Un guvern cu Becali, Vadim si DDD (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 26 Septembrie 2011, ora 07:53
5056 citiri
Un guvern cu Becali, Vadim si DDD (Opinii)
Foto: nationalist.ro

Adevarul este ca PDL are nevoie ca de aer de ajutor in 2012 pentru a mai supravietui la putere. Si, in ciuda tuturor zbaterilor si avantului Opozitiei, cred ca il va si obtine.

Traian Basescu singur nu mai este suficient. Presedintele este o tinta moarta, ceea ce il face indestructibil in fata atacurilor, dar esecurile ultimilor trei ani, de cand domnia sa a devenit practic premierul - sef de stat, nu il vor ajuta deloc sa traga partidul dupa el.

De la PDL nu poti sa mai ceri nimic. De la Emil Boc, nici atat. Cat despre exponatele de succes din galeria-i stearpa - de la Elena Udrea, Roberta Anastase, Traian Igas, Ialomitianu sau Bachonschi - ele vor trebui mai degraba ascunse in campanie. Amintirile nefericite pe care le nasc acesti ministri vor trebui destul de repede inlocuite cu ceva pozitiv. Ori, partidul are nevoie in 2012, pentru a se salva cat de cat, de schimbari frecvente din Guvern. Remanieri peste remanieri, doar doar se va inocula ideea ca PDL da tot ce are mai bun pentru tara si popor.

Insa, pentru ca partidul se misca greu, schimbarile se fac lent, iar mesajele nu sunt trasmise asa cum ar trebui, cu viteza si claritatea cu care ele sunt impuse, este tot mai mare nevoie de o mana de fier care sa calauzeasca turma catre capatul tunelului. Aici intervine, desigur, presedintele. Fara a avea ce sa mai piarda, intra in joc mai agresiv decat oricand, iar discursul sau este mai fara perdea ca niciodata.

Dusmanii poporului sunt treziti la viata, eterna strategie este adusa din nou in scena. Jocul victimelor care controleaza intreaga putere este aruncat inca o data pe piata. Pentru a da forta viitoarei campanii, de aceasta data este creata si o asteptare uriasa in jurul unei fantasme, a unei iluzii supreme, a ceva ce nu va exista niciodata. Tocmai de aceea, dupa cum singur recunoaste, presedintele a trimis-o pe Ioana, fata sa cea mai mare, posesoarea retetei de vanzari anterioare, sa inscrie miscarea politica menita a-l salva la OSIM.

Trambitat o perioada de fostul ministru al nemuncii, Sebastian Lazaroiu, proiectul Alba ca Zapada s-a stiut a fi din fasa mort. Insa ideea lui dainuie si cheama adepti. Niciodata nimeni din interiorul PDL, Boc sau Basescu, nu si-a facut vreo iluzie in existenta concreta a ceva ce era imposibil sa existe. Insa pentru romanii care inca mai cred, pentru cei care inca mai spera, pentru naivi si optimisti incurabili, care inca mai cred in dreapta si stanga, in bine si rau, pentru ei Alba ca Zapada se va contopi in Partidul Democrat Liberal. Intr-o forma sau alta, mai devreme sau mai tarziu.

Desigur, asa cum a spus presedintele "nu in sensul la ceva ridicol", dar cu perspective de a coagula toata oastea de stransura a tuturor circarilor reevaluati - Gabriel Oprea, Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu si cine s-o mai gasi dispus sa sara in ajutorul unui presedinte amenintat a fi trimis in Opozitie. Aceasta este marea miza - va fi sau nu va fi izolat Traian Basescu dupa 2012? Pentru ca stie prea bine ce il asteapta, daca PDL si acolitii sai pierd alegerile de anul viitor, presedintele va fi tot ce-i sta in putinta sa nu piarda acest razboi.

Scenariul cu Regele Mihai sustinut de USL si pentru a reinstaura monarhia este aruncat pe piata doar pentru a compromite Uniunea Social Liberala. Asa cum, in 2009, proiectul Iohannis Klaus a fost respins pe baza aceluiasi motiv - are in spate o monstruozitate. Pentru ca este imposibil sa ne imaginam cum ar trai Traian Basescu cu Victor Ponta premier, vom avea o lupta pe viata si pe moarte pentru a se evita o astfel de perspectiva.

Dar, in cazul in care ea nu se va petrece, oare cum va arata un viitor Guvern din 2012 in care, pe langa actualii Traian Igas, Ialomitianu si Gabriel Oprea, ii vom vedea aliniati la masa lui Emil Boc pe Corneliu Vadim Tudor, Gigi Becali si, senzational, pe Dan Diaconescu? Oare aceasta va fi Romania moderna si reformata pe care a promis-o Traian Basescu? Nu de alta, dar deja am vazut ca toti acesti tribuni si-au manifestat placerea deosebita de a pune umarul la constructia Miscarii Populare.

Cum PDL nu va avea de ales in 2012, trioul cel naprasnic va fi singurul colac de salvare pe care Traian Basescu il va putea pune pe gatul pedelistilor. Un viitor care suna deja extrem in toate felurile posibile si imposibile.

Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Risto Radunovic este unul dintre jucătorii de bază ai FCSB, având cotă de piață evaluată la 1,4 milioane de euro. Muntenegreanul are contribuții importantă acesta fiind un jucător...
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
FCSB poate fi campioană la finalul acestui sezon având un avans considerabil față de rivale, din play-off mai fiind de disputat încă cinci etape. FCSB are 11 puncte avans față de locul 2....
#Traian Basescu presedinte, #Corneliu Vadim Tudor, #Dan Diaconescu, #Gigi Becali, #alegeri generale 2012 , #presedinte