Ziare.com

Basescu, despre privatizarea CFR: Guvernul a presat pentru crearea unui precedent in CSAT

de Camelia Badea
Luni, 05 August 2013, ora 14:30

   

Basescu, despre privatizarea CFR: Guvernul a presat pentru crearea unui precedent in CSAT
Presedintele Traian Basescu a sustinut, luni, o declaratie de presa in legatura cu sedinta CSAT de vineri in care s-a discutat despre Hotararea de Guvern cu privire la privatizarea CFR Marfa. "CFR Marfa e garat la Palatul Victoria si se pare ca locomotiva nu le mai merge", a spus presedintele.

Seful statului a subliniat inca o data ca CSAT nu are atributii si s-a intrebat de ce "fuge de succes" Victor Ponta, cata vreme acesta a laudat modul in care s-a desfasurat privatizarea.

Presedintele a venit cu precizari legislative legate de sedinta de vineri, spunand ca aceasta "s-a desfasurat intr-o atmosfera constructiva, s-au explicat puncte de vedere si s-au cautat solutii".

Seful statului a spus ca nu ii place "aceasta plimbare a unui proces de privatizare intre Guvern si CSAT", cu atat mai mult cu cat CSAT nu are niciun fel de atributii in ceea ce priveste privatizarile.

"CSAT lucreaza strict dupa legea 415/2002. Este aceeasi care era in vigoare cand s-a privatizat Petrom, si nu s-a validat in CSAT(...) si cand s-a semnat faimosul contract cu Bechtel, si nu s-a validat in CSAT. Guvernul a presat in crearea unui precendent: implicarea CSAT in procese de privatizare. Mai bine se faceau presiuni pe castigator sa vina cu banii, nu inteleg de ce a fost preferata solutia implicarii unei institutii fara atributiuni", a spus presedintele.

Traian Basescu a reamintit ca Gruia Stoica, cel care a castigat la licitatie pachetul majoritar de actiuni, a fost laudat side fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, si de premierul Ponta.

"Au declarat licitatia de privatizare un mare succes. Unii politiceni ajung sa fuga de succes. Singurul precaut a fost CSAT. Si eu, si nu vad de ce tocmai noi sa luam succesul lui Victor Ponta, cand noi am fost reticenti", a comentat ironic presedintele.

Mergem inainte de dragul coabitarii

Traian Basescu a reamintit ca CSAT "si-a incheiat misiunea pe data de 5 februarie 2013", cand prin Hotararea de Guvern nr 23 a avizat strategia de privatizare.

"Din pacate, la cateva ore dupa plecarea in concediu a domnului prim-ministru, SGG a facut o adresa prin care inainta solicitarea premierului avizata de ministrul Justitiei, de a se pune pe ordinea de zi hotararea de guvern.

Stiind foarte bine timming-ul, pentru ca in conformitate cu cele negociate cu FMI, cu UE si cu BM, guvernul s-a angajat sa finalizeze procesul de privatizare pana la sfarsitul lunii septembrie, am convocat de urgenta sedinta CSAT", a mai spus presedintele, subliniind faptul ca scrisoarea trimisa de la Guvern la Presedintie era nedatata, ceea ce i-a aratat ca "deliberat", premierul a vrut sa plece mai intai in concediu si abia apoi SGG sa trimita solicitarea, "ceea ce nu e cel mai frumos lucru, dar mergem inainte de dragul coabitarii".

O chestiune ridicola

Presedintele a subliniat faptul ca nu exista in legea CSAT un articol care sa ii dea dreptul sa avizeze privatizari, asa ca un aviz ar insemna "o grava incalcare" a legii.

"Aceasta hotarare vizeaza vanzare de actiuni si nicidecum securitatea nationala(...) CSAT nu are atributul de a verifica Guvernul. Controlul asupra guvernului il exercita Parlamentul. Niciodata pana acum nu s-a facut control la Executiv din partea CSAT. E si o chestiune relativ ridicola, CSAT sa avizeze o vanzare de actiuni, ceea ce n-a facut niciodata in istoria lui", a punctat presedintele.

In plus, acesta a comentat amuzat ca i s-a reprosat de nenumarate ori ca "face pe prim-ministrul", or tocmai asta ii cere Guvernul Ponta acum.

"Iar eu le spun 'Nu pot!' Nu pot incalca o Constitutie care a fost scut in cele doua mandate, respectand Constitutia si atunci cand mi-a placut si cand nu mi-a placut(...) Solicitarea guvernului, ascunsa sub un articol din legea CSAT (...) este dincolo de ceea ce pot accepta ca presedinte al CSAT. Nu voi face un act ilegal acum la batranete sau catre terminarea celui de-al doilea mandat", a explicat seful statului.

GFR va cere daune, daca esecul e cauzat de statul roman

Traian Basescu a mai explicat ca ne aflam "in fata unei chestiuni care vizeaza asumarea responsabilitatii". El a reamintit ca unul din lucrurile importante de care trebuie tinut cont este angajamentul luat de guvern in fata FMI ca termina privatizarea pana la sfarsitul lunii septembrie. De asemenea, in interiorul strategiei adoptate in februarie de CSAT exista un calendar.

Astfel, dupa declararea castigatorului licitatiei, Ministerul Transporturilor a primit o scrisoare de garantie de 10 milioane de dolari, iar pe 24 iulie a fost emisa Hotararea de Guvern, pe care "guvernul a uitat sa o publice in Monitorul Oficial".

Hotararea nr. 526/24 iulie 2013, este semnata inclusiv de ministrii Apararii, pentru buget, dar si de vicepremierul Daniel Chitoiu si premierul Ponta.

"Un astfel de document nu are ce cauta la avizare, este asumat, aprobat in guvern(...) Si daca ar fi fost de siguranta nationala, era prea tarziu. Daca cineva vrea un aviz, trebuia sa il ceara inainte", a precizat seful statului.

De asemenea, urmeaza 30 de zile in care Gruia Stoica trebuie sa vina cu 20,2 milioane de euro si sa le depuna in cont garantie, dupa care mai urmeaza 30 de zile in care castigatorul licitatiei trebuie sa depuna toti banii - 202,2 milioane de euro, pretul la care s-a adjudecat pachetul de 51%.

"Faptul ca nu se publica in Monitorul Oficial impiedica semnarea contractului si de aici toate efectele care decurg. In eventualitatea in care castigatorul nu are banii, guvernul nu poate executa garantia deja depusa. Practic procesul este in aer, dar se iese inclusiv din angajamentele cu FMI, BM (...) Daca domnul prim-ministru vrea sa ramana si angajamentele si licitatia in aer, este o optiune a dansului.

Dar in conditiile in care guvernul nu continua prorcedura din cauza lui si nu din alte cauze, peste ceva timp cu certitudine GFR va cere daune guvernului Romaniei, nu numai ca nu va pierde garantia, dar va castiga cateva milioane de euro. Acesti bani se vor plati din bani publici. Litigiul care se va crea va fi in defavoarea statului roman. Daca as fi prim-ministru, as asccelera procedurile la maxim", a mai spus presedintele.

Nu e depou la Cotroceni

Traian Basescu a explicat ca sunt doua variante daca continua privatizarea: ori are sansa sa incaseze banii si sanegocieze respectarea conditiilor de modernizare a companiei, ori GFR nu vine cu banii si nu accepta conditiile si atunci "guvernul poate sa reia linistit procedura de privatizare asa cum e inscrisa in proiectul de acord cu FMI.

Seful statului a remarcat faptul ca "procedura a fost foarte rapida", prin urmare ar exista sansa unei privatizari cu investitor strategic, care sa introduca tehnologie.

"Important e ca guvernul sa nu blocheze procedurile, altfel statul roman va plati", a mai spus seful statului, completand ca "Modul cum s-a desfasurat procedura de licitatie prefigura un esec(...) Mult prea rapid, desi guvernul e in functiune din luna mai 2012 si au avut timp la dispozitie, au lasat-o pentru ultima clipa".

Traian Basescu a mai subliniat faptul ca premierul a fost prezent la sedinta CSAT din 5 februarie la care s-a adoptat Hotararea 23. "Nu imi dau seama de ce dupa un timp nu mai recunoaste obligatiile", a punctat presedintele.

De asemenea, el a subliniat ca "in politica si in functiile cele mai inalte in stat cel mai bun lucru este asumarea si nu fuga de raspundere" si s-a aratat dezamagit ca presa a prezentat acest moment ca pe o plimbare a responsabilitatii intre Guvern si CSAT, spunand in gluma ca CFR Marfa nu poate fi "cazata" la Cotroceni, pentru ca acolo nu exista "depou".

Raspunzand intrebarilor jurnalistilor, presedintele a spus ca daca el ar fi fost premier "ar fi dus procesul inainte".

"Asa cum e acum va face din statul roman un platitor de daune", a subliniat inca o data Traian Basescu, cerand guvernului sa publice Hotararea in Monitorul Oficial si sa inceapa negocierea contractului, in conformitate cu strategia pe care el insusi a adoptat-o.

Un guvern raspunde si pentru inactiune

Intrebat de jurnalisti de ce a convocat sedinta CSAT cata vreme stia ca nu are atributii in acest caz, iar premierul era plecat in concediu, Traian Basescu a reamintit ca nu a facut decat sa dea curs foarte repede solicitarii venite de la guvern, care a fost inregistrata pe 1 august la ora 17.05, in conditiile in care "premierul era in avion de la ora 10 aceeasi data".

In plus, presedintele a calculat cele 60 de zile in care trebuie sa se incheie procesul, ceea ce duce la o zi din luna octombrie, depasindu-se sfarsitul lunii septembrie invocat in acordul cu FMI.

Traian Basescu s-a aratat in continuare sceptic ca Gruia Stoica va veni cu banii si a precizat ca nu l-a cautat pe premier "pe plaja la Miami".

Totodata, el a avertizat ca "un guvern raspunde si pentru inactiune, nu doar pentru actiune, daca aduce daune". Intrebat de jurnalisti, presedintele a spus ca nu intentioneaza sa participe la o eventuala sedinta de guvern pe tema privatizarii CFR Marfa, pentru ca nu tine de temele pe care el le poate aborda: politica externa si securitate nationala.

De asemenea, intrebat de ce nu s-a consultat cu vicepremierul CSAT, adica Victor Ponta, atunci cand a convocat sedinta de vineri, Traian Basescu a reamintit ca solicitarea de convocare a sedintei a venit chiar de la guvern, cu semnatura lui Victor Ponta, asa ca nu mai era cazul.

Prima declaratie dupa sedinta de vineri

Aceastea au fost primele reactii ale sefului statului dupa sedinta de vineri a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) care a avut loc la solicitarea Guvernului pe subiectul privatizarii CFR Marfa.

De la sedinta au absentat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, dar si premierul Victor Ponta, care a fost inlocuit de vicepremierul Gabriel Oprea.

Din comunicatul remis presei la final reiese ca discutia a fost "constructiva", dar nu s-a pus problema unui eventual aviz. De altfel, Guvernul nici nu a cerut oficial acest lucru.

CSAT: Discutia despre CFR a fost "constructiva". Nu s-a emis o decizie

Consilierul prezidential Iulian Fota a declarat ca au fost lamurite toate problemele si ca in acest moment Guvernul nu mai are nicio opreliste in ceea ce priveste finalizarea privatizarii CFR Marfa.

Guvernul nu mai are oprelisti sa continue privatizarea CFR Marfa - consilier prezidential

In absenta premierului Ponta, aflat in concediu in SUA, guvernul condus interimar de Gabriel Oprea nu a adoptat nicio pozitie fata de concluziile sedintei CSAT.

In schimb, fostul premier Adrian Nastase s-a aratat nemultumit ca presedintele "si-a facut damblaua" si a convocat sedinta in timp ce premierul Ponta, vicepresedinte al CSAT, se afla in drum spre "tara marelui licurici (SUA - n.red.) si le-a sugerat ministrilor sa boicoteze sedintele CSAT pana la terminarea celui de-al doilea mandat al lui Traian Basescu.

