Ziare.com

Traian Basescu pleaca joi la Consiliul European de vara

Miercuri, 17 Iunie 2009, ora 16:40

   

Traian Basescu pleaca joi la Consiliul European de vara
Presedintele Traian Basescu va participa, joi si vineri, la reuniunea sefilor de stat si de guvern din statele membre ale Uniunii Europene din cadrul lucrarilor Consiliului European de vara, de la Bruxelles.

Printre temele care figureaza pe agenda Consiliului European de vara se numara situatia economica, Tratatul de la Lisabona, situatia din Afganistan si Pakistan, dar si oportunitatea unei strategii pentru Dunare, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale remis, miercuri, Ziare.com.

Liderii europeni vor examina cel mai recent raport al Consiliului privind rezultatele masurilor adoptate la nivel national sau european pentru depasirea crizei economice.

Vor fi discutate principiile de orientare in continuare a actiunilor nationale in plan economic si financiar, precum si propunerile privind consolidarea regimului de reglementare si supraveghere financiara la nivelul Uniunii Europene.

Pe agenda reuniunii mai figureaza problematica schimbarilor climatice si a dezvoltarii durabile. Consiliul European va continua discutiile pe tema Conferintei Organizatiei Natiunilor Unite de la Copenhaga, din luna decembrie, al carei scop era convenirea unui acord international care sa asigure continuitatea regimului de cooperare pentru combaterea schimbarilor climatice dupa anul 2012, cand expira Protocolul de la Kyoto.

In ceea ce priveste promovarea agendei de dezvoltare durabila, sefii de stat si de guvern vor examina oportunitatea adoptarii unei strategii europene pentru regiunea Dunarii.

Sub aspect institutional, prioritara ramane intrarea in vigoare cat mai curand a Tratatului de la Lisabona. Liderii europeni se vor concentra pe crearea conditiilor de a veni in intampinarea preocuparilor Irlandei, in cadrul unei solutii care sa intruneasca acordul comun al tuturor statelor membre. (A.T.)

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 525 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sa duca si farfuriile cetatenilor ROMANII ???

Nu ne mai permitem sa cumparam nimic , datorita politicei europene care ne INGRADESTE in mod ABUZIV - DREPTUL LA MUNCA ...
CARTA SOCIALA EUROPEANA revizuita - ce a fost RATIFICATA prin legea nr. 74/1999 - ne garanteaza DREPTUL LA MUNCA , iar politica C.E. + F.M.I. - ne lasa in mod abuziv fara drepturile prevazute in aceasta CARTA SOCIALA EUROPEANA revizuita ...
De CRIMELE SOCIALE la nivel European se va discuta ??? - ii doare in 14 pe ei de viata CETATENILOR EUROPENI

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor