Traian Basescu vrea ca Palestina si Israelul sa traiasca in pace (Video)

Duminica, 12 Iulie 2009, ora 11:19
1863 citiri
Traian Basescu vrea ca Palestina si Israelul sa traiasca in pace (Video)

Presedintele Traian Basescu va pleda, in cadrul intalnirilor oficiale de la Autoritatea Nationala Palestiniana, pentru continuarea procesului de pace din regiune, precizand ca este preocupat in mod deosebit si de intalnirea cu romanii care locuiesc in aceasta zona.

"As spune ca vizita la Ramallah este o incheiere a unui ciclu de intalniri pe care le-am avut cu liderii din Orientul Mijlociu, toate tratand in principal problematica securitatii in Orientul Mijlociu, problematica de interes major pentru Romania, avand in vedere propria ei securitate. De asemenea, in zona Orientului Mijlociu Romania are interese economice deosebite si nu in ultimul rand problematica legata de energie, si problematica legata de romanii care locuiesc in tarile din Orientul Mijlociu", a explicat presedintele Traian Basescu,duminica, la Areoportul Henri Coanda, inainte de plecarea la Autoritatea Nationala Palestiniana.

Presedintele a amintit ca vizita pe care o face la Ramallah este precedata de intalniri cu presedintii Egiptului, Irakului, Libanului, Israelului si cu regele Iordaniei.

Seful statului va sustine in aceasta vizita pozitia exprimata si cu ocazia intalnirilor cu autoritatiledin Israel, continuarea procesului de pace, avand in vedere evolutiile politice din regiune.

"Obiectivul care trebuie atins este-doua state: Palestina si Israel in pace si securitate, subiectul securitatii fiind extrem de important pentru Israel. Nimeni nu poate cere Israrelului sa tolereze acte de terorism pe propriul teritoriu sau insecuritate la frontiere", a spus presedintele.

Seful statului a aratat ca unul dintre subiectele de discutie cu presedintele si cu premierul Autoritatii Palestiniene va fi terorismul, "avand in vedere ca zona Orientului Mijlociu este un furnizor de acte de terorism care se petrec chiar pe teritoriul statelor din regiune".

De asemenea, in aceasta vizita se va semna un acord de cooperare intre Ministerul de Externe roman si Ministerul de Externe al Autoritatii Nationale Palestiniene.

In programul vizitei se afla si o intalnire cu romanii care locuiesc pe teritoriul Autoritatii Palestiniene. "Voi avea o intalnire cu romanii din Palestina, din acest punct de vedere v-as aduce aminte dificultatile majore pe care le-am avut la evacuarea romanilor din Palestina cu ocazia evenimentelor militare care au avut loc in regiune, romani care nu aveau nici macar actele aduse la zi, de aceea acest lucru ne ocupa in mod deosebit", a precizat seful statului.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, efectueaza duminica, o vizita oficiala la Autoritatea Nationala Palestiniana, la invitatia omologului sau, presedintele Mahmoud Abbas, urmand a se intalni si cu premierul Guvernului palestinian si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Basescu Palestina Israel, #Israel Palestina pace , #presedinte