Nastase indeamna ministrii la boicotarea sedintelor CSAT si dezvaluie unde e Ponta

Privatizarea CFR Marfa s-a impotmolit la guvern, premierul Ponta, care este si ministru interimar al Transporturilor dupa condamnarea la inchisoare a lui Relu Fenechiu, refuzand sa semneze contractul. Desi in caietul de sarcini se prevede un termen legal de 5 zile de la adoptarea hotararii in guvern, iar acesta a fost deja depasit, Hotararea nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial, asa ca nu se poate spune cu certitudine daca autoritatile statului au incalcat sau nu intelegerea cu Gruia Stoica, proprietarul GFR si castigatorul la licitatie a 51% dintre actiunile la CFR Marfa.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5223 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
47 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

in afacerea asta cu privatizarea CFR marfa - caci afacere este, n-a

ajuns la cine trebuia - eu propun responsabilizarea basului dupa model european: GFR sa-l dea in judecata pentru raspandirea de informatii calomnioase. Acestea au dus la imposibilitatea obtinerii creditelor bancare necesare si calomniatorul trebuie sa raspunda.
Spun "dupa model european" pentru ca asemenea actiuni in justitie la acest nivel nu sunt rare, in Germania de exemplu, firma magnatului Leo Kirch a fost bagata in faliment de afirmatiile unui CEO al Deutsche Bank, omul a murit de necaz iar mostenitorii sai au dat in judecata DB si dupa ani buni, au castigat despagubiri pe masura raului facut.
Cand te pretinzi presedinte, mai ales demis, nu ai voie sa faci asemenea afirmatii.

 
 

 

L-a inspirat calatoria pe mare!

Si whisky-ul stins cu bere, desigur!!!

 

Mai Ambidextrule.....

Nu e vorba de nici o inspiratie ! Traian Basescu e un politician de o mie de ori mai versat decat Ponta,Antonescu si ,,idolul,,tau Voiculesco !
V-a ciuruit,va ciuruie si va,va ciurui in continuare !

 

@4lea, oscar..raspunsul in cmentariul meu ora14-41

'

Pe Basescu il doare-n basca

de tot ce inseamna interes national, continuitate in actiuni si interese vitale tarii.
El a fost, este si va fi acelas 'vaporean' care face trafic cu orice daca ii poate aduce lui, si numai lui, un oaresice castig, material sau de imagine.
Nu stiu de ce dar ma gandesc ca la vremea can comanda doar un vapor, nu 'barcazul' Romania, ca dupa ce le bea bautura matrozilor din subordine in cantina vasului, si unde il injura pe secund ca e prost si nu se pricepe, la ajungerea in port 'soptea', 'dadea pe goarna' pe cativa dinte cei care nu-i placeau sau care nu-i faceau cadouri.
Cam asa arata,cred,atunci si mi se pare ca nu s-a schimbat de loc, pana azi.

Cred ca presedintele a dorit incaodata sa explice pentru.....

....tot prhostu, ca sa-nteleaga ca plagiatorul prim al tzarii, mai e si prim-mincinos al tzarii, curand si prim hotz al tzarii. Esti o rusine ptr. Romania pontalaule.

vad ca ai inteles explicatia

piratului mincinos si hotoman (flota, ciclop, etc) facuta sa o poti intelege!

Nu amice!

Se pare ca nu mai stie nici ce a mincat ieri daca il intrebi! Semne precoce de Alzheimer daca a uitat ce-a spus acum 2 saptamini! Un manipulator de mase!

Prostii nu vor intelege...

Ei sunt prosti si nimic mai mult. Nu-i mai stresa ca o faci degeaba...

Oricate explicatii va oferi Baescu pentru decizii sau politici

prezidentiale, eforturile MEDIA i-o va baga tot timpul pe EU in pat, iar dolofanul B.CHIRIEAC va fi adevarata CCR ...si daca te gandesti ca nici nu cere f. mult, daca nu cumva o fi schimbat tariful

* Mai s-o multumi escrocul cu resturi de la cina lui SOV si pupaturi in bot si dos, al cainelui marelui afacerist moldovean , basca niste bishnita cu telefoane speciale de la SRI ?

Uslamagii sunt facuti varza! I-a ciuruit Base.

Io zic: mai bine s-ar aduna uslamagii sa faca donatii sa-l ajute pe Nascase sa-si plateasca datoria aia ca omu' a cheltuit ce-a furat pentru partid.

