Umbla Basescu cu soparla? (Opinii)

Marti, 20 Martie 2012, ora 21:03
3492 citiri
Umbla Basescu cu soparla? (Opinii)
Foto: Arhiva

Duminica seara. Presedintele Traian Basescu la un taifas cu maestrul Ion Cristoiu pe B1TV. O discutie cu iz amical, in care seful statului a indrugat verzi si uscate din agenda sa politica, a vorbit despre izbanzile sale, despre ambitii si dezamagiri, si-a exprimat opinii despre "greii" partidului aflat la putere.

La un moment dat, presedintele a scos din maneca un subiect bomba, care l-a lasat cu gura cascata pe moderator: in februarie, la consultari, i-ar fi oferit lui Ponta functia de prim-ministru, dar acesta ar fi refuzat-o. Si, ca dovada ca nu joaca la cacialma, presedintele a invocat stenograma discutiei si audiograma.

Din stenograma reiese faptul ca Ponta n-a comentat nimic la aceasta propunere, lasandu-i sa vorbeasa pe Daniel Constantin si pe Crin Antonescu.

De ce a tacut Ponta? De ce dupa consultari nu a dezvaluit presei propunerea facuta de presedinte? Sa fi stiut Victor Ponta mai multe decat Antonescu si Constantin in momentul in care s-au dus la consultari? Minte Ponta? Pai, mai in gluma, mai in serios, Ponta ar fi putut fi premier.

Pe de alta parte, pare evident ca Basescu a aratat pisica unei anumite fractiuni din PDL, numita de presedinte "greii" partidului.

In acest caz, seful statului se contrazice singur in momentul in care a spus ca nu-l va numi niciodata pe Ponta premier. Totusi, i-a facut propunerea... Sa nu fi fost aceasta serioasa? Sa fi fost facuta sub semnul hahaielii? Ca tot a spus presedintele (a doua zi dupa interviul acordat lui Cristoiu), pe un alt post de televiziune, ca nu va da publicitatii audiograma. Umbla Basescu cu soparla sau jocurile sunt mult mai adanci? Unde mai pui ca, inca din decembrie, anul trecut, se stia de existenta unui alt personaj pentru functia de premier dupa cum tot seful statului a declarat: Razvan Mihai Ungureanu.

Poate presedintele vrea sa le dea o lectie democrat liberalilor pentru ca "partidul sta ascuns". "Uitati-va ce oameni trimit la televizor, niste purtatori de cuvant fara notorietate. Greii nu vor sa se expuna. Ei apar cand se-mpart functiile", spune Basescu.

In acest context, Cristoiu intreaba: "Udrea, Anastase, cat de grele sunt"? "Mai au de mancat politica, spre a ajunge grele!", comenteaza presedintele.

Spre sfarsitul taifasului, Traian Basescu face iar o declaratie care l-a lasat pafff! pe Ion Cristoiu: dupa terminarea mandatului va infiinta o fundatie unde sa-i introduca el pe cei tineri in tainele politicii. Gandul acesta il face sa hahaie de incantare.

Pai, nu a zis presedintele ca vede pe la televizor tot felul de analisti neica-nimeni, tot soiul de profesori care nu sunt capabili sa duca o fraza pana la capat? A zis. Ei, la viitoarea scoala basesciana ii va dascali pe invatacei intr-ale discursului politichiei. Ca deh, domnia sa are experienta.

E bine. Dar, poate ar fi si mai bine daca s-ar infiinta o fundatie in care sa se invete bunele maniere in politica. De asta ce ziceti?

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Basescu Ponta premier, #Basescu Cristoiu B1, #Basescu stenograma Ponta , #presedinte