Zgonea, despre Basescu: Are o problema cu Parlamentul, nu cu premierul Ponta

Marti, 26 Iunie 2012, ora 08:28
1557 citiri
Zgonea, despre Basescu: Are o problema cu Parlamentul, nu cu premierul Ponta
Foto: Arhiva

Liderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea, a declarat luni, referitor la scrisoarea trimisa de Traian Basescu la CCR privind reprezentarea la Consilul European, ca judecatorii Curtii nu au competente de a judeca pe acest subiect.

"Cum sa poata CCR sa judece ceva in care nu are competente? CCR daca a primit o sesizare de la presedinte, presedintele Romaniei are un diferend cu Parlamentul, atunci trebuie sa ne-o trimita si noua.

Daca are un diferend cu primul ministru al Romaniei, atunci nu este competenta domniei sale", a spus el. Zgonea a adaugat ca "in aceasta speta intre opinia Parlamentului luata cu majoritatea din plenul reunit si opinia domniei sale (a lui Traian Basescu - n.red.) trimisa noaptea pe secret, pe furis la CCR, CCR nu poate legifera".

Liderul deputatilor PSD a mentionat ca daca CCR va legifera inseamna ca isi depaseste competentele.

"Asta este informatia pe care eu am citit-o in Constitutie. Daca CCR legifereaza, atunci isi depaseste competentele. Asa cum ii place domnului Zegrean sa mai spuna cateodata inainte de a judeca", a sustinut el.

"Din punctul nostru de vedere, in acest moment, Parlamentul Romaniei da in Romania mandatul primilor-ministri si ministrilor. Daca opinia asta este neconstitutionala, atunci presedintele se poate adresa CCR. Daca aceasta opinie este constitutionala, presedintele poate sa ne intrebe pe noi care este problema domniei sale in raport cu Parlamentul. Ca eu m-am uitat in Constitutie si noi reprezentam cetatenii", a sustinut deputatul.

Zgonea a precizat ca daca Traian Basescu i-a scris CCR ca are o problema cu Parlamentul atunci este "o chestiune normala" si trebuia sa ii informeze si pe cei din USL.

"Din pacate pentru noi, in zona mandatului european, conflictul este intre Parlament si presedinte, nu intre primul ministru si Parlament. Din punctul meu de vedere daca el a scris CCR ca are un conflict cu Parlamentul Romaniei care a emis o declaratie politica, atunci e o chestiune normala. Trebuia sa ne informeze si pe noi si puteam sa discutam. Daca scrie ca are o problema personala cu Victor Ponta, primul ministru al Romaniei nu inteleg ce problema are domnul Ponta in toata aceasta chestiune", a sustinut el.

"Parlamentul a facut o declaratie politica a carei valoare este recunoscuta in toate Parlamentele Europene Nationale. Numai la noi vrem sa fim mai catolici decat Papa. Din punctul meu de vedere, v-am spus ca membru al Comisiei de Afaceri Europene, care nu cunosc poate asa de bine ca domnul presedinte Tratatele, dar ma uit si eu la fel de bine in articolele respective traduse in Monitorul Oficial, cred ca domnia sa are o problema cu Parlamentul Romaniei, si nu cu primul ministru al Romaniei", a conchis Valeriu Zgonea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Zgonea scandal Basescu Ponta, #Basescu CCR Romania Bruxelles, #reprezentare Romania Consiliu European , #presedinte