Pauza de zambet I

Se zice ca tarmurile Floridei sunt bantuite de rechini. De cateva zile numarul acestora a crescut. Cu doi.

 

Marfă Băse

Plin de ironii fine și mai puțin fine.
M-aș supăra pe el dacă le făcea gratis (ironiile), dar Ponta se cere plesnit.Așa-i omul. Și dacă omul o cere atunci normal că-i trebuie dat!
:))

 
 

Și-au luat dozele de heroină de la GRIVKO. Cu asta

ii face Felix să și leviteze. Ei nu mai sunt oameni. Au devenit niște dependenți de droguri turbați pe care Felix ii folosește ca pe animalele asomate.

Pauza de zambet II

Premierul reproseaza presei ca i-a stricat vacanta prin dezvaluirea destinatiei. Presa ii da replica: si tu ne-ai stricat-o vara trecuta.

Nastase a spus unde-si face premierul vacanta.

Simtu' umorului merge mina'n mina cu bunu' simt

Voiculistii niciodata n'au avut simtu' umorului.

Frequently given answers:

@ oscar, 15:11
Poziția rezervată, comentariul șters (de bun ce era)

Știi, pleOscar, CSAT a avizat de mult timp STRATEGIA de privatizare, conform legii de care vorbești, insă restul era responsabilitatea guvernului iresponsabil...

Guvernul a presat pentru crearea unui precedent ...

Vom crea si noi un precedent.Nu acum.Peste vreo 3-4 luni cand va veni prima factura la gaze majorata cu 160%.

 

Multumeste-i pentru asta lui Bok....

,,,sau kui basescu ca e tot aia....au agreat graficul cu vreo0 2,5 ani in urma.....atunci de ce n-ai sarit in sus amioce?

V-a uns Voiculescu cu H2SO4 la cuur. Parcă sunteți

in criză de epilepsie.
†††Muerte de Voiculesco†††
Jos mafia roșie!

Pauza de zambet III

Pauza de zambet III Se spune că la Miami pe plajă e și Crin Antonescu, alături de Ponta. Daciana nu e cu ei. In schimb, e bona filipineză. Cred că discută politică.

Se coace de o noua suspendare.

Pe "surse" .. Ponta si Antonescu se afla in tandem pe plaja din Miami. Probabil, pentru a-si masca incompetenta, vor lansa o noua actiune de suspendare. Acum au si motivul. Presedintele, ca sef al CSAT, nu si-a indeplinit "atributiunile functionale" neavizand privatizarea CFR! Ii doare'n basca de faptul ca HG din 24 iulie nu are nevoie de avizul CSAT pentru a fi publicata in MO si sa creeze efecte juridice. Nu conteaza ce spune legea, conteaza ca spun ei doi si instrumentele media de propaganda.
Basescu azi a aruncat pisica.... despagubirile pe care le va cere GFR in cazul in care HG nu se publica in MO, in cazul in care nu se semneaza contractul. etc.

PS. Vorbea al 4lea mai sus de procese. In fata cui au sanse mai mari avocatii lui Stoica? In fata guvernului pentru ca nu a publicat in MO Hotararea de Guvern, sau pe Basescu, care a spus ceva dar care nu poate fi dovedit ca a creat daune din moment ce Stoica inca nu poate face demersurile de imprumut neavand semnat contractul cu guvernul? Cata minte iti trebuie? Dar probabil si dupa ce GFR va castiga eventualaul proces cu guvernul Romaniei, comentatorii "independenti" vor spune ca tot din cauza lui Basescu!

Hehehe, si ce o sa faceti?

o sa va luati cu mainile de partea din dos a corpului si o sa sariti in sus?
Cand majora boc-alaul preturi si tarife, unde erati?

Tu care trăiești cu rație fixă de furaje la ieslea

GRIVCO, nu ai cum să știi că pe vremea lui Boc iți ajungeau banii puțini toată luna, spre deosebire de vremea voastră, a proștilor asistați, cand banii cei mulți nu-ți ajung nici jumătate de lună.
Ție ca sclav, ce-ți pasă? Rumegi ce-ți dă Voiculescu și nu-ți faci grijă de nutreț. Numai că o să-ți intre stăpanul la parnaie și o să vă ia gaia, haimanalelor.

Mooooama, s-a ieftini tpainea de nu se poate!

Se traieste tot mai bine de cand a venit Uslamul la putere.

- CFR Marfa cred ca este ultimul cui in cosciugul guvernului Pitz-Ponta. Si un cui din ala lung, pe care Base-l bate cu placere diabolica, cu strigaturi la fiecare lovitura.

Frequently drawn conclusions:

Poftim răspuns la comentariul care anunță scumpiri:
" Hehehe, si ce o sa faceti?

o sa va luati cu mainile de partea din dos a corpului si o sa sariti in sus?"

Bă turbincă, dacă n-ai ce face, du-te sparge niște semințe ascultă niște manele și, odată intrat in mediul tău, te vei simți fericit. cel puțin pană la sosirea facturilor de care vorbea "conti"...

Nene Apollo 13

"Multumeste-i pentru asta lui Bok.... sau kui basescu ca e tot aia....au agreat graficul cu vreo0 2,5 ani in urma". Pai stai, frate, nu a venit USL-ul la guvernare? Nu avem dreptate pana la capat? Sa renunte la acordul cu FMI, sa renunte la liberalizarea gazelor, sa dea gaz ieftin si subventionat la tot poporul, dar sa nu cumva sa fie gaz de sist, ca otravesc poporul.

Cum???? USL-ul nu poate face nici macar atat lucru? De, nene, e usor sa dai din gura cand esti in opozitie, sa promiti luna de pe cer, sa il faci pe Boc albie de porci. Cand ajungi la putere, e naspa.

Cine mai este si Basescu ? para era destitituiut anul trecut.

Era unul ce privea printre bichinii lui Elena Udrea.

 

ei nu ma-n-nebuni!nea nicu?

si tu pe unde privesti, piti? nu cumva prin slipurile "baietilor"?ca pari cam nef.....?

 

Strange-l pe Ponta Axinte Parțag de pe maidane și mană-l la

muncă. Nu vezi că el face treabă ca vanturelul?
Notă:in grai bănățean, vanturelului i se spune 'fuce vant'.

Hai acasa Plagiatorule...

...ca te face praf marinaru'
Inca o astfel de conferinta a lui Basescu si pe Plagiator n-o sa-l mai vrea inapoi nici macar PSD-istii, ca PNL si PC deja ii poarta sambetele )))
Interesanta este si pozitia ministrilor lui Ponta care, dupa sedinta CSAT au tacut malc. Niciunul n-a scos nici macar o vorbulita despre ce s-a discutat acolo. S-au lamurit ca e mai bine sa taca si sa-l lase pe Plagiator sa-si rezolve problema cu privatizarea CFR. Impreuna cu Fenechiu, bineinteles. Se pare ca nici macar ministrii nu mai sunt dispusi sa plateasca oalele sparte de Plagiator.
)))

 

Care ministrii sa faca "gat" ?

Dusa sau Corlatean? Unul este ocupat cu OZN-urile inamice iar celalalt inca nu stie ce este cu el la MAE! Restul ... sunt liberalii Stroe, Vosganian, Chitoiu, justitiarul Cazanciuc (care nu a semnat nici macar HG), si vicele Oprea, reevaluat de atatea ori ca nici el nu mai stie de partea cui "lupta"!

De ce mai era necesara aceasta "declaratie de presa" ...

...odata ce CSAT s-a intrunit si s-a incheiat asa cum incepuse?! Daca totul e-n curtea Guvernului si a Min. Transporturilor, ce mai cauta Palatul Cotroceni in aceasta discutie?!

 

Ca să intrebe oligofrenii.

†††Muerte de Voiculesco†††

Păi, nea D iliu

De asta, deoarece vineri era un scor relativ neutru, și amu ca să marcheze Băse 3-0, ca in prelungiri....

Pt ca de-aia exista un presedinte al tarii.

Sa lamureasca absolut toate problemele de nivel national, ca romanii sa stie despre ce este vorba.
Dupa aceste conferinte, fiecare e liber sa-si traga propriile concluzii, sa-l aprobe, sa-l injure sau sa se mire ca.....matale!

Mare e gradina lui Dumnezeu

si.... divers populata!

@ivanturbincă, da grădina zoologică a lui Felix

locuită de voi? Toate căzăturile, firește că diverse, sunt stranse in ea. Este locul cu cea mai mare densitate de tolomaci și orătănii leniniste de pe Pămant.

Frequently drawn conclusions:

@ ivanturbinca
05.08.2013, 16:01

Mare grădina, da.
Și toate turbincile-i sar gardu' odată cu 'teligenții care le poartă-n spate...

Cine nu aplauda e manelist!

Citesc fel si fel de comentarii, unele comandate, altele inspirate din gandirea si priceperea fiecaruia. Lipseste insa un lucru elementar romanilor: uniunea in gandire. Cand vine vorba de interesul national ne sabotam cat putem si cand nu iese cerem ajutor.

1. GFR nu a avut bani si nici nu va avea. Ei au multe alte credite si nu au acces la fonduri suficiente pentru a plati contractul cu Guvernul Ponta.

2. Contractul nu e semnat pentru ca hotararea de guvern semnata de Ponta nu a fost publicata in Monitorul Oficial. Daca acest lucru se va intampla atunci Ponta va raspunde in fata legii. Partea asta e CIOCANUL.

3. Planul initial a fost tregiversarea din care Gruia sa scoata in instanta cateva milioane iar contractul sa fie nul. Punct si de la capat ca si cu Oltchim. Voi chiar credeti ca Ponta face sau stie sa faca privatizari?! La cati someri sunt in clipa de fata asta nu e conducere socialista, dimpotriva.

4. Daca privatizarea nu se face si asta e sigur atunci Plagiatorul se pozitioneaza exact acolo unde trebuie, adica pe NICOVALA.

Privesc cu incredere si optimism vremurile cand Basescu va pleca de la Cotroceni. Restrictiile ce i se aplica acum plus informatiile adunate de la Omar vor furniza suficienta munitie pentru curatenia generala. Gunoaiele is jegul vor disparea, ca si cei ce scriu pe aces site la comanda USL.

DA! Penalii vor intra la puscarie unde le e locul nu va fie teama. Daca nu sunt suficiente puscarii atunci cotizam la contruirea altora. Sa-i adunam pe toti si apoi sa-i raspopim.

Se aude Latrina3 si publicul antenist?

Vine Tepes vine!

 

:)) Acum sa fiu serios. Ponta STIA de intentia lui

Fenechiu. Stia de toate masinatiunile din spatele celei mai "transparente" privatizari. Si astepta momentul sa-i termine pe liberali cu asta. Imagineaza-ti cum si-ar fi consolidat Viorel Ponta pozitia de lider absolut al USL in cazul in care il demitea pe Fenechiu pe motiv de privatizare nereusita!
Dar soarta .. s-au intamplat doua lucruri neprevazute de Viorel Ponta , condamnarea lui Fenechiu de catre justitie si "acordul" lui Antonescu dat presedintelui asupra intentiei celui din urma de a-l lasa interimar pe Viorel Ponta! Si brusc, din castigator si acuzator, Victor Viorel Ponta devine responsabil de un esec! Si de aici toata disperarea, toate balbele. Spune premierul ca nu se gandeste la o noua suspendare? Minte. Daca CCR ar fi validat propunerea de cvorum de 30%, azi stiam data scrutinului!

Incompetenta se vede de departe la Plagiator.

Poate ca avea o sansa ca procuror dar nici acolo nu si-a facut treaba. E obisnuit sa asculte si sa faca. Macar daca ar avea un indrumator priceput dar stim bine ca nici la lucrarea de doctorat nu a avut si a trebui sa o copieze.

L-am urmarit f atent cand vorbea despre Hayssam si acum ii cunosc mimica atunci cand minte, mai bine decat inainte. La momentul respectiv habar nu avea despre ce vorbea dar dadea din gura ca moara cand merge in gol. Cuvinte ieseau din gura lui dar nu se auzea nimic inteligibil.

Am sa inchei cu singurul lucru corect pe care la afirmat: "nu sunt la curent" .. . . . ar trebui sa-i furnizam noi vo doua galeti.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor