Vezi ce partide merg marti la consultarile de la Cotroceni

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 15:36
3802 citiri
Vezi ce partide merg marti la consultarile de la Cotroceni
Foto: Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu a chemat partidele parlamentare la Cotroceni, la consultari, marti, la ora 12.00, insa PNL a anuntat imediat ca nu va participa la acestea.

"Nu vom participa decat la consultari impuse de situatiile limita prevazute in Constitutie, precum probleme importante legate de siguranta nationala, dizolvarea Parlamentului sau alte asemenea situatii care nu se pot rezolva decat prin actiunea directa a presedintelui Romaniei.

Nu vom accepta niciodata sa stam la aceeasi masa cu reprezentantii unor constructii politice oportuniste, fara legitimitate, cum este UNPR.

PNL va participa la consultarile prevazute de Constitutia Romaniei pentru formarea unui nou guvern, dupa ce actualul Cabinet va fi demis", a anuntat Mihai Voicui, printr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Sunt teme, importante, sunt teme serioase, insa partenerul de discutie nu este serios. Noi la consultari cu presedintele nu mai mergem decat in urmatoarele cazuri: consultari pentru alcatuirea unui nou Guvern, consultari pentru dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate, sau, Doamne fereste, situatii speciale, catastrofe naturale, si nu catastrofe artificiale, cum ar fi Guvernul Boc", a afirmat Crin Antonescu, arata NewsIn.

PSD a anuntat ca va decide luni daca da curs invitatiei presedintelui Basescu.

"O sa analizam luni in Biroul Permanent National si apoi o sa vedem. Este foarte posibil sa nu mergem", a declarat la Antena 3 Liviu Dragnea, secretar general PSD.

Si Daniel Constantin, presedintele PC, a anuntat ca luni vor decide conservatorii daca merg la consultarile de la Cotroceni.

Conducerea UNPR a anuntat vineri ca va participa marti la Palatul Cotroceni, la discutia propusa de presedintele Romaniei si ca va fi reprezentata de Gabriel Oprea, Marian Sarbu si Cristian Diaconescu.

Basescu cheama partidele marti la consultari

Temele abordate la consultarile de marti vor fi: informare cu privire la concluziile Consiliului European de toamna, perspectiva relatiilor cu FMI in lumina concluziilor acestui consiliu si perspectiva aderarii Romaniei la Spatiul Schengen si corelarea cu mecanismul de cooperare si verificare.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Basescu consultari Cotroceni , #presedinte
Comentarii