Traian Basescu se va intalni cu presedintele UE, sa discute despre buget

Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 20:25
1807 citiri
Traian Basescu se va intalni cu presedintele UE, sa discute despre buget
Foto: Ziare.com

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, va avea intalniri bilaterale cu toti sefii de stat si de guvern care se vor prezenta la summit-ul Uniunii Europene, inclusiv cu Traian Basescu, inainte de inceperea acestuia, pentru a discuta despre bugetul pentru perioada 2014 -2020.

Van Rompuy va face noi propuneri in privinta contestatului buget, luand in considerare propunerile facute de acestia, potrivit lui Andreas Mavroyiannis, ministrul cipriot al Afacerilor europene, a carui tara detine, in prezent, presedintia UE, relateaza The Financial.

"Cred ca este posibila o intelegere", a spus Mavroyiannis

Summit-ul european incepe joi si dureaza doua zile. Presedintele Traian Basescu a anuntat deja ca va pleca la Bruxelles de miercuri seara.

Discutiile din timpul summit-ul se vor axa pe bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014 - 2020, Romania fiind amenintata ca va primi mai putini bani. Astfel, potrivit premierului Victor Ponta, Romania ar primi cu opt miliarde de euro mai putin decat in perioada 2007 - 2013, cand suma s-a ridicat la 30 de miliarde de euro.

In schimb, cei mai mari contributori la buget, respectiv Germania, Franta, Marea Britanie si Olanda, sustin scaderea acestuia. Initial, Van Rompuy a propus o reducere de 75 de miliarde de euro a bugetului propus de Comisia Europeana, in valoare de 1,033 de trilioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#intalnire Traian Basescu Herman Van Rompuy, #summit Uniunea Europeana, #buget UE 2014 2020 , #presedinte
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Succes dle. Presedinte. Pentru Romania si pentru romani!