Ziare.com

Van Rompuy se declara impresionat de rezultatele Romaniei in privinta Schengen (Video)

de Camelia Badea
Joi, 24 Februarie 2011, ora 12:57

   

Van Rompuy se declara impresionat de rezultatele Romaniei in privinta Schengen (Video)
Presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a fost primit, joi, la Palatul Cotroceni, de presedintele Traian Basescu, prilej cu care s-a declarat impresionat de eforturile si rezultatele obtinute de Romania privind aderarea la Spatiul Schengen.

"Sunt perfect constient de faptul ca obiectivul este de o importanta esentiala pentru cetatenii romani. Am fost informat de presedintele Traian Basescu despre activitatile depuse in acest sens(...) Sunt impresionat de rezultate, problema va fi rediscutata curand in cadrul Consiliului European. Primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, mi-a spus ca este hotarat sa acorde o prioritate importanta aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen pe timpul presedintiei ungare", a declarat van Rompuy, la finalul intalnirii cu seful statului roman.

Acesta a trecut in revista si celelalte teme discutate cu presedintele Traian Basescu, printre care evolutiile din domeniul energetic, consolidarea zonei euro si a politicilor europene, stabilizarea economiei si finantelor publice in statele UE, dar si relatiile cu statele din estul Europei, precum si situatia protestelor din Orientul Mijlociu si nordul Africii.

Traian Basescu a adaugat la cele spuse de presedintele Consiliului European faptul ca Romania si-a aratat sustinerea pentru modificarea Tratatului de la Lisabona, in vederea instituirii mecanismului european de stabilitate si a propus completarea pactului de crestere a competitivitatii.

"Am insistat asupra unui aspect legat de contributia unui stat membru UE la finantarea mecanismului de stabilitate. Avem o singura problema asupra careia am atentionat: distributia contributiei asa cum ea este acceptata de cea mai mare parte a tarilor ar dezavantaja Romania. Am solicitat un mod de calcul care sa nu ne puna in dificultate", a declarat seful statului, fara a oferi detalii suplimentare.

In ceea ce priveste pactul de crestere a competitivitatii, Traian Basescu si-a exprimat satisfactia asupra faptului ca presedintele Consiliului European va transmite in zilele urmatoare o propunere revizuita legata de adaugarea unor elemente noi, legate, printre altele, de costul unitar al fortei de munca, reformele sociale, sau propuenri privind politici de stimulare a concurentei.

Presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, se afla pentru a doua oara la Bucuresti de la preluarea mandatului sau. El va avea o intalnire, joi, dupa amiaza, si cu premierul Emil Boc.

De asemenea, presedintele Traian Basescu va sustine joi, de la ora 17.00, o conferinta de presa pe teme de politica europeana, la care va prezenta pe larg subiectele dezbatute la intalnirea cu presedintele Consiliului European.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1357 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Van Rompuy se declara impresionat de rezultatele Romaniei in privinta Schengen

Poate face si o declaratie si la posturile TV :Realitatea si Antena 3.Domnule Ponta si domnule Antenescu ati luat la cunostinta ? Sper ca nu plecati cu vreo alta jalba-n bat in care sa ponegriti Romania.

 

Poate face si o declaratie si la posturile TV :Realitatea si Antena 3

Intamplator sunt acasa pe ... Realitatea. O ard cu vama de la Ploiesti :)) .... nimic pana acum , decat ca acun o ora o reporterita cam tuta a scapat un "succesuri" nesesizat de nimeni bineinteles.

Van Rompuy se declara impresionat de rezultatele Romaniei in privinta Schengen

Poate sa spuna orice de bine. Oricum nu e bine ce face Romania sub conducerea lui Baselu (vor declara toate posturile uslase).
Daca ar fi spus de rau , ... eeee, era cel mai destept, toti cei care dorm pe la televiziunile uslase ne-ar fi zis ca ei de mult au spus dar .... parca-l si vad pe Atanasiu.
Nasol pentru asociatia de locatari.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor