Traian Basescu si regele Iordaniei vor sa faca afaceri in Irak

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 15:21
1374 citiri
Traian Basescu si regele Iordaniei vor sa faca afaceri in Irak
Foto: Presidency

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si regele Abdullah al II-lea al Regatului Hasemit al Iordaniei au discutat luni, la Bucuresti, despre perspectiva cooperarii intre Iordania si Uniunea Europeana, problema Iranului si perspectivele de cooperare in Irak dupa ce trupele se vor retrage.

"Impreuna cu Majestatea Sa am analizat situatia din regiune, atat situatia din Orientul Mijlociu cu inima problemei, problema palestiniano-israeliana, am analizat situatia din Iran, perspectivele de cooperare in Irak dupa ce trupele se vor retrage, dar chiar si inainte de acest lucru, cooperarea noastra in Afganistan, unde si Iordania contribuie cu trupe", a declarat presedintele, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis Ziare.com.

Basescu si regele Abdullah al II-lea au discutat si despre posibilitatea ca firme romanesti si iordaniene sa actioneze pe piata irakiana, astfel incat implicarea economica sa devina primordiala in Irak.

Seful statului a reiterat ideea ca Romania este cel mai important partener comercial al Iordaniei in sud-estul Europei. In acelasi timp i-a multumit Majestatii Sale pentru facilitatile create comunitatii romanesti din Iordania.

Romania - legatura intre Iordania si Europa de Est

Majestatea sa, regele Abdullah al II-lea al Regatului Hasemit al Iordaniei, a declarat ca Romania este un prieten si un partener al tarii sale, mentionand relatiile multiple, sociale, culturale, politice si economice dintre cele doua tari.

"Tara dumneavoastra este un element de legatura foarte important pentru noi atat cu Europa de Est, cat si cu Uniunea Europeana si trebuie sa subliniez ca singura ambasada pe care tara mea o are in zona este aici, si cred ca aceasta spune multe", a declarat acesta.

Regele Abdullah al II-lea considera ca Initiativa de Pace Araba constituie o ocazie de a demonstra intentia lumii arabe de a se implica in rezolvarea acestui conflict si Israelul trebuie sa profite de aceasta initiativa si sa se decida.

"Va multumesc inca o data domnule presedinte pentru ospitalitatea dumneavoastra, sunt bucuros de discutiile pe care le-am avut in legatura cu pacea si stabilitatea si in legatura cu acordurile care au fost semnate si sunt convins ca in 2009, 2010 vom intalni numeroase oportunitati de consolidare a relatiilor noastre", a mai precizat regele.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#Traian Basescu, #regele Abdulah Iordania, #intalnire Bucuresti, #afaceri Irak , #presedinte