Voiculescu, partenerul din umbra al lui Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 02 August 2011, ora 12:36
5392 citiri

Priviti fotografia. Ea spune mai mult decat o mie de texte. Fixati pozitia lui Dan Voiculescu. Plecaciunea umila, capul exagerat de coborat, politetea ipocrita din intreaga tinuta. Privirea, insa, oricat de plecat i-ar fi capul si trupul, ramane infipta pe chipul lui Traian Basescu.

Cei doi au fost imortalizati pe vremea cand toate erau bune si frumoase, mogulii rai inca nu se nascusera, iar presa era de calitate. Presedintele Traian Basescu tocmai ce fusese cu "jalba si caciula in mana" la partidul "colaboratorului cu securitatea", Dan Voiculescu, si ceruse sprijin.

Omul i-a dat, astfel, Alianta DA, a format Guvernul Tariceanu, iar restul e istorie deja. Asa a rezultat insa ceea ce avea sa fie numita "solutia imorala". Fara sprijinul lui Dan Voiculescu, Traian Basescu nu ar fi reusit niciodata sa isi aduca partidul la putere, iar probabil ca istoria ar fi curs putin diferit. Partidul Umanist Roman, pe atunci, a primit de la Traian Basescu si ministri in Guvern, iar orgoliul fostului colaborator al Securitatii era pentru o vreme satisfacut.

Reveniti acum la poza. Daca nimic din ansamblul ei nu va trimite imaginatia la gandul ascuns pe care Voiculescu il toarce si il intoarce pe toate fetele, nu veti intelege istoria minunatei lor relatii. Acest amestec de ploconism si dorinta de a parveni avea sa-i lege definitiv. Ceva, undeva, Dan Voiculescu a tradat. PUR a cazut in dizgratie, iar ministrii lui Felix deja aveau sa fie alungati din fotolii. Ba chiar ajungeau sa fie urmariti si trimisi in judecata.

Toate resentimentele lui Dan Voiculescu s-au concretizat in actiunea de suspendare a presedintelui din 2007. O actiune care nu a avut decat un singur efect - l-a victimizat intr-atat de mult pe Basescu, incat presedintele s-a intors pe un val de simpatie si mai mare la Cotroceni. In fapt, suspendarea din 2007 si ura fatisa a trustul lui Voiculescu din campania din 2009 l-au facut pentru a doua oara presedinte pe Traian Basescu.

Ma intreb cum o fi digerand acest om, obsedat de propria imagine (are tablouri cu chipul sau in aproape toate camerele din casa), gandul ca el si numai el a contribuit de doua ori la succesul, neasteptat altfel!, al lui Traian Basescu. Si ca si cum nu ar fi fost de ajuns, pentru ca penibilul si rusinea sa poarte un singur nume de acum, Dan Voiculescu nu se lasa si cere iarasi! suspendarea lui Traian Basescu. Asta dupa ce, din 2009 pana astazi, a mai promis de cateva ori ca il suspenda pe presedinte.

Acum nu mai am niciun dubiu. Dan Voiculescu este si va fi eternul partener din umbra al lui Traian Basescu. Atunci cand presedintele se simte rau in sondaje, cand e in cadere libera, cand poporul i-a intors spatele si incompetenta ministrilor si a lui Emil Boc trag tara la fund, atunci se trezeste "motanul Felix" din somn si apare la televiziunea sa. Sau scrie pe blog. Incepe sa tipe ca presedintele ne omoara, ca nu mai putem trai in aceasta dictatura. Serviciile lui Basescu ne invadeaza viata, hoardele sale de hoti pradeaza patria si natiunea. Televiziunea si ziarele lui Voiculescu ii tin isonul motanului. Ba chiar pluseaza oferta si urla si mai tare.

"Vrem libertate", "Apel catre Romania tacuta", "Romania, da un semn de viata!", "Trezeste-te acum ori niciodata!" si lista patetismelor suprasaturate de ipocrizie poate continua. Iar asa cum patronul il ajuta pe Traian Basescu si il ridica de la pamant de fiecare data cand deschide gura, la fel si trustul sau de presa. Binele pe care Antena 3 i-l face presedintelui este nepretuit. Probabil, la fel ca si respectul si admiratia pe care i le poarta sincer aceasta eterna umbra a sefului statului - obsedantul si obsedatul Dan Voiculescu.

USL ar trebui sa inteleaga ca prezenta lui Voiculescu in cadrul aliantei e o bomba cu ceas, care va exploda exact la momentul potrivit si va sparge uniunea sub pragul de 50% la alegeri. E deja atat de vizibil si previzibil, incat pana si din poza de deasupra se poate intelege ceea ce va urma.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Traian Basescu Dan Voiculescu, #referendum suspendare Basescu Voiculescu, #Voiculescu colaborator Securitate , #presedinte