Urari de la Traian Basescu de Ziua Constitutiei

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 10:22
1737 citiri
Urari de la Traian Basescu de Ziua Constitutiei
Foto: presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a transmis joi un mesaj, cu ocazia aniversarii a 20 ani de la aprobarea noii Constitutii a Romaniei.

Seful statului precizeaza ca Legea fundamentala nu trebuie privita ca ceva imuabil si ca normele acesteia trebuie adecvate periodic la realitatile politice, economice, sociale, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

"Aniversarea celor 20 ani de la aprobarea noii Constitutii a Romaniei, prin referendumul organizat in data de 8 decembrie 1991, reprezinta un moment festiv, dar si o ocazie de bilant.

La acel moment, adoptarea Constitutiei, prin vointa a peste 8,4 milioane de cetateni, a marcat reinstaurarea democratiei si a statului de drept in Romania. In cei 20 de ani de existenta, Legea noastra fundamentala s-a dovedit a fi un corp de principii si norme moderne, ce a deschis drumul statului de drept si al economiei de piata. Constitutia a reprezentat, in tot acest timp, o garantie a drepturilor fundamentale ale omului, dar si a functionarii institutiilor de baza ale statului", transmite Traian Basescu.

Presedintele subliniaza ca dezvoltarea unui sistem politic pluralist, crearea unui cadru institutional democratic si aderarea Romaniei la sistemul de valori promovat de institutiile euroatlantice au fost posibile si datorita acestei Constitutii.

"O Constitutie reflecta insa starea unei natiuni si afirmarea valorilor fundamentale ale statului de drept. Ea nu trebuie privita ca ceva imuabil. Acesta este si motivul pentru care cred ca adecvarea normelor sale fundamentale la realitatile politice, economice sau sociale trebuie regandita periodic", se mai arata in comunicat.

Mesajul lui Traian Basescu se incheie "cu un sincer" 'La multi ani!' de ziua Constitutiei Romaniei.

D.R.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ziua Constitutiei Traian Basescu, #mesaj Basescu Ziua Constitutiei , #presedinte