbatoreste in septembrie ziua de nastere, Matthew Festing multumindu-i Primei Doamne a Romaniei pentru prezenta sa in Italia.

Marele Maestru a mai subliniat legaturile vechi dintre Romania si Ordinul de Malta, acesta incepandu-si activitatea in tara noastra in 1932.

La randul sau, dupa ce a multumit pentru ospitalitate, Traian Basescu a subliniat importanta relatiilor dintre romani si Ordinul de Malta, "neintrerupte nici macar in perioada comunismului".

Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta este unul dintre cele mai vechi ordine nobile, catolice existente avand ca scop slujirea credintei si ajutorarea aproapelui.

Rolul lui initial a fost apararea, sprijinirea si ingrijirea pelerinilor in drumul lor spre Pamantul Sfant. Ordinul isi desfasoara activitatile caritabile pentru bolnavi, nevoiasi si refugiati de mai mult de noua secole. S-a consacrat acestei obligatii de-a lungul secolelor cu mijloace conforme spiritului timpului.

Ca recunoastere a realizarilor sale Ordinul se bucura de dreptul de suveranitate si intretine relatii diplomatice cu peste 90 de tari. Pentru a-si putea aduce la indeplinire indatoririle institutionale poate constitui organizatii dependente.

Asemenea organizatii isi desfasoara activitatea zilnica pentru a sprijini Ordinul in misiunea ei in peste 120 tari.

Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters. Gulyas a...
Iranul susține că este pregătit să construiască relații mai strânse cu Sri Lanka. „Suntem complet pregătiţi” VIDEO
Iranul susține că este pregătit să construiască relații mai strânse cu Sri Lanka. „Suntem complet pregătiţi” VIDEO
Iranul este pregătit să îşi întărească relaţiile cu Sri Lanka şi cu alte ţări asiatice, a declarat miercuri, 24 aprilie, preşedintele Ebrahim Raisi într-o scurtă vizită în acest...
#Traian Basescu, #Ordinul de Malta, #vizita, #Matthew Festing , #presedinte