Traian Basescu: UDMR ramane o formatiune politica a echilibrului

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 13:06
1352 citiri
Traian Basescu: UDMR ramane o formatiune politica a echilibrului

Consilierul de stat Catalin Avramescu a transmis, sambata, un mesaj din partea presedintelui Traian Basescu reprezentantilor UDMR, in care seful statului apreciaza ca Uniunea este un partener de incredere si un factor de echilibru.

"Sunt unul dintre cei care cred ca minoritatile fac o tara mai frumoasa si mai puternica, atat timp cat isi pot pastra valorile culturale si istorice. UDMR a fost si va ramane din acest punct de vedere o punte importanta de legatura in relatiile dintre noi", se arata in mesajul presedintelui Traian Basescu, citit la Congresul UDMR de seful Cancelariei Presedintelui, Catalin Avramescu.

Alegeri in UDMR - Cine va fi succesorul lui Marko Bela?

De asemenea, mesajul prezidential a subliniat faptul ca maghiarii din Romania sunt "parteneri de incredere, in vremuri dificile cand poate multi altii" au stat pe margine si au criticat pe aceia care "isi asuma iesirea din criza".

"Dupa 20 de ani avem nevoie mai mult ca oricand de o viziune complexa si de o intelegere comuna a problemelor reale ale Romaniei si ale UE. Valorile comune impartasite de cele mai importante partide din Coalitia guvernamentala in cadrul celei mai mari familii politice europene reprezinta motorul actiunii noastre de modernizare a statului.

Pentru mine, UDMR ramane o formatiune politica a echilibrului care si-a adus o contributie esentiala in procesele dificile de reforma a Romaniei, iar viitorul o va demonstra. S-au adoptat legi importante in domeniul sanitar si in educatie care sporesc autonomia locala. Si stiti bine ca sunt unul dintre politicienii care au sustinut totdeauna un proces real de descentralizare (...)

Impreuna ne-am asumat inca de la semnarea Pactului pentru educatie un pas important in procesul de modernizare a educatiei copiilor nostri", a mai aratat Traian Basescu in mesajul transmis delegatilor Congresului UDMR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Traian Basescu Congres UDMR , #presedinte
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
"Sunt unul dintre cei care cred ca minoritatile fac o tara mai frumoasa si mai puternica