Traian Basescu: Romania este intr-un concert al crizei

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 16:02
2344 citiri
Traian Basescu: Romania este intr-un concert al crizei
Foto: Antena 3

Presedintele Traian Basescu le-a spus miercuri parlamentarilor independenti, la inceputul consultarilor de la Cotroceni, ca obiectivul sau este ca Romania sa obtina un Guvern cu majoritate in Parlament inainte de Craciun, nu unul care sa treaca de votul de investitura si apoi sa nu reuseasca sa ia masuri pentru iesirea din criza.

"Dupa aproape trei luni de lipsa de guvernare nu mai putem intarzia si obiectivul meu este ca inainte de Craciun sa existe un Guvern cu majoritate in Parlament, nu doar in Guvern, care sa treaca de Parlament. Masurile pe care trebuie sa le luam in continuare sunt extrem de grele si necesita o majoritate", a spus Traian Basescu.

Despre criza economica, presedintele le-a vorbit independentilor in metafore: "Romania este intr-un concert al crizei si fiecare tara are instrumentul cu care canta in acest concert. Datorita globalizarii, nu putem iesi din criza singuri". Traian Basescu a mai spus ca mentinerea unei crize politice nu ajuta cu nimic iesirea din criza economica.

"Niciun Guvern nu poate face mai mult decat sa diminueze impactul crizei economice", a precizat seful statului.

Traian Basescu a pledat pentru un Guvern cu o majoritate stabila in Parlament si pentru aplicarea rezultatului referendumului privind reducerea numarului de parlamentari.

"Majoritatea nu este buna daca nu este hotarata sa puna in practica si rezultatul referendumului. Stiu ca au existat negocieri cu partidele in care una dintre conditii era neaplicarea rezultatului referendumului", a dezvaluit seful statului.

La randul lor, independentii condusi de Gabriel Oprea, l-au asigurat pe presedintele reales al Romaniei ca vor vota un guvern competent. "Vom vota fara nicio conditie un Guvern competent, care sa scoata Romania din criza economica. Cred ca dvs cu primul ministru trebuie sa aveti o dezbatere publica, in care sa explicati ce perioade grele ne asteapta".

Gabriel Oprea, Anghel Iordanescu, Eugen Nicolicea, toti independenti plecati din PSD, au facut parte din delegatia care a discutat cu presedintele, la Cotroceni. La ora actuala, dupa spusele liderului sau, grupul de independenti numara 25 de parlamentari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Basescu parlamentari independenti, #Basescu negocieri Guvern, #negocieri politice Guvern , #presedinte