Ziare.com

Basescu - despre buget, educatie, iesirea din recesiune si raul facut Romaniei de CSM

de Camelia Badea
Marti, 14 Decembrie 2010, ora 17:54

   

Basescu - despre buget, educatie, iesirea din recesiune si raul facut Romaniei de CSM
Presedintele Traian Basescu a sustinut, marti, o conferinta de presa in care a prezentat rezultatele discutiilor cu partidele politice, in urma intalnirii de luni de la Cotroceni, si a raspuns intrebarilor jurnalistilor prezenti.

Presedintele a prezentat mai intai cativa dintre parametrii pe care se bazeaza constructia bugetului pe 2011 si a subliniat ca vor continua ajustarile de personal, dar numai in sectoarele bugetare excedentare, care nu s-au restructurat, dand exemplu Ministerul de Finante si pe cel de Interne.

Seful statului a mai spus ca bugetul pe anul urmator este construit pe doua criterii, prudenta si responsabilitate, si a precizat ca un obiectiv foarte important in perioada urmatoare va fi modificarea Codului Muncii, in vederea flexibilizarii pietei muncii.

In ceea ce priveste Legea Educatiei, Traian Basescu s-a aratat un sustinator fara rezerve a legii trecute de Guvern, marti, prin angajarea raspunderii, prezentand rezultatele studiilor europene care arata situatia dezastruoasa in care se afla invatamantul romanesc.

Legat de intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, Traian Basescu a atacat extrem de dur CSM, apreciind ca membrii sai se considera "Dumnezei" si "din dispret fata de romani" si din nepasare nu respecta anumite reglemantari, astfel incat si in raportul urmator intermediar pe justitie aceasta institutie va fi cotata negativ de autoritatile europene.

Seful statului a raspuns apoi la intrebarile jurnalistilor, dand cateva exemple de sectoare unde personalul bugetar va mai fi disponibilizat si explicand in ce conditii se va mai putea ajunge la o crestere a salariilor bugetarilor in 2010.

Presedintele a explicat ca Romania va mai semna in primavara un nou acord cu FMI si CE, dar nu pentru a lua bani, a afirmat ca modificarea prin lege a termenului de "rrom" in "tigan" ar fi o "lasitate si un semnal de slabiciune" si a vorbit despre negocierile cu presedintele Kazahstanului pe tema datoriei Rompetrol.

Seful statului roman si-a exprimat speranta ca Republica Moldova va ramane angajata pe drumul european si a raspuns foarte scurt unei intrebari legate de dezvaluirile WikiLeaks, precizand ca, in opinia sa, "au facut foarte mult rau lumii".

In concluzie, Traian Basescu a afirmat ca Romania a scapat de riscul de incapacitate de plata. "Categoric, da!", a fost raspunsul presedintelui, care si-a exprimat convingerea ca in primul semestru al anului 2011 Romania va iesi din recesiune si totodata speranta ca, peste cativa ani, cetatenii ei vor intelege ca masurile dure luate in acesti ani au fost necesare pentru evitarea unui derapaj.

Ziare.com a prezentat conferinta de presa a presedintelui, in format LIVE TEXT

- Conferinta e motivata de intalnirea cu partidele politice. O sa fac o sinteza scurta a discutiilor: prioritatile legislative, perspectivele economice si spatiul Schegen.

Discutiile au fost intr-o atmosfera constructiva, regret absenta PNL.

Bugetul: bazat pe prudenta si responsabilitate

Discutiile s-au axat pe bugetul pe 2011. Am analizat principalii parametri pentru 2011 si perspectiva pentru 2012. Bugetul e construit pe o crestere de 1,5 % si un deficit de 4,4 % din PIB.

Am atentionat partidele cu privire la imprumuturile pe care trebuie sa le facem. Datoria publica guvernamentala va ajunge la sfarsitul lui 2011 la 39,5% din PIB.

Comparativ cu alte tari, sumele pentru care se imprumuta Romania sunt mici. Sunt cativa parametri care inca nu arata bine, desi sunt consistent ajustati. Structura de cheltuieli ne arata ca inca avem un procent foarte ridicat destinat cheltuielilor sociale plus pensiilor: 12,5%, aproape 40% din cheltuielile bugetului de stat.

Cheltuielile cu salariile sunt 7,5% din PIB, inca sunt mari. Cheltuieli de 6,5 % pentru investitii. Nu mai putem cheltui in functie de intresul politic, sa aiba fiecare primar ce cheltui.

Concluzie: bugetul de stat pe 2011 vizeaza continuarea procesului de consolidare fiscala, vor continua politicile de reducere a cheltuielilor, fie ca sunt cele sociale fie cu forta de munca. In 2010 s-a facut o ajustare bruta a nr. de salariati, in 2011 va trebui o ajustare fina, dandu-se atentie sectoarelor care au nevoie de personal in plus, si sectoarelor care au ramas cu foarte mult personal: doua ministere care nu au inceput restructurarea sunt Finantele si Internele.

In raport cu situatia economica, nu numai a Romaniei, incepem sa construim bugetul cu o orientare catre eficienta si competitivitate, la fel si bugetele viitoare.

O caracteristica a bugetului pe 2011 este prudenta, atat in evaluarea veniturilor, care, imi permit sa sper, printr-o modernizare a activitatii ANAF se poate creste eficienta in colectarea veniturilor, si mai cred ca bugetul reflecta o responsabilitate asumata de Guvern.

Am atentionat partidele ca nu cumva sa se dea drumul la achizitii de mobilier, plasmne, masini si alte elemente de recuzita a politicianului instalat in functii publice si cu masina la scara. Nu este 2011 anul in care sa ne permitem astfel de achizitii.

In octombrie, cifrele aratau o reducere efectiva de salariati cu circa 76 de mii. Ne incadram in obiectivul pe 2010, sper sa se ajunga sub cifra propusa de 1.290.000 de salariati.

Inca nu ati marcat dezastre generate de reducerea numarului de salariati, institutii in care nu se mai poate lucra... Nu a fost o abordare gresita, acea abordare criticabila, dar eficienta, de reducere a personalului cu un procentaj egal in toate institutiile.

PSD a ridicat problema la managementul spitalelor si trebuie sa le dau dreptate. Prefectii au atacat in instanta deciziile, ceea ce intarzie procesul de transfer al spitalelor catre administratia locala.

In privinta prioritatilor legislative, se pare ca s-au gasit resurse de vot ca pana la urma pe ordinea de zi sa fie inscrise legile care vizau obligatiile noastre din acordul cu FMI, BM si CE, adica legea bugetului si legea salarizarii. Putem considera ca lucrurile sunt intr-un punct pozitiv.

Codul Muncii, o prioritate

Am rugat partidele sa aiba ca prioritate noul Cod al Muncii. Nu am primit un raspuns afirmativ generalizat, nici de la coalitie nici de la PSD. Dar am facut un apel la intelegerea faptului ca nu mai putem continua cu actualul cod care face extrem de inflexibila piata fortei de munca.

Evaluare INS: 1.680.000 de romani merg la munca dimineata, se intorc la munca seara, dar nu figureaza a se afla in campul muncii (esantion pe 28.000 de locuinte). In schimb, 4,4 milioane de cetateni pleaca la serviciu si au un contract, cheia oficiala se verifica, deci este corecta si prima cifra.

Poate fi o eroare de 2-3-5 procente. Nivelul urias de munca la negru are o explicatie si in inflexibilitatea Codului muncii. Exista tentatia pentru patroni de a angaja la negru pentru a plati mai putine taxe, cu explicatia pentru angajat ca sunt altii la poarta care vor veni.

Sigur si situatia de criza i-a silit in accentuarea optiunii de munca la negru.

Acesti 1.600.000 de oameni nu au asigurari platite, pensia nu le merge, in spital nu il primeste daca nu e urgenta, si multe altele.

