Traian Basescu: Nu ma bucur de cadoul Parlamentului

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 16:48
2945 citiri
Traian Basescu: Nu ma bucur de cadoul Parlamentului
Foto: Realitatea TV

Aflat in vizita electorala la Alexandria, candidatul PD-L la alegerile prezidentiale, presedintele Traian Basescu, i-a atacat din nou pe mogulii care, in opinia sa, nu urmaresc decat "privatizarea resurselor" dar care l-ar fi putut face din nou presedinte daca el ar fi fost dispus la compromisuri.

"Era usor sa fac un compromis si m-ar fi laudat pe toate televiziunile de dimineata pana seara. Mi-ar fi asigurat ei al doilea mandat! Am spus:'Nu'. Nu o sa-mi tradez niciodata poporul care m-a facut presedinte!", a declarat Basescu in aplauzele tuturor simpatizantilor prezenti, care ii scandau numele.

"Va asigur ca desi m-am operat la coloana vertebrala, ea a ramas dreapta pentru ca nu m-am inclinat in fata niciunui interes al mogulilor. Am un singur interes, al poporului roman!", a mai spus presedintele, reamintind ca a mai fost o data in conflict major cu Parlamentul, atunci cand a fost suspendat.

"Dar dumneavoastra le-ati spus: 'Aiasta nu se poate!'", a mai declarat Traian Basescu razand.

Nu ma bucur de cadoul Parlamentului

Presedintele Traian Basescu a mai spus marti la Alexandria ca nu este incantat de cadoul pe care i l-a facuta Parlamentul de ziua de lui, dar a promis ca nu va numi un premier care sa poata fi manevrat de Iliescu, Voiculescu si Hrebenciuc.

"Va multumesc de urarile de La multi ani! Parca nu imi vine sa ii multumesc Parlamentului pentru cadoul de azi (miercuri n.red.). Va asigur ca nu vor avea un Guvern pe care domnul Iliescu, domnul Voiculescu si Hrebenciuc sa il poata manevra in interesul privatizarilor pe care si le doresc. Voi numi un premier responsabil ca sa nu se poate intampla cei ce isi doresc cei de care v-am vorbit mai devreme. Romania va avea un Guvern care sa serveasca poporul", a mai declarat seful statului.

El a avertizat ca nu va desemna un premier care sa conduca un Guvern pentru "oligarhi si moguli" si ca are destula rezistenta in fata presiunilor. "Sa stiti ca eu am si ficatul si inima si mintea sanatoase si nu voi ceda presiunilor mediatice pentru nimic in lume, iar cu nervii stau cu mult mai bine decat ei. Dragii mei, Romania are nevoie de un Guvern care sa nu serveasca oligarhii si mogulii, ci de un Guvern care sa lucreze in continuare, asa cum a lucrat Guvernul Boc, pentru romani", a declarat Basescu.

Presedintele Basescu a reafirmat ca noua majoritate s-a constituit pentru a servi interesele grupurilor de presiune, care doresc privatizarea resurselor statului. "Uitati-va la ei, ce au facut azi in Parlament: au doborat al doilea Guvern. De ce au facut-o? Pentru ca de cinci ani ravnesc la privatizarea Postei, minelor de sare, ROMGAZ, TRANSGAZ, TRANSELECTRICA. In 2006 le-am spus: ne oprim cu marile privatizari, sa vedem ce efecte are privatizarea PETROM si n-as spune ca a avut cele mai fericite efecte, ne-am dat rezervele de titei, am spus nu privatizarii Postei, nu privatizarii resurselor de gaze. In concluzie, asta e supararea la ei si pe televizor, in majoritatea ad hoc care s-a format", a conchis Traian Basescu.

Traian Basescu si-a serbat ziua de nastere, miercuri 4 noiembrie, printr-un turneu electoral. Dimineata a vizitat Dacia Automobile, la Mioveni, apoi a mers la Rosiorii de Videle iar dupa amiaza s-a intalnit cu fermierii din judetul Teleorman.

Miercuri seara seful statului are programata si o intalnire cu reprezentantii fermierilor din toata tara, la Palatul Cotroceni, conform promisiunii facute in urma cu o saptamana, cand acestia au organizat ample actiuni de protest din cauza neacordarii subventiilor de catre Guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Traian Basescu coloana, #Basescu campanie Alexandria, #Basescu intalnire fermieri , #presedinte