Un meci amical fara Basescu la mormantul lui Diaconescu (Opinii)

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 12:20
4418 citiri
Un meci amical fara Basescu la mormantul lui Diaconescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Urata e lumea cand moare un om de pe urma caruia politicienii isi dau seama ca pot profita, deoarece nu mai are cum sa le dea replica! Iar pelerinajul de la catafalcul lui Ion Diaconescu o demonstreaza cu prisosinta, mai ales romanilor care n-au uitat anii de dupa Revolutie.

Invitat de jurnalisti sa le spuna intamplari cu liderul taranist, Ion Iliescu si-a adus aminte cum a primit el, in 1990, cand era seful CFSN, "delegatia taranista", adica pe Corneliu Coposu si Ion Diaconescu. Si ce oameni de dialog erau, ce miute de pus tara la cale organizau ca sa nu aiba poporul sentimentul ca-si trag la genunchi in detrimentul interesului national! Adica vezi, Doamne, cum ar trebui sa faca acum Traian Basescu, presedintele conflictual.

Buna tema. M-am intrebat de multe ori daca atitudinea actualului presedinte fata de Ion Iliescu este potrivita. Vazand demonstratia de politicianism de langa catafalcul lui Ion Diaconescu si rememorand istoria recenta, am decis ca da.

Indiferent care sunt motivele pentru care seful statului refuza sa bata balma cu cei pe care-i socoteste sursa raului de dupa revolutie - ca e si domnia sa, pana la urma, tot un politician -, nu cred ca pentru ca natiunea sa aiba impresia ca este un factor de stabilitate ar trebui sa participe la o miuta cu Ion Iliescu. Ion Iliescu pe care Calin Popescu Tariceanu l-a laudat tot miercuri: "este omul dialogului!".

Dar in 1992, cand la presedintie a candidat Ion Ratiu, colegul de partid al lui Coposu si Diaconescu, si caruia Ion Iliescu i-a reprosat ca nu a mancat salam cu soia, nu era? In 1996, cand Emil Constantinescu, sustinut de CDR-ul din care facea parte si Tariceanu, aflat acum in zona liberala de actiune, ii reprosa ca a orientat tara spre rusi, cum era domnul Iliescu?

Adica dupa ce i-a executat o viata pe taranisti, fostul presedinte vine acum la mormant si le subliniaza calitatile doar ca sa infinga o ghioaga in capul lui Traian Basescu?

De prost gust! In timp ce Coposu si Diaconescu inghiteau in sec, Iliescu, tanara speranta a Partidului Comunist Roman, manca la micul dejun doua briose si bea cacao cu lapte. Pe Diaconescu l-a operat un student in anul I la Medicina cu o lingura si n-am auzit ca pe Iliescu sa fi intervenit chirurgical un plutonier major.

Ion Iliescu e ca raia, nu mai scapi de el. E trist ca nu are urmasi, dar sa ma lase in pace, ca nu-s nepotul lui. Sau a dat in mintea copiilor si a uitat unde s-a aflat dusmanul de clasa in vreme cand el era un privilegiat, mai stii?

Domnule Iliescu, ma lesi?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ion Diaconescu murit inmormantare, #Ion Iliescu Ion Diaconescu, #Traian Basescu Ion Diaconescu, #Iliescu Basescu Tariceanu Diaocnescu , #presedinte
Comentarii