Traian Basescu va face o vizita oficiala la Chisinau, la jumatatea lui ianuarie

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 16:26
1623 citiri
Traian Basescu va face o vizita oficiala la Chisinau, la jumatatea lui ianuarie

Presedintele Traian Basescu a confirmat ca va intreprinde o vizita la Chisinau in a doua jumatate a lunii ianuarie.

Basescu va intreprinde o vizita oficiala la invitatia presedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, care a mentionat, pentru jurnaltv.md, ca a discutat la telefon cu presedintele Romaniei si a primit confirmarea vizitei.

Anterior, Mihai Ghimpu a avut o convorbire telefonica cu omologul sau roman, Traian Basescu. Discutia dintre cei doi a intervenit dupa ce Ghimpu l-a invitat oficial in vizita pe presedintele Romaniei. Presedintele interimar al Republicii Moldova sustine ca inca nu a fost pusa la punct agenda vizitei dintre cei doi sefi de stat.

Aceasta urmeaza sa fie prima intalnire dintre cei doi sefi de stat, in calitatea lui Mihai Ghimpu de presedinte.

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, i-a adresat recent omologului sau roman invitatia de a efectua o vizita oficiala, intr-o perioada convenabila presedintelui Traian Basescu, pentru a discuta noi masuri prin care Romania sa sustina integrarea europeana a Republicii Moldova.

Administratia prezidentiala de la Bucuresti a confirmat, pentru StireaZilei.md, ca presedintele roman va veni in Republica Moldova, dupa mai bine de un an de la ultima sa vizita.

"Nu pot sa va spun concret pe ce data va merge Domnul Presedinte in Republica Moldova, pentru ca inca se lucreaza asupra programului. Abia l-am primit", au spus pentru Stirea Zilei responsabili din departamentul de comunicare publica al Presedintiei Romaniei.

Ultima data Traian Basescu a fost la Chisinau in luna august 2008 si a avut o intrevedere cu presedintele Vladimir Voronin. Vizita in Republica Moldova a facut parte din turneul lui Basescu in Ucraina, Republica Moldova, Azerbaidjan, Georgia si Turcia. Subiectul principal al discutiilor l-a constituit conflictul armat din Georgia si consecintele acestuia in plan regional.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Traian Basescu vizita Republica Moldova, #Basescu intalnire Mihai Ghimpu, #Basescu vizita Chisinau , #presedinte