Este obligatia politicului, trecand peste eventuale reactii, sa flexibilizeze Codul muncii, astfel incat acesti oameni sa nu mai fie expusi riscului social.

Trebuie intervenit prompt, pentru ca ne vom relua cresterea lent, bazat pe investitii si nu pe bule imobiliare sau consum excesiv. Daca nu intervenim acum, riscul ca pe termen lung foarte multi cetateni sa nu aiba platite contributiile sociale creste.

Legea educatiei

O spun fara nicio rezerva. Sunt un sustinator total al adoptarii legii Educatiei in aceasta sesiune. S-au creat universitati care dau diplome pe banda rulanta, un sistem care nu creeaza competente. S-a ajuns la o depreciere masiva a sistemului de educatie romanesc. Trebuie sa recunoastem esecul major al reformei educatiei intitiate in '97-'98 si sa trecem la un sistem care sa dea tinerilor competente si sa contribuie la diminuarea grupurilor de interese din universitati.

Inteleg blocajul pe care incearca sa il faca unii parlamentari, rectori unii din ei, dar nu putem sacrifica si generatiile urmatoare de dragul rectorilor, unor profesori, sau unor lideri sindicali din educatie.

Nu o spun eu, nu o spune comisia prezidentiala, dar ultimul studiu PISA al OCDE, publicat in noiembrie 2010 pentru anul 2009, care analizeaza nivelul elevilor din peste 70 de tari situeaza Romania pe locul 49 la lectura si 47 la matematica. La stiinte suntem pe locul 48, cel mai prost loc din UE (27 din 27).

Este clar ca trebuie sa facem ceva! Nu mai putem face o batalie politica si din nevoia de a reforma sistemul de educatie. Oricate argumente s-ar aduce impotriva acestei legi nu poate avea rezultate mai proaste decat actuala, daca tot suntem pe ultimul loc!

Cea mai de pret resursa pentru dezvoltare este educatia. Este mult mai important decat sa ai gaze, titei, aur, cupru si carbune. Educatia este cea mai mare resursa de dezvoltare a unei tari in urmatorii 50 de ani. Cine va avea un sistem de educatie performant va performa. Uitati-va in lume.

Sunt un sustinator fara rezerve a noii legi in forma promovata de guvern, ea raspunde pactului pentru educatie semnat in 2008. Chiar daca vor mai fi lucruri care trebuiesc corectate.

Urgenta este cu atat mai mare, cu cat rezultatele nu se vor obtine la un an dupa, ci dupa 10-12-14 ani. Mai rezista Romania inca 14 ani sub efectele legilor de la sfarsitul anilor 90? Nu.

Cei care nu vor, isi fac socoteala ca daca trec de luna februarie nimic nu se mai poate schimba pentru anul scolar 2011-2011. Legea trebuie adoptata acum pentru a avea carti, sali de clasa, dascali pregatiti de la anul.

Schengen si CSM

Romania va avea un raport bun pe partea tehnica, dar sunt tari care ne cupleaza de raportul pe justitie. Inima sistemului de justitie, CSM, e in situatia cea mai dificila.

Politicul a trecut legile, are o restanta insa: fac un ultim apel in special la PD-L - votul pentru cele doua cazuri aflate pe ordinea de zi trebuie sa fie in favoarea justitiei (n.red: Ridzi). Cred ca voturile s-au dat deja, daca am vorbit, am vorbit degeaba.

In CSM s-a sperat ca va fi respectata legea, in mod deosebit in privinta alegerilor. S-au facut interpretari, se pune in discutie legitimitatea unor membri CSM, cei care nu au inteles ca nu poate avea nimeni un mandat mai mult de 6 ani la CSM.

Am primit o analiza a unor asociatii ale judecatorilor si exista o hotarare a Tribunalului Bucuresti, care invalideaza mandatul unuia dintre judecatorii care vor un al doilea mandat in CSM (n.red: Dan Lupascu). Sigur, nu e o hotarare definitiva, dar e un argument ca oricum s-ar derula lucurile, cei 3 membri care vor un al doilea mandat nu au credibilitate si acest lucru va fi marcat de CE in raportul din iulie.

Stiu ca cei din CSM sunt foarte sensibili si probabil considera ca orice declaratie este un amestec in treburile justitiei. Nu este, este obligatia mea sa veghez la buna functionare a institutiilor statului. CSM nu a functionat in mandatul trecut. In plus, nu exista niciun sistem de justitie in interiorul UE care sa fi facut atata rau unei tari cat a facut justitia din Romania romanilor. Au facut din nepasare, din credinta ca sunt Dumnezei si din dispret pentru nevoia romanilor de a trai intr-o tara in care sa fie protejati de lege.

Raportul intermediar este o solicitare expresa, pe care am facut-o dupa ce am contestat raportul din vara, sustinand ca a fost mult prea dur si se impune o reevaluare, Bulgaria nu are un astfel de raport.

Toate celelalte institutii vor fi cotate pozitiv, mai putin CSM. Este greu de inteles cum o institutie formata din judecatori face atata rau unei tari.

Avem o justitie independenta, care considera ca i se cuvine tot, dar de romani nu ii pasa. Sunt foarte multi judecatori gata sa isi faca datoria, dar in varful lor e o institutie care face mult rau Romaniei, oricant s-ar supara si doamna Pivniceru, si doamna cu sotul arestat, Costiniu, le place, nu le place, asta e.

Intrebari:

- Sectoarele cu personal excedentar vor fi luate la rand si vor fi disponibilizari. Se va identifica fiecare zona. De exemplu, s-a inceput transmiterea datelor de bilant in format electronic, toti agentii economici mari si mijlocii au obligatia sa depuna datele la ANAF in format electronic, la fel si 18.000 de societati mici care au aderat la sistemul electronic. Ce mai fac functionarii de la ghiseu care primeau bilanturile?

Alt exemplu: intreprinzatorii individuali, carora pana acum ANAF le constata ce taxe au de platit. De la 1 ianuarie isi fac singuri situatiile, inspectorii vor controla doar.

Sau incepand de la 1 ianuarie, MDTR nu mai face clasificarea hotelurilor, si-o face fiecare hotel in parte si primeste licenta. Va fi controlat insa de inspectie.

- (Revenire la salariile taiate cu 25% ?)Raspunsul nu poate fi decat unul precum bugetul: prudent. Deocamdata marirea este de 15 %. Daca economia va avea performante, daca va fi colectarea mai buna, se va lua o decizie politica daca excedentul va fi orientat catre investitii pentru creare de locuri de munca sau in salarii.

- (Colaborare cu PNL si Crin Antonescu) Eu sunt dispus sa ma duc oriunde la o intalnire cu liberalii, sau cu PSD, daca nu vor sa vina la Cotroceni. Sigur nu la Grivco, nu la fundatia lui Patriciu sau la Spa-ul lui Vintu.

- (acordul cu FMI centura de siguranta sau camasa de forta ?) Diferenta dintre noi doi este ca dvs va puteti permite o camasa de forta, eu doar o centura de siguranta. A fost o centura extrem de utila pentru ca Romania sa nu intre intr-un derapaj. Eu nu pot sa imi permit sa pun poporului roman o camasa de forta.

- (Legea educatiei, va reprosati ceva ?)Eu nu fac legile, eu am facut o comisie. Evaluarea corespunde cu evaluarile externe. Daca puteam, semnam legea Miclea asa cum dansul mi-a dat-o la terminarea comisiei. Probabil ca mi-ar fi trebuit o majoritate mai mare care sa adopte legea, dar nu sunt lucruri care tin de mine. Am avut acum 4 ani viziunea ca e ceva rau in sistemul de educatie romanesc, acea comisie a avut rolul de a pune pe masa materialul cu care sa se lucreze.

- (o sa cereti demisia consilierei Gatej dupa ce CNSAS a prezentat ca a colaborat cu Securitatea?) Nu stiu despre ce e vorba, am primit ambasadori, am discuta cu KazMunaiGaz, nu stiu despre ce vorbiti.

- (schimbare rrom- tigan in Financial Times) Nu trebuie sa schimbam legea, ar insemna ca noi ca natiune nu ne asumam responsabilitatea pentru o minoritate pe care o avem. A schimba prin lege, fara sa ii intrebam, ar fi o proba de lasitate. Sunt cetateni romani, traiesc aici, trebuie sa ne asumam aceasta minoritate. O asemenea lege ar pune sub semnul intrebarii moralitatea noastra si ar fi un semnal de slabiciune.

- (un nou acord cu FMI) Optiunea mea este un acord de precautie, de data aceasta nu cu bani ci sa continuam procesele de reforma. Un acord care sa ne dea sistenta tehnica necesara fara sa ne dea bani, pentru a accelera procesele de integrare in UE (am intrat in UE dar nu ne-am integrat inca) sa ne canalizeze absorbtia de fonduri si sa ne spijine prin expertiza pentru a creste eficienta si competitivitatea aparatului de stat. Un acord cu FMI si UE dar fara bani. Probabil vom prevedea o suma, pentru ca nu se stie ce se intampla, de exemplu Irlanda, cine prevedea ca va ajunge in situatia actuala? O suma neimpartita in transe, intr-un stand-by, dar fara intentia de a accesa acea suma.

- (motiune de cenzura pe legea salarizarii va afecta acordul ?) Cum sa ne afecteze democratia? Motiunea face parte din democratie. Daca legea ar pica, sigur acordul va fi afectat. Dar nu vreau sa avasez. Cele trei legi trebuie adoptate, pentru ca asa am convenit, fondul de salarii, reducerea cheltuielilor salariale, samd.

- (in 2009 ati spus ca nu luati in calcul reducerea salariilor, cine este responsabil daca si bugetul pe 2011 va fi prea optimist?) Cresterea TVA nu se mai poate face decat max 1%, e maximum in UE. Responsabilitate politica avem toti cei care nu am prevazut criza, nu am luat masuri din timp, am facut evaluari eronate. Dar uitati-va ca sunt tari care reactioneaza dupa noi si sunt in situatie mai grea decat am fost noi. Nu imi reprosez neaparat ca nu am intrevazut efectele pentru Romania, la sfarsitul lui 2008 cifrele nu aratau ce urmeaza. Imi reprosez, dar constat ca nu am fost singurul care nu a anticipat criza, cei din jurul meu, cei mai buni economisti, asta e. Eu incerc sa ma situez pe o pozitie realista in momentul de fata, dar nu pot garanta ca toate cifrele se vor indeplini. Orice buget e o estimare, executia bugetara e altceva, vedem la sfarsitul anului.

- Daca reusim sa alocam banii pentru investitii, avem sanse sa cream locuri de munca, sa dam o perspectiva celor aflati in somaj,iar daca modificam si Codul muncii, e un alt progres.

- (ati avut o intalnire cu ambasadorii, ati primit semnale despre Schengen?) Asteptati WikiLeaks, nu va pot spune ce am discutat cu ambasadorii (razand).

- (Alegerile din R.Moldova) In acest moment nu as vrea sa fac public nimic altceva decat speranta ca Alianta pentru Integrare Europeana va reusi sa guverneze in continuare. Dar nu as comenta ce se intampla acum.

- WikiLeaks poate fi parte a libertatii de exprimare, dar pe de alta parte secretele statelor nu pot fi subiect de presa. Respectand dreptul la libera exprimare, actiunea WikiLeaks a facut foarte mult rau lumii, din multe motive, putem sa scriem o carte cu ele.

- (ce ati discutat cu KazMunaiGaz?) A fost o discutie cu presedintele Kazahstanului legat de plata datoriei. Reactia: vom rezolva problema. Discutiile au inceput astazi, vor continua si dupa Sarbatori. Nu avem niciun interes sa cream probleme rafinariei, dar luam nota ca Rompetrol angajeaza 20.000 de romani si are o contributie importanta la buget, nu o sa ne repezim sa ii luam asset-urile. Trebuie gasita o formula care sa il sprijine. Vom gasi o formula, e intr-un proces de negociere.

- (Finantele si Internele, restructurare?) Da, aceste ministere nu au inceput restructurarea. Reducere de personal si eficientizare, s-ar putea sa fie 25%, 18%, 3%. Avem media de polist peste media UE. Este clar ca undeva in zona politiei este un proces de birocratizare extrem de puternic, nu spune nimeni sa fie dat afara politistul din strada, ci din personalul care ticseste inspectoratele. Ne-o trebui un inspectorat de politie de frontiera in fiecare judet sau unul regional?

- (a scapat Romania de incapacitate de plata?) Da, categoric Da!. Daca legea salarizarii si legea bugetului de stat trec prin Parlament, Romania intra intr-o perioada in care isi consolideaza situatia economica si nu mai poate intra intr-o curba de erodare, doar daca apare o situatie externa exceptionala.

- (discutiie cu partidele au fost constructive, ce ati obtinut?) Cel mai important lucru era ca partidele toate sa stie punctul de vedere al presedintelui, cum vad eu lucrurile, pentru ca am un portofoliu de informatie la care niciun presedinte de partid sau ministru nu poate ajunge, un portofoliu european. Pentru PD-L abordarea de dreapta e clara, pentru ei situatia e stabilizata, au obiective consolidarea, investitii, etc. Cand te intalnesti cu stanga, obiectivul este 'dati banii inapoi, mariti pensiile!'. Eu am avut ca obiectiv un schimb de pareri. Am asigurat PSD ca ii voi sprijini in discutia cu Guvernul daca vin cu amendamente credibile, nimeni nu are monopolul inteligentei, pot veni idei de la partidele de Opozitie. I-am asigurat ca daca sunt prefecti care blocheaza descentralizarea spitalelor ii vor sprijini. Nu am cerut asigurari PSD. Un lucru important a fost ca isi mentin cererea de schimbare a Robertei Anastase. Eu nu am cerut nimic si nu am discutat de Roberta Anastase, am luat doar nota de punctul de vedere al presedintelui Ponta. Nu eu pot sa schimb, discutati cu PD-L, nu e un lucru in care eu sa ma amestec.

- (Ce va doriti sa va duca Mosul?) Putina liniste. Si romanilor tarie. Le multumesc, stiu sigur ca le e greu, ca nu accepta scaderea de salarii, cresterea inflatiei, taierea pensiilor. Nu poti, ca om politic, decat sa le multumesti ca ai putut sa iei masurile sa nu intre Romania intr-un derapaj. Am convingerea ca la un moment dat, peste ani, asa criticata cum a fost aceasta guvernare, se va recunoaste ca nu a avut alte solutii. E usor sa spui la televizor sa se faca investitii, sa se dea IMM-urilor, dar de unde iei banii?

- (calculatoarele doamnei Ridzi, ati spus ca probabil cei de la DNA au controlat, pe ce va bazati?) Cand au fost toti chemati si interogati la DNA, seful IT a fost si el. Ce credeti ca l-au intrebat?

- (cazul Gatej, are decizie CNSAS, a semnat cu Securitatea, o veti demite?) Daca este decizie de necolaborare ce vreti sa ii fac? A colaborat cu Securitatea sau nu? Vreau sa discut cu dansa mai intai.

- Suntem inca in perioada de criza, dar cu perspectiva sa iesim din recesiune in primul trimestru al anului viitor. In primul semestru Romania va iesi din recesiune, Romania este stabilizata, sunt toate evaluarile specialistilor romani si straini.

Consultari si asumari

In timpul consultarilor cu Puterea, seful statului a opinat ca Romania risca sa intre in derapaj "din cauza jocurilor politice" si a criticat din nou activitatea Consiliului Superior al Magistraturii.

Dupa consultarile cu PSD, care a anuntat in ultimul moment ca se va duce la Cotroceni, liderul social democratilor Victor Ponta a dezvaluit ca seful statului i-a cerut sa "inchida ochii la abaterile doamnei Anastase", cel putin pana in momentul in care trec de Parlament principalele pachete de legi solicitate de FMI.

Discutiile de la Palatul Cotroceni dintre presedintele Traian Basescu si liderii PSD s-au axat in special pe Legea bugetului de stat pe 2011, Legea Educatiei, precum si pe activitatile parlamentare ale principalului partid de Opozitie.

Traian Basescu s-ar putea referi si la scandalul de marti din Parlament, cand Puterea a cerut si a obtinut includerea pe ordinea de zi si a continuarii procedurii asumarii raspunderii pe Legea Educatiei, in ciuda protestelor Opozitiei.

Circ cu asumari multiple in Parlament - Boc si Geoana, protagonisti

PSD si PNL au sustinut ca asumarea raspunderii pe Legea Educatiei este neconstitutionala, in timp ce premierul Emil Boc a fluturat textul deciziei Curtii Constitutionale, care a decis ca aceasta nu poate fi oprita.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6997 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
85 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Liniste, ba, ce dreaku!

Ce vreti voi, ba? Ce sunt atatea lumini? Si atatea microfoane?
A! Am anuntat o conferinta de presa, la ora 17…Ba, ce ma doare capu’…am mancat prea mult lichid azi…Alexandrina, da-mi un Panadol si dupa aia un Orbit, sa nu-i adorm cu expiratia mea pe pseudoziaristii astia…

E ora 17? Da?...Sunteti toti, pasaroii si pasarelele?...Dar vad numai de-ai lui Grivco?…Sa vina mai in fata cei de la B1, de la OTV, de la Etno, Taraf si Manele TV!...A, am uitat, sa vina in fata si cei de la Manele TVR1, 2 si 3!...Hai sa va spun textul…
Bla, bla, bla… prudenta si responsabilitate…bla, bla, bla… cresterea economica de la anu’ si la multi ani…La multi ani, ba!…ANAF va fi ajutat de SRI si STS sa colecteze produsul…am analizat produsul brut pe 2013, pe care-l vom aplica in 2011…sau invers…
Bla, bla, bla…CSM e de vina…spatiul Shenghen nu admite CSM…
Din cauza CSM a scazut produsul intern brut…toata Europa e cu ochii pe CSM…tradatori de tara, mi-a spus Maior, Burianu si Opris, care ii monitorizeaza complet…pe madam aia COSTINIU cand o dati afara???!!!...si pe Muona Pivnicieru!!! Care ma enerveaza cu accientul iei…
Deci, problema principala a Romaniei in faza actuala este CSM!!! De-abia dupa aia Parlamentul! Afara cu CSM! Afara cu Parlamentul!
Atata voiam sa va spun! Intrebari? Nu sunt intrebari! Nu admit intrebari! Alexandrina, hai! Ce ma enerveaza pe mine aviarii astia…

 

Basescu despre educatie :

"Nu o spun eu, nu o spune comisia prezidentiala, dar ultimul studiu *** al OCDE, publicat in noiembrie 2010 pentru anul 2009, care analizeaza nivelul elevilor din peste 70 de tari situeaza Romania pe locul 49 la lectura si 47 la matematica. La stiinte suntem pe locul 48, cel mai prost loc din UE (27 din 27)."


Cateva mici observatii :

1.) Suntem pe locul nu stiu cat la lectura . Intr-o tara al carei presedinte a recunoscut ca i-au trebuit vreo 5 ani sa citeasca "Levantul" de Mircea Cartarescu ( care este , de acord , o lectura grea , chiar autorul recunoscand ca nu este chiar o carte fluida , dimpotriva), nu trebuie sa ne mire acest loc . Int-o tara in care presedintele , pe vremea cand era ministru , 1992 cred , isi propunea sa bata un profesor care ii nedreptatise fiica , de Eba este vorba , nu trebuie sa ne mire indolenta si inapetenta srudiosilor pentru lectura . Un presedinte in functie , care clama la o festivitate de inceput de an scolar ca nu i-a fost draga scoala si ca abia astepta pauza pentru a fuma o tigara - strasnic exemplu , nu-i asa ? -nu putem cere prea mult de la studiosii tarii . Intr-un presedinte care a acceptat ca fiica lui sa se laude cu Institute americane neabsolvite si care si-a inserat in CV diplome inexistente , iar in plus i-a inoculat ideea ca daca e fata lui tata , va avea orice isi doreste , promovand-o la modul cel mai nepotist cu putiinta in Parlamentul European , nu putem avea cea mai mare incredere in promovarea unui sistem de invatamant care sa cearna candidatii si care sa promoveze cu adevarat valorile , supervarfurile .

2.) Pe de alta parte , exemplul altei fiice de presedinte care a luat o nota de 5,7siceva la teorie la examenul de notar - asta-i examenul de stat de pe vremuri , dar care in ciuda unor evidente lipsuri in cunostiinte , totusi a reusit ca la 2 ani de la promovarea in meseria aceea atat de banoasa sa-si cumpere un penthouse , deci cum spuneam , acest exemplu nu poate sa conduca decat la inocularea ideii in randurile invataceilor patriei ca , in Romania , nu conteaza cat de bun esti , ci copilul cui esti . Fiindca va garantez ca un absolvent de Princetown sau de Oxford cu o asemenea medie de absolvire nu ar fi reusit decat , cel mult , sa faca o stagiatura lunga si istovitoare la vreo casa de notari la o distanta de ani lumina de New York sau Londra . Iar poate pe la 45 de ani ar fi reusit sa se mute prin vreo suburbie a acelor orase , nu sa ajunga dupa 2 ani cu domiciliul pe linga Central Park sau pe langa Harrods - fiindca asta inseamna Baneasa si complexul lui Popoviciu .

Reforma trebuie facuta in sistemul de invatamant romanesc , dar nu cu gargara ! Sa fim seriosi , domnule presedinte ! In toti acesti ani nu ati dat decat exemple negative din cariera dumneavoastra si a familiei . Nu faceti pe lupul moralist cu noi , plaiesii . Postura vi se potriveste la fix , dar ne-am saturat de morala demagogica si populista .

 

Tema acesteia nu a fost anuntata, dar din surse am aflat...

ca-l va propune pe Ponta premier. Ca sa se supere Crin, lol.

 

Bunicul inainte de a muri - la fel a facut ca BESESCU....

Din cite stiu aveam si codul munci si legea educatie etc...
Asa este nu era LEGISLATIA cu care sa puteti introduce-ti GENOCIDUL cu acte normative...
Sa "TRAITI BINE "cei care conduce un POPOR de TAMPITI...

Rusine RECTORILOR din toata tara

Sa vina Basescu si sa spuna de neregulile din inv. superior, iar aceste scursuri sociale (rectorii) sa se opuna cu atata inversunare la legea inv., reprezinta cea mai aberanta situatie. Cei din sistem care beneficiaza de aceasta stare decazuta a inv. sunt niste indivizi fara scrupule. Sa vina legea si sa zboare din sistem toti plagiatorii si toate gastile care isi apara interesele personale si de grup.

O CONFERINTA DE PRESA REUSITA,A UNUI PRESEDINTE VERSAT POLITIC,MATUR SI LOGIC IN EXPRIMARE,CARE STIE CU DIBACIE SI INTELIGENTA SA CONDUCA UN DIALOG!

Toate intrebarile cu substrat, sau rau intentionate au fost taxate la fix,inclusiv cele ale limbutului Soviani,ale Corinei Dragotescu!
Comentariul lui Adrian Ursu in studiou rtv dupa conferinta,a fost unul de mangalita tamponata in metroul din ...Obor!Acest individ ipocrit,cinic si gretos,este o fatalitate mult mai cataclismica decat seful lui-Vantu, care l-a platit din bani spalati!
FELICITARI DOMNULE PRESEDINTE,IN LEGISLATIILE TRECUTE,INCEPAND DIN 90,NU ATI AVUT SI NU AVETI RIVALI PE MASURA!
MULT SUCCES MAI DEPARTE IN REZOLVAREA CRIZEI ROMANESTI!

Trebuie facut ceva cu Justitia asta aflata in proprietatea lui Costiniu si Pivniceru ....

Ori ei , ori noi .

Dumnezeii astia de care ne vorbeste Dl. Presedinte exista . Daca nu ati avut de-a face cu ei ... sunteti norocosi .
Dumnezeii astia il lasa pe Vintu in libertate , pe Gorbunov .... si-l baga la temnita pe Tzundrea . Si cand il scot afara , moare omul ... si gata , se inchide cazul ... ca cine sa mai ceara despagubirile acordate de CEDO pentru el !??
Nu e bine deloc !
Adeptam o initiativa de la Ministerul Justitiei , de la Guvern ....

BASEXUL E IN CORZI .......

Cand e linistit inseamna ca a luat RUDOTEL si nu stie "pe unde sa scoata camasa".
E INNEBUNIT CA "LEGILE" NU VOR TRECE SI ATUNCI CEDEAZA CHIAR SI FUNCTIA DE PRIM MINIXTRU!
Atentie Boc, ti se pregateste ceva!
DAR NUMAI PROSTII IL MAI CRED.
INDIVIDU' NU MAI PREZINTA GARANTIE NICI CAT O CEAPA DEGERATA!
Asteptam cu interes SFARSITUL!
NU MAI E MULT, SE APROPIEEEEEEEEEEEEEEEE!
MIAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!

 

Tavariski vanea - matale esti seful din FSB (fost KGB) al betivanului artagos (ce are misiunea de a distruge Romania) ?

Tavariski vanea - iti indeplinesti oceni horoso misiunea, vei fi ridicat in grad pentru rezultatele excelente pe care le ai in munca specifica (diversiune, fumigene, etc.). Este oceni horoso ca acoperi cu perdele de fum simptomele grave care au iesit in evidenta la conferinta de presa: incoerenta, balbaiala (cand vorbea liber parea a fi in starea sa naturala: bahica), etc.
Ma intreb de ce medicii neurologi si psihiatri nu pun diagnosticul corect, nu il ajuta ? Pacientul trebuie ajutat, chiar daca are boala pe medici, pe profesori si in general, pe toata populatia Romaniei. Sunt multe stabilimente care amelioreaza (dar nu se mai poate vindeca): Socola, Spitalul 9, Balaceanca, etc.

@ghilotina: "You can run, but YOU can't hide"

... I'm on my way!

Dumnezeii AIA, de care zici tu, ii lasa si casa din MIHAILEANU lui BASE.... eh, pe asta cum o comentezi?

Si NOI ( 90% ) din Romania, asteptam initiative din partea justitiei si mai ales a PROCURATURII, pt. cazurile RIZI, FALCA, si ultimul, cu voia d-voastra, BASESCU...

tooolontaaaannn!!!!!!! riziiii!!!

A vorbit premierul adevarat al tarii

Deh, a vorbit o ora si jumatate, premierul adevarat al Romaniei ! Am fost curioasa sa vad si eu ce spune dl.respectiv: acum am inteles, daca mai era nevoie, ca adevaratul om care conduce Romania si din punct de vedere Executiv, este domnul T.B. i am observat ca ca se pricepe absolut la tot : de la invatamant, la justitie, de la politici economice la politici de restructurare, de la administratie, pana la ...gaze !
E bun, e bun tare de tot, omul !

@vanea

Mai, rusnacule, tie nu ti-e rusine sa insulti rectorii, profesorii universitari ? Stai pe fun.dul tau, si cand o sa inveti si tu cat au invatat acesti oameni, cand o sa conduci si tu ceva, in fara de biclicleta sau trotineta, atunci sa vorbesti !
TU mai lipseai sa insulti intelectualii ! Vezi ca se supara si doamna Udrea (ca si este profesor universitar)...

Simt nevoia saa vorbesc, sa vorbescaaaaaaaaaaaaaaaa

Si vorbesc despre orice imi trece prin cap: tigani, rromi, CSM, spatiul Schengen, Legea Educatiei, orice!
Doar, doar imi acorda careva credibilitate.

Frumoasa conferinta de presa! Basescu i-a facut KO pe jurnalisti, pe Ponta si Antonescu!

Vi-l inchipuiti pe superficialul Antonescu tinand o conferinta de presa de asemenea amploare? Vorbind atat de clar toate problemele economice, fiscale, bugetare, politice si toate pe un ton relaxat cum face presedintele Romaniei, Traian Basescu? Sa fim seriosi, dupa primele trei propozitii ar ajunge invariabil al subiectul preferat Basescu si ar da din nou in turbare, cu privirea lui de betiv matinal. Ar fi circ!
Basescu este si va ramane cel mai bun politician al ultimilor 50 de ani! Bravo Base!
Lovitura pe care le-a dat-o lui Crin si Victor cu Grivco, fundatia lui Patriciu si spa-ul lui Vantu a fost trimisa drept la tinta, amandoi liderii opozitiei anti Romania tacand momentan pentru ca sunt KO!!!
Mi-e scarba!

Ghilotina

niste propuneri!
1.sa fie judecatori numai membrii PDL!
2.Justitia sa depinda de guvern!
3 Presedintele sa poata anula hotararile judecatoresti definitive si irevocabile, daca nu ii plac!
da cel mai bine ar fi sa o desfiintam, ca oriunde in lume justitia are ultimul cuvant si uite cum se poate intampla sa il supere pe dl Presedinte! mama ei!

adevar

baga tu o singura afirmatie a unui sef de stat, viu sau mort, care sa isi permita sa spuna despre justitie "nu exista niciun sistem de justitie in interiorul UE care sa fi facut atata rau unei tari cat a facut justitia din Romania romanilor. Au facut din nepasare, din credinta ca sunt Dumnezei si din dispret pentru nevoia romanilor de a trai intr-o tara in care sa fie protejati de lege."
In general, o singura afirmatie a unui sef de stat care sa conteste, comenteze, etc. o hotarare judecatoreasca!
poti sa zici si de Ceausescu!
as, mai adauga si patima, privirea incarcata de ura...

Marian-Eugen

n-ai retinut esentialul! a zis ca s-ar intalni oriunde cu PSD si PNL! daca a facut ulterior distinctia cu GRIVCO si ceilalti, a fost un fel de "chelu isi pune mana in cap"!
atat vreme cat crede ca au legaturi cu mogulii e totuna unde se intalneste cu ei.
cu scarba sunt de acord, cred ca motivele difera, dar pe total acelasi rezultat! tuturor, ne e o scarbaaaa!!!!

@ ioana cu mai multi iiindivizi : poate ca daca e dupa Presedinte ... ar lasa-o inplata specialistilor . Ca tine , ca stiu ca esti . Numai ca e obiect la nivel UE si au si aia specialistii lor care uite ca stramba din nas .

De-aia ma si iau de ei , sa faca ceva , pt. ca pana la urma sunt sub papucul politicului care ii valideaza si face si legile .
De ce nu raspund judecatorii pentru ERORILE DE JUDECATA ?
Pentru ca judeca cu partinire ?
Pentru erorile materiale ?
Vrei sa-ti arat ca am dreptate , ci PROBE , cu documente ?
Si ar trebui sa admiti evidenta atunci cand este .
Inca ceva : TOT RESPECTUL pentru acei judecatori care isi fac datoria ca la carte .
Pentru acvocata care l-a scos pe Tzundrea din puscarie .
Tot DISPRETUL fata de un sistem care a permis ca Tzundrea sa stea atitia ani in puscarie si care a si murit dupa ce castigase despagubiri la CEDO .

Hei, braconiero! Ghilotina!

Bag seama ca te-au lasat liber/a o vreme politistii de la Vidraru! Dupa ce ai mancat caprele negre crude! Ca nu ai luat in seama ca ti-am trimis o reteta de bait pentru vanat! (vezi bibliografia) Vai (de) dantura ta!

Stiau ca ai pile la Palatul Putrezitreicoceni!

Si acum ne predai alta lectie de moralitate a la Marat cu Robespierrul tau cu tot…si cu doctorul Ghillotin…idolul tau putrid…si alt idol al tau…Basescu…ptiu…

Tu vorbesti de Justitie, Ghiloteana? Tu judeci Justitia, tu, care ai scapat de procese pentru bisnita de butelii fara act de proprietate? Pentru ca nu se stie din ce motiv militia lui ceasca te facea scapata? Capre? Negre? Butelii? Alte bisnite?
Cred ca ai sa incepi sa-l regreti pe ceasca…

@ mihnapostol & @ Boby 23

Sunteti niste ratati ai sistemului de trista amintire.
Daca ati sti ce fac acesti rectori care au venituri fabuloase far sa-i intereseze adevaratele probleme ale invatamantului, cred ca nu ati mai vorbi. Datorita unor indivizi ca voi(forumisti de doua parale+rectori imbuibati) este Romania pe ultimul loc in" European Lifelong Learning Index".

In afara de injuraturi fara temei mai puteti debita ceva constructiv. Daca ati sti cate drame sunt in invatamantul Romanesc nu ati mai vorbi. Sa va fie rusine si voua si la rectorii care au ajuns sus acolo prin frauda pe care o promoveaza fara jena si dupa ce au ocupat functia.

exista informatii ale CIA privind traficul de arme prin care Baselu, Norica si alti politicieni infractori s-au imbogatit...Baselu a fost avertizat sa treaca pe calea cinstei!...si dupa ce a spalat bani, vrea sa conduca tara!!!

Baselu ar vrea, dar din pacate nu poate face curatenie! de ce? ar trebui sa admita si apoi sa demita toate para-sutele pe care le-a cocotat in functii politice, sa intoarca spatele interlopilor alde Bercea Mondialu, si sa aresteze citiva capi mafioti alde Bercoviciu, Blaga, Videanu, cocos, Prigoana, etc...Se poate ca Baselu sa faca asa ceva cu protejatii lui??? NUUUUUUUUUUUUU.....asa ca ce spune Baselu e doar circ, demagogie, ipocrizie, minciuni si orice dar nu bine facut tarii...Dovada: cum si-a cocotat fiica (Eba) analfabeta in parlamentul european!

Basescule, eshti tare la gargara,

dar dupa ce iti vad si faptele,
tragem linia si adunam,
gasim nu zero, ci minus:
tzara e'n degringolada, morala, spirituala, materiala.
nu mai exista respect pt lege (si cum sa existe, cand ai "tai" stau bine mersi mai presus ?), nu mai exista respect pentru nimic.
Basescu este generator de haos, anarhie: un astfel de individ iresponsabil trebuie indepartat cat mai repede de la butoane.

bai si cat poate sa minta individul asta, si cat tupeu poate sa exhibe !

NU VA MAI BATETI CAPUL

Oricat de logice si de argumentate ar fi comentariile Presedintelui Romaniei, haita ce compune corul de trombonisti huiduitori sustinatori ai PSD, PC, Crin Antonescu si satelitii acestora, va gasi cu cale sa minimalizeze toate lucrurile in interesul direct al stapanilor lor...

Am realizxat un lucru simplu si anume ca facand o comparatie simpla intre Traian Basescu si PD-L pe de o parte si PSD, PC, Crin Antonescu, PP, PRM etc pe de alta parte, ei nu au absolut nici un argument valabil care sa sustina actuala OPOZITIE.

De aceea tactica lor este loveste si fugi... Ma intreb daca o fi doar o coincidenta ca la fel fac si tiganii si lasii... Goarnele pesedisto-pecisto-antonesciene sunt din ce in ce mai slab pregatite intelectual si au doar virtual barbatie... Restul?!! E tacere!

@Boby23

Usurel mamaie, nu te intarata asa... Pe blog esti plina de poezie si lirism da' vad ca aici ai cam uitat de tandreturi si nu se cade... Pai se poate?!! Tocmai dumneata lupul moralist sa pornesti asa urgie in cuvinte?!!

E clar acum ca toata bonomia ta este de fatada... Era de asteptat din moment ce aperi PSD, PC, Crin Antonescu, fie ca este cate unul sau sunt toti la un loc... Vezi cum cade poleiala si te desconspiri?!!

MARIAN EUGEN... TE DECLAR, CEL MAI MARE PUP-IN-BASISIT DE PE ACEST FORUM...

CAND CREZUSEM CA AM VAZUT TOATE FORMELE DE PUPINCURISM, CU CARE INCEPUSEM DEJA SA MA OBISNUIESC SI DECI SA MA PLICTISESC, SA INJUR, TU, OH TU, MARIAN EUGEN, GENIU AL PROSTIE.I, MI-AI SALVAT PREZENTZA-MI PE ACEST FORUM.

RECUNOSC MARIAN EUGEN, CA PROSTI.A TA M-A FACUT K.O.!

ITI MULTUMESC, DE O MIE DE ORI, ITI MULTUMESC...

pappy, azi ti-am spus cat de nebun esti?

... DE LEGAT... urmeaza!!!

Discursul antiprezidential de la Ilici la Ponta ... batranul bolsevic, a fost din pacate printe putinii romani care avea in decembrie '89, habar de psihologiea maselor, ba pot spune ca a fost si un foarte bun orator ...

Ponta ramane si aici un agiamiu care aleasga cu plesnitoarea de muste dupa "Uciga-l Toaca" ... un proverb arab spune ca vulrurii mari nu aleasga dupa gaze mici ... teoretic si el intueste acest lucru, dar tot un vanator de muste ramane pentru simplul motiv ca nu are "arme" si nici sange in "instalatie" asa cum spune Mazare !

IGUANA... TE ASTEPT CA SI CAND...

MARIAN EUGEN, ACEST OM ORCHESTRA, LIMBI-PUPIST-BASIST-ONANIST, MERITA CEVA SPECIAL... NU CREZI?

@viking

Viteji din astia ca tine, cu boase virtuale doar, am mai vazut... Aici refulati pentru ca luati sucitore si farfurii in cap de la consoarte... Nu ma mir ca nici ele nu va suporta...

In ceea ce priveste "complimentele" ce te straduiesti sa mi le faci, venind din partea unuia ce apara PSD, PC, Crin Antonescu etc. afla ca sunt o onoare pentru mine. pentru ca cel ridicol pana la urma esti tot tu...

@mihnapostol

Ma bucur sa vad ca am reusit sa iti mai imbogatesc vocabularul... Insa va trebui sa fii aytent fiindca mai ai multe de invatat... Nu tine faza "sa-i batem cu armele lor"... Am prea multe si prea diferite... Si pocnesc de unde nu te astepti... arme... A se citi cuvinte daca nu ai inteles sau in caz ca vrei sa sucesti intelesul precum va este voua, neamuri de traista obiceiul...

NIMIC, DAR ABSOLUT NIMIC NU POATE FI MAI RAU PENTRU ROMANIA SI ROMANI DECAT PSD, PC, CRIN ANTONESCU SI CEI CARE II SUSTIN!

Din matroz in mecanic de locomotiva ?sare trenul de pe sine...

Din ceea ce a spus presedintele se trage concluzia ca totul ramane ca-n tren,numai ca trenul Romania merge la vale cu franele(presedinte&guvern)defecte.

politicul a facut mult rau tarii si justitiei

atunci cand nu au mai putut subordona judecatorii
politrucii au trucat legile

CSM a fost si ramane virful justitiei si nu da cumva multe parale pe cuvantul unui politician chiar musiu prezident si-a luat portia la timp

costinitu si pivniter nu sunt membrii csm dar au
gura mare

exact cum domn prezident este dumnezeu la politic
(vezi cum sughite opozitia) si castiga alegeri,
identic este CSM seful justitiei, fara a da socoteala cuiva - justitia este independenta!

politicii ar trebui sa se balacareasca intre ei

cui nu-i place recomandam sa se faca jurist

mamaie marcia

cu contrastul gresit
Apare imberbul - nu de varsta, de lipsa de barba - khachaturian, apari si tu!

hai, mai lasa-ne, propagandista cu ideile obosite...

NERUSINAREA acestui CABOTIN OPRTUNIST are oare LIMITE ???????????????

................

O LOGICA...ilogica

Pardon, scuzati, bonsoir ! Dar cred ca mai mare rau face dl.respectiv, acuzand justitia de toate relele. Si stiti de ce ? Pai, despre justitie si vami, adica-ta-lea despre hotare este vorba in spatiul asta ? Daca presedintele tarii sustine ca la noi justitia este ca un fel de branza...adica intra care vrea in ea ca-n branza...atunci ce sa mai zica aia care nu vor sa ne primeasca ? Nu vi se pare cam ilogica, logica prezidentiala ? Parca il acuza pe Ponta ca face si drege pe la UE, sa nu fim primiti. Dar domnia sa ce ajutor aduce tarii, daca considera justitia irecuperabila ?

Ursul merge,cainii latra

si care este problema frustratilor?Pai este ,ca daca nu ar fi ,nu s-ar povesti.Se zice ca sant unii,care atunci cand este soare zic,,de ce este soare?,cand nu este,,de ce nu este".Astea vor fi mereu in opozitie si cu ce este bine si cu ce nu este rau.Parerea mea,nu se vor vindeca nici o data

@Pappy

cateva aspecte
1. daca ii zici lui Boby 23 " mamaie" ar trebui sa ii saruti si mana, ca asa se face!( desigur pentru un om de bun simt si bine crescut, nu pentru unul care le zice parintilor ca e bine ca le scade pensia, ca ei sunt de vina)
2. eu am constatat azi, ca dupa ce am platit constiincios taxele locale, in termenul stabilit, mi-au mai adaugat ceva, pentru a doua proprietate.
sa iti dai cu parerea si sa il pupi in fund pe Basescu cand o sa platesti aiurea, la nesfarsit, de la o luna la alta, alte taxe, dupa ce platisesi tot ce stiai ca trebuie!
valabil pentru toti aia care scriu de prin strainatate si nu dau un sfant aici!

Zau ? Termenul stabilit - in decembrie ? De ce induceti voi lume in eroare ?

Vezi ca taxele locale se duc la primarii , la bugetul local .
Ce sa mai faca primaria cu banii tai in decembrie ? Ii vireaza la bugetul de stat .
Si mai vezi ca oriunde in lume taxele pe proprietati sunt de multe ori mai mari ca in Romania .
E adevarat ca acolo se si face treaba serioasa cu banii platiti .

Constat ca nu va place cand vorbeste prezidentu' ca am iesit din recesiune ...
Si ca , in afara de manipulari , mai umblati si cu amenintari .

Ghilotina

draga, eu am platit taxele locale- adica impozitul pe casa si masina, in trimestrul 1, pentru tot anul, sa scap de grija. ieri am fost sa platesc o taxa de timbru si asa de chestie, ca sa ma simt bine ca nu am datorii, am rugat sa verifice daca sunt in regula! Nu eram, dupa ce platisem, mai bagasera o taxa suplimentara, peste aia pe care o platisem, care era oricum diferentiata pentru a doua proprietate! Vrei sa iti trimit chitanta?

Alesul pe care nu l-am ales

Unii pierd, altii castiga,nu inteleg de ce trebuie platiti si cei care pierd,nu ii iubesc,nu i-am votat si totusi sant platiti sa oracaie pe bani buni.Nu l-am rugat,nu l-am ales,el are salariu de parlamentar,

NE ANUNTZA CA E GRAV BOLNAV, SE AUTOSUSPENDA PANA SE INTREMEAZA!

ASTA E SUBIECTU! ARATA SI CA *** IERI! GAFAIA CA SI VADER!

 

darth vader?

pai si base e de aceeasi parte...

ACELASI...........

ACELEASI AMAGIRI,
ACELEASI MINCIUNI !!!!!
SA TRAITI BINE !!!!

 

Vesel, nevoie mare.....Vrea ...liniste (?)

Mie mi-a placut...c-a ras...Domnule, daca T.B. rade, inseamna ca e de bine...N-ati vazut ce vesel era, cand spunea ca "poporul a inteles"? Ce mai vreti ? Omul este foarte, foarte vesel. Cand a fost intrebat ce-si doreste, a spus ca...LINISTE ! Pai, liniste nu poti avea decat intr-un singur loc... A zis ca vrea liniste ca are tot ce-ti trebuie...Ca si cum am avea noi grija c-ar duce lipsa de ceva...

 

@Khakha...

Bai, Danny...ti-ai lasat avatarul si nick-ul de fante de bulevard, gre.tos, libi.dinos si caraghios si ti-ai luat avatarul si nick-ul de vidanjor ?!
Da, uite imi tremura "destele" ca am parkinson...Bucura-te... Am dat in parkinson, de cand vad cat de prosti sunt cei care ne conduc. C-ar fi numai prosti, n-ar fi nimic, dar sunt si smecheri, hoti, fraudulosi la vot, demagogi si prefacuti...Ei, nu ti se pare cam mult ?
Daca n-ai ce face, ia corecteaza-mi tu greselile de ortografie...nu de alta dar trebuie sa te faci util. Asa, sa dai din clanta, sa-njuri si pe de alta parte sa faci pe amantul lacrimos, este usor...Pune mana si corecteaza-mi greselile !

@KHAKHA...

KHAKHA - apropo' s de greseli...atentie cum scrii : DU-TE...Vezi ca ai scris intr-un cuvant...Pentru asta nu-ti mai dau voie sa-mi corectezi greselile de ortografie. Esti mai pro.st decat mine...Nota 2 si treci pe coji de nuca ! Dupa ce ca esti cum esti cu capu', adica - nervos, ai si un vocabular de canalele buc.

ceva e putred

Dupa cum scrii nu pari a fi o onorabila pensionara. Ma insel oare?

uraaaa!

a zis ca mai taie!!!

 

he, he , he

mogulii au apus! acum justitia e inamicul public!

 

comentariu excelent

pana acum o tinea cu mogulii, acu trecu la csm

baietii cu obraz fin (csm) raspund cu blandete

"separatia puterilor bre, ciocu mic la politruci!"

Penibil

E beat !!!

 

@ Nirocino

Si DROGAT - ce fac medici de specialitate ???
Acest INDIVID - e similar in DECLARATI decit SORIC...macar asta e INTERLOP local , iar asta e INTERLOP NATIONAL...

Iar mintiti Ziare.com!

Dai lui kiatra neamt, dutty, sau vikingului nota 1 si punctajul lor creste , SUBSTANTIAL! Sa va fie rusine , ziare .com , ca vreti sa mintiti cu site-ul vostru! Deveniti ndin ce in ce mai jalnici!

T.P.a lu' P.LICA

cum ai aparut tu, a crescut punctajul lui khachaturian?
Deci tu promovezi limbajul PDL?

Rusinica, T.P.Lica! Daca nu poti sa te abtii in pofta ta de limbaj murdar, hai, fa pasi departe de aici!

@ODISEU

Ei, si tu acum ?Pai, Khaka, Ord-COB, Dannyell - este una si aceeasi persoana. Cand vrea sa fac "frumos" la ga.gici, la dame tomnatice, face pe Gigi-amorezul, scrie poezii lacrimoase si arunca cu...flori. Cand vrea sa faca pe masculul feroce, adica pe mitocanul sadea, trece la insulte. Numai ca nu si-a gasit-o cu mine. Uite ca nu ma supar. Nu ma supra, pt.simplul fapt ca sunt o baba, chiar o babaciune...Ei si ? Batranetea nu ocoleste pe nimeni. :))) Eu am ajuns o babaciune, dar sa-l vad pe el...

Nu-i adevarat! Sa traiti dom'le Basescu, aveti dreptate si eu am observat!

S-au scupit toate, inflatia este inbobocita si gata sa infloreasca, multe societati sunt in pragul falimentului, salariatii din mediu privat, precum si cei de la stat se asteapata de la o zi la alta sa fie disponibilizati, s-au inmultit cersetori pe strazi, pensionarii nu mai au nici macar din ce isi plati medicamentele lunare, spitalele nu mai au nici clor pentru dezinfectie, ca de medicamente nu mai vorbesc, ca astea au ajuns deja sa fie finetiuri si luxuri, Europa ne arata cu degetul si toate astea doar din cauza Justitiei, mama lui de CSM, ca numai ei sunt de vina. Nu mai vorbim de Rectori, copilul vecinilor o sa ramana repetent, s-a apucat de etnobotanice, si ei, Rectori, se opun legii invatamantului. Jalnic! Afara cu toti, tara este a dl. Basescu.

MAI MARE ESTE FUMUL CA FOCUL !!!!!

Acesta este modul originar in care presedintele ureaza romanilor "SARBATORI FERICITE !!!!"

 
 

NUMAI DUPA TINE MASCARICIULE !!!!

Sau aia batrina a ta de acasa nici macar acolo nu te primeste????
Sau ii ies pistrui pruto-nistrene!!!!!

@KHAKHA

Scrie, bai acesta corect : DU-TE...si PLIMB-O...asa se scrie, prostila...Vai de capul tau, ala plin de tarate...Vad ca esti tare la injuraturi...

TOATE CA TOATE ... DAR LA BASCALIE E PRIMUL

CITATE DIN BASEscu:
"Un lucru important a fost ca isi mentin cererea de schimabre a Robertei Anastase. Eu nu am cerut nimic si nu am discutat de Roberta Anastase, am luat doar nota de punctul de vedere al presedintelui Ponta. Nu eu pot sa schimb, discutati cu PD-L, nu e un lucru in care eu sa ma amestec."


HAHAHAHAHAHAHAHHAHH HOOOOOOHHHEEEEEE HHAAHAHEEHHHOOO HIIIIIHHHIIIIAAAAAHHHHHHHHHAAAAAA HIIIH HOOOHOHHHOOOO!

 

i-auzi!

anul in care poporul roman s-a intors putin mai jos decat era in 89, a fost perfect pentru BAsescu!

 

ABERATIILE unui presedinte IPOCRIT

Cica RAUL facut de CSM zise Basescu,raul este ca cei din
justitie te-au validat pe tine presedinte,asta denota ca aveti aceleasi interese ipocrite fata de tara.
Tocmai Basescu spunea ca magistratii stau cu salarii si pensii nesimtite,dar s-a luat vreo masura pt a stopa nesimtirile justitiei=NU

itat din povestea porcului: Cine te-a sfatuit, rau te-a sfatuit...

"Nu trebuie sa schimbam legea, ar insemna ca noi ca natiune nu ne asumam responsabilitatea pentru o minoritate pe care o avem. A schimba prin lege, fara sa ii intrebam, ar fi o proba de lasitate. Sunt cetateni romani, traiesc aici, trebuie sa ne asumam aceasta minoritate. O asemenea lege ar pune sub semnul intrebarii moralitatea noastra si ar fi un semnal de slabiciune."

Treaba ta domnule Basescu, asuma-ti tiganii, fi curajos pentru tigani si las pentru romani. Au de ce se bucura cei care te-au votat!

"A schimba prin lege farasa-i intrebam..."

DE CE NU NE-ATI INTREBAT SI PE NOI ROMANII CAND S-A DAT LEGEA PENTRU BOTEZAREA TIGANILOR IN RROMI?

Sper sa nu ne impui si noua sa ne asumam cate-un tigan aferent, ca nu e cazul, n-avem toti cumetrii in familie de acest fel.

DOMNULE BASESCU ESTI UN LAS!

Ti-as face si o urare, dar pierd timpul degeaba!

 

mai era ceva!

"si daca ai facut-o din capul tau, prost cap ai avut"!

sa mori in chinuri nenorrocitule care esti tu basescu...

in ajunul de craciun sa-ti crape inima in 5 nenorocitule ce esti... tot raul din lume tot raul ce-l faci tarii sa fie pe tine javrra ordinara ...bai nenorrocitule tara asta nu te-a votat mai *** ..asta sa nu uiti niciodata nemernicule... tu nu esti presedintele romaniei ca romania nu te-a votat marlan ordinar... cine pyzdaa *** esti sa-ti bati joc de poporul asta... odata si odata vei plati nota de plata....

 

corect! Romania nu l-a votat!

dar atat, ca de platit nu o sa plateasca!

alta data il mai ascultam , azi am stins televizorul

cand imi amintesc cum zicea:" bancile incaseaza dobanzi nesimtite"apoi pe 25 nov." oug 50 nu este o preconditie in scrisoarea fmi" pentru ca apoi in 5 dec sa le zica propriilor parlamentari sa modifice oug ptr creditele in derulare . odata ce spui ca sunt nesimtite dar nu faci nimic inseamna ca esti aliat cu acel nesimtit si sfarsesti prin a devenii nesimtit.
spunea cineva ca :"e foarte important sa fi important dar ca un lucru mai rau decat sa nu fi imformat este acele de a fi informat prost " iar in momentul acesta cred ca base informeaza gresit romania. el vrea sa spele creierele romanilor ceva de genul eu nu v-am taiat dinsalarii eu le-am crescut , cum se face ca bugetarul i-a bani mai putini?

 

... si nu avea dreptate?! Fesul si intersul!

cu cat esti mai mare in functie si ai mai multi bani cu atat iti permiti mai multe fesuri, cate unul pentru fiecare zi, dl. Presedinte este bogat, isi permite, iar noi tacem si inghitim cu noduri. De ex., azi 'scoala scoate tampiti', pentru ca esti in precampanie electorala, maine ta plangi ca merge prost invatamantul si trebuie o alta lege, pentru ca e cerere de la prietenii din UDMR; azi bancile practica 'dobanzi nesimtite', pentru ca suna bine sa spui asta in urechile 'protimii', maine nu sunt bancile de vine, ci romanii care s-au imprumutat in nestire, pentru ca te-au amenintat bancherii ca nu iti mai dau nici un leu, daca nu le susti interesele; azi mai dai o suta de lei la pensionari ca sa te voteze, maine le tai juma' din pensie, pentru ca nu sunt bani; azi am iesit din criza economica, maine suntem in derapaj, si tot inainte, depinde..., pentru ca nu se stie ca pamantul din ce parte bate vantul si trebuie sa iti pui fesul potrivit.

nu-i este rusine ?

asta-i presedintele tari noastre,..ii mai rau ca Ceausescu,..apai ii doresc sa il urmeze,..daca nu vrea o sa fie ajutat...ca lumea nu mai rabda....el dicteaza tot,si slujbasii lui ,PD-Leul executa,..nu-i nimic sa nu se gate,..asa ca vine roata si pe spita noastra ,..nici o grija. Nu ma intereseaza cit am sa fac,..tot una mi,....dar vai,vai,...ce iarna va fi asta